Konforlu ve Kullanışlı: Köşe Takımları

Köşe Takımları

Yoğun geçen günün ardından kendinizi oturma odasındaki koltuğa atıp dizi-film izlemek, tadına asla doyum olmayan ve yapılmaktan vazgeçilmeyen bir plan. Tabii bu planın hayal ettiğiniz kadar keyifli olabilmesi için rahat bir koltuğa da ihtiyaç var! Köşe koltuk takımı ise size konfor sunarken ev dekorasyonunuza da katkı sağlamaya hazır! Peki, köşe koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeli? Gelin, “L koltuk” olarak da bilinen köşe koltuklara daha yakından bakalım!

Köşe Koltuklar Neden Tercih Edilmeli?

Mobilya seçimi zevk meselesi olduğu kadar ihtiyaç meselesi de! Yani tasarımını çok sevdiğiniz, ama ihtiyacınızı karşılama konusunda yetersiz kalacak bir mobilyayı tercih etmek sizin için büyük ihtimalle doğru olmayacaktır. Durum böyleyken uzun yıllar kullanmayı planladığınız koltuk takımınızı seçerken ince eleyip sık dokumalısınız. Bu yazımızda verdiğimiz önerilerle size yardımcı olacağız, ama öncelikle köşe koltuk takımı modellerini tercih etmeniz için sebepleri sıralayalım.

  • Bildiğiniz üzere yeni inşa edilen evlerin çoğunun odaları küçük olabiliyor. Hatta bu durum pek çoğumuzun şikayet ettiği bir durum. İşte, bu tarz küçük evlerde yerden tasarruf sağlayabilmek, şık bir dekorasyon yapabilmek ve tabii ki evi kullanışlı bir şekilde dizayn edebilmek için köşe takımı modelleri en büyük yardımcılardan oluyor.
  • Küçük odaların yanı sıra Amerikan mutfaklı evlerde de L koltuklar çok hoş duruyor. İki alanın aynı yerde bulunmasından dolayı oluşabilecek karmaşıklık algısını köşe takımı koltuk seçimi sayesinde engelleyebilir ve daha düzenli bir alan kurgulayabilirsiniz.
  • Modüler L koltuklar sayesinde mobilyalarınızı dilediğinizde bölerek odanızın farklı alanlarına konumlandırabilirsiniz.
  • Boyutları değişebilen köşe koltukları alanınızın izin verdiği, ihtiyacınıza da cevap verebilecek büyüklükte bir koltuk takımı bulmanız konusunda size yardımcı olabiliyor.
  • Açılıp-kapanan seçenekli köşe oturma grupları sayesinde, bir misafir geldiğinde koltuğunuzu açıp yatak olarak kullanma şansınız da var! Mükemmel, değil mi?
  • Bakmayın koltuk takımı denildiğinde akıllara öncelikle salon ve oturma odası geldiğine… Köşe takımı, mutfak için de mükemmel bir seçenek! Alanınızın büyüklüğüne uygun bir köşe koltuğu mutfak masasıyla kombinleyebilir ve hoş, modern, kullanışlı bir mutfak dekorasyonu için önemli bir adım atabilirsiniz. 

L Koltuk Takımı

Köşe Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Evinizde L koltuğa yer vermek istiyorsunuz. O halde bir sonraki aşamaya geçebiliriz! Doğru karar vermeniz için köşe oturma grubu alırken dikkat etmeniz gereken noktaları bilmeniz oldukça önemli.

  • Öncelik elbette alana uygun boyutta bir mobilya seçmek! Bu nedenle koltuğu konumlandırmayı planladığınız alanın ölçüsünü almalı ve bu doğrultuda mobilya seçmelisiniz.
  • Konumlandırıldığı odanın en dikkat çeken üyelerinden biri olacak olan koltuğunuz, ev dekorasyonunda önemli bir görev üstleniyor; bunu unutmamak lazım! Güzel ve doğru bir ev dekorasyonu yapabilmek için ise elbette seçtiğiniz koltuğun tarz olarak uyguladığınız dekorasyon stili ile uyumlu olması şart. Örneğin evinizde klasik dekorasyon uyguladıysanız deri köşe koltukları tercih edebilirsiniz.
  • Stil kadar önemli bir şey daha var: Koltuk rengi seçimi! Tercih ettiğiniz renk paletine uygun tondaki bir mobilya, sizi hayal ettiğiniz eve yaklaştıracaktır.
  • Eğer depolama alanına ihtiyacınız varsa alt kısımları saklama alanı olarak kullanılabilen ürünler tercih edebilirsiniz. Yine açılıp-kapanabilen koltuklar da ek yatak olarak kullanılabilir! Kısacası ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız.
  • Koltuğunuzun iskelet malzemesi ve kumaşı, kullanımı doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alır. Kayın, gürgen, çam, ceviz gibi ağaçlardan yapılan mobilyalar dayanıklılık konusunda başarılıdır. Kumaş olarak da sık dokunan bir kumaş olan tay tüyü tercih edebilirsiniz. Bu konuda “Mobilya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlıklı yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Köşe Koltuk Takımı Fiyatları

Sıraladığımız bu detaylar, köşe takımı fiyatlarını da etkiliyor. Fakat hiç merak etmeyin; uygulamak istediğiniz ev dekorasyonuna uygun tarzda, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun kanepe ve koltuklar Koçtaş’ta sizi bekliyor!