Keyifli Bir Alan: Küçük Balkon Dekorasyonu İçin 4 Fikir

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Siz de balkonların, güzel havanın tadını çıkarmak ve keyif yapmak için mükemmel alanlar olduğunu düşünmüyor musunuz? Eğer bir balkonunuz varsa çok şanslısınız! Bu arada “Balkonum var, ama çok küçük.” gibi serzenişlerin hiç de az olmadığını biliyoruz. Fakat küçük balkonları da mükemmel alanlara dönüştürmek mümkün! O halde “Küçük balkon nasıl dekore edilir?” sorusunun cevabını birbirinden güzel önerilerle verelim.

İşte, kolayca uygulayabileceğiniz küçük balkon dekorasyonu fikirleri:

1. Zemin ve Duvarda Açık Renkler Kullanın

Amacınız şık, kullanışlı ve ferah bir alan yaratmak… Koyu renklerin alanı daha küçük gösterme eğilimi olduğu için özellikle zemin ve duvarlarda mümkünse koyu renklerden uzak durmalısınız.

  • Duvarları bej, ekru, açık gri gibi renklerle boyayabilir, daha renkli bir alternatif ararsanız açık yeşil, açık mavi, sarı tonlarını değerlendirebilirsiniz. Bu renkler güneş ışığını yansıtacağı için alanın olduğundan daha büyük ve ferah görünmesi konusunda size yardımcı olabilir.
  • Zeminlerde köklü bir değişiklik yapmak istiyorsanız elbette öncelikli seçenek, dayanıklılıkları ve birbirinden dikkat çekici modelleri ile seramikler!
  • Eğer balkon dekorasyonunda zeminler için daha pratik bir seçeneği değerlendirmek istiyorsanız açık renkli olan ve kolaylıkla monte edebileceğiniz yer karolarını tercih edebilirsiniz. Üstelik yer karoları, alana doğal bir hava katmak için de oldukça uygun!
  • Zemin dekorasyonu için daha uygun fiyatlı bir alternatifi değerlendirmek için ise tercihinizi, tüm zemini kaplayacak açık ve mümkünse tek renk bir kilimden yana kullanabilirsiniz. Fakat minik bir uyarı: Açık bir balkonunuz varsa kilim kullanımı sizin için pek de pratik olmayabilir!

Küçük Balkon Dekorasyonu Fikirleri

2. Yerden Tasarruf Etmenizi Sağlayacak Balkon Mobilyalarını Tercih Edin

Zaman geçirecek bir alan kurgulamak istiyorsunuz. Elbette koltuk, masa-sandalye olmazsa olmaz! Peki, küçük balkonlar için nasıl mobilyalar tercih etmelisiniz?

Öncelikle şunu söyleyelim: Alanınıza uygun mobilyayı bulmakta hiç zorlanmayacaksınız! Küçük balkon mobilyaları oldukça fazla alternatif sunuyor. Yani hem ihtiyacınıza hem de zevkinize uygun mobilyaları bulmanız mümkün. Bu konuda ümitsizliğe kapılmayın!

  • Ayaklı yani alt kısmı açık olan mobilyalar alanı daha geniş gösterme konusunda oldukça başarılı. Bu nedenle küçük balkon koltukları ya da küçük balkon masası seçerken bu tasarımdaki ürünlere öncelik verebilirsiniz.
  • Tavana monte edilen salıncaklar son yılların en sevilen mobilyalarından! Siz de bu mobilyalardan alabilir ve küçük balkonunuza monte ederek alanı daha geniş gösterebilirsiniz.
  • Alanda bölünme oluşturmadığı için özellikle masa ya da sehpa seçiminde cam ürünlere yer verebilirsiniz. Eğer bu seçeneği değerlendiremiyorsanız açık renkli mobilyalar kurtarıcınız olabilir.
  • Hem uygun fiyatlı hem de kolay bir küçük balkon dekorasyonu kendin yap fikri istiyorsanız paletten mobilya yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece üst üste iki palet koyup onları minderlerle tamamlamak.
  • Yerden tasarruf etmek istiyorsanız demirliklere monte edilen küçük balkon masalarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca katlanabilir sandalye ve masalar da seçenekler arasında!
  • Hem depolama alanı hem de oturma alanı oluşturmak istiyorsanız bir marangozla anlaşabilir ve duvar monte edip hem bank hem de dolap olarak kullanabileceğiniz bir mobilya oluşturabilirsiniz.

Küçük Balkon Dekorasyonu Önerileri

3. Yerden Tasarruf Etmenizi Sağlayacak Dekorasyon Ürünleri Seçin

Balkon denildiğinde elbette akıllara gelen ilk şey bol bol yeşillik! Çiçeklerin ve bitkilerin alanı olan balkonunuzdaki saksıları yerleştirmek için ise yine size yer kazandıracak ve alanı daraltmayacak fikirleri hayata geçirmelisiniz! Tabii diğer dekoratif ürünleri de unutmamak lazım!

  • Balkon duvarına bir palet asmak ve saksıları buraya konumlandırmak en popüler ve şık küçük balkon dekorasyonu önerileri arasında.
  • Balkon demirliklerine asılan saksılar da hem alanı daha renkli kılmak hem de yerden tasarruf etmek için uygulanması kolay bir küçük balkon dekorasyonu fikri.
  • Mumluklar, biblolar, hatta çerçeveler… Alanı güzelleştirmek istediğinizi biliyoruz, fakat balkon dekorasyonu ürünlerini doğru bir şekilde yerleştirmek de oldukça önemli. Duvarlara monte edeceğiniz küçük dekoratif raflar ise balkon süsleme ürünlerini konumlandırmak için harika alanlar olabilir!
  • Balkon aydınlatması için sarkıt kullanmak elbette bir seçenek, fakat ek aydınlatma ürünlerine ihtiyacınız olursa aplik ya da küçük solar aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca yılbaşının vazgeçilmezi LED aydınlatma kabloları da balkonunuzu süslemek için mükemmel bir alternatif! Mesela raflarda bu aydınlatma ürünlerine yer vermek ve alanı renklendirmek de balkon dekorasyonu yaparken önerilenler arasında.
  • Balkonunuzu daha izole hale getirmek ve aynı zamanda daha doğadan yansımalar sunan bir alan oluşturmak için duvarlarda ya da demirliklerde yapay yaprak çitler kullanabilirsiniz.

Alternatifiniz Bol: Dar Balkon Dekorasyonu Fikirleri adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz!

Küçük Balkon Dekorasyonu Örnekleri

4. Mümkünse Odadan Balkona Açılan Alanı Cam Yaptırın

Hem balkona açılan odanın hem de balkonunun küçük olduğundan şikâyet ediyorsanız ve bu alanların daha ferah ve geniş görünmesi için köklü değişiklikler yapmaya hazırsanız camdan yardım alarak bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz! Tamamen cam olan ve akordiyon yapıya sahip cam bölmeler, oda ile balkonun algı olarak bölünmesini engelleyecek ve iki alanın da olduğundan daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Küçük balkon dekorasyonu nasıl yapılır, anlattık. Şimdi sırada balkonunuzu güzelleştirmek ve bu alanın keyfini çıkarmak var. Küçük balkon dekoru yaparken ihtiyacınız olan balkon mobilyaları Koçtaş’ta sizi bekliyor.