Küçük Dokunuşlarla Ev Dekorasyonuna Katkı Sağlayacak 12 Ürün

bitkilerle-ev-dekorasyonu

Evinizde zaman geçirmeye doyamıyorsunuz, biliyoruz! Ne de olsa insanın evinde olduğu kadar rahat ettiği, güzel zaman geçirdiği başka yaşam alanı yok! Peki, evde geçirdiğiniz zamanın size kendinizi daha iyi hissettirmesini ister misiniz? Nasıl mı? Elbette yaşam alanınızı güzelleştirerek! Üstelik evinizi güzelleştirirken büyük değişiklikler yapmanıza da gerek yok. Ev dekorasyonunda küçük dokunuşlar ile evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Şimdi, ucuz dekorasyon fikirleri arasında yer alan “Ev dekorasyonunda küçük ama etkili değişiklikler nasıl yapılır?” sorusunu, size yardımcı olacak 12 ürün ile yanıtlayalım.

1. Dekoratif Minder ve Kırlentler

Evinizi daha dikkat çekici ve şık kılmak istiyorsunuz, ama bunu yaparken bütçenizi de fazla zorlamak istemiyorsunuz. O halde evde küçük ama etkili değişiklikler yapmak için süper kahraman olan minder ve kırlentler size yardımcı olabilir. Mobilyalarınızın rengi ve alanda kullandığınız renk paletine uyum sağlayacak renk seçenekleri, yaşam alanlarına farklı bir hava katmak için biçilmiş kaftan!

Ucuz Ev Dekorasyonu
2. Aynalar

Giydiğiniz kıyafetin nasıl durduğuna bakmak, makyaj yapmak… Aynaların işlevsel bir eşya oldukları doğru, ama aynalara dekoratif olarak da evde ihtiyaç var. Duvar dekorasyonunu bir üst seviyeye taşıyan aynalar, şık tasarımlı çerçeveleri ile alanın şıklığını katlayabiliyor. Bunun yanında “Evinizin Tüm Odaları İçin: Küçük Ev Dekorasyonu İçin Öneriler” yazımızda da bahsettiğimiz gibi aynalardan yardım alarak alanı olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.

Ev Dekorasyonu Tüyoları

3. Tablolar ve Çerçeveler

İster bir doğa manzarası ister bir insan silüeti… Uyguladığınız ev dekorasyonu tarzınız ile uyum sağlayabilecek bir tablo sayesinde evinizde küçük ama etkili bir dokunuş yapmanız mümkün. Duvarınızı renklendirecek tabloların yanı sıra içerisinde güzel anlarınızı dondurduğunuz çerçeveler sayesinde de dekorasyona katkı sağlayabilirsiniz. 

Ev Dekorasyonu Süsleri

4. Aydınlatma Ürünleri

Avize, lambader, abajur, aplik, spot… Hangi aydınlatma ürününü kullanırsanız kullanın, ev dekorasyonu konusunda önemli bir adım atacağınızı bilmelisiniz. Evinizde yer verdiğiniz her eşya gibi aydınlatma ürünlerini seçerken de dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Aydınlatma ürünü seçimi konusunda bir yol haritasına ihtiyacınız varsa “Hangi Odaya Hangisi Olur? 4 Adımda En Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Ev Dekorasyonu Fikirleri

5. Raf

Son yıllarda oldukça popüler olan ve neredeyse her evde kendine yer edinen dekoratif rafları dilerseniz sadece dekorasyona katkı sağlaması için monte edebilir, dilerseniz de daha efektif bir şekilde kullanmayı tercih edebilirsiniz. Farklı tasarımlara, farklı renklere sahip olan raflar sayesinde uygun fiyatlı bir şekilde evinizin havasını değiştirebilirsiniz.

Duvar Rafı6. Duvar Kâğıtları ve Duvar Boyaları

“Fazla bütçem yok, ama evimin çehresini değiştirmek istiyorum.” diyenlerdenseniz yardım almanız gereken ürünler kesinlikle duvar kâğıtları ve duvar boyaları. Üstelik nasıl bir uygulama yapacağınız yani evinizi nasıl değiştireceğiniz tamamen size kalmış! Dilerseniz tüm odanızı boyayabilir, dilerseniz bir duvarınızı canlı renklerin hüküm sürdüğü şık bir duvar kâğıdıyla kaplayabilirsiniz.

Küçük Ama Etkili Dekorasyon Fikirleri

7. Yapışkanlı Folyolar

Mutfak ve banyo dekorasyonuna güçlü ama ucuz dekorasyon uygulaması yapmak istiyorsanız dolapları değiştirmek en güzel seçenek. Fakat bu sefer de düşündüğünüz bütçeyi aşmanız mümkün! Merak etmeyin, her şeyin çaresi var!

Yapışkanlı folyolar sayesinde dolaplarınızı kaplayabilir, banyo ve mutfakta küçük dokunuşlar yapabilir ve alanı yeni bir dolapla buluşturmuş izlenimi yaratabilirsiniz. Hatta dilerseniz gardıroplarınızı bile yapışkanlı folyolarla yenileyebilirsiniz. Yapışkanlı folyo ile dolap kaplama hakkında bilmeniz gereken ayrıntılara “Yeni Gibi: Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır ya da Kaplanır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Mobilya Yenileme

8. Nevresim Takımları

Tabloların ev dekorasyonunu zenginleştirecek uygun fiyatlı dekorasyon ürünleri arasında yer aldığından bahsetmiştik. İşte, yatak odalarında tablo kullanmadan tablo etkisi yaratmak için yardım alabileceğiniz ürünlerden biri kesinlikle nevresim takımları! Evinizin en önemli tekstil ürünleri arasında yer alan nevresim takımları, yatak odası dekorasyonunuz için olmazsa olmaz.

Ev Dekoru Ürünleri

9. Bitkiler

Yaşam alanlarınızı keyifli bir şekilde yenilemenin en güzel yollarından biri, doğadan yardım almak! Üstelik ev dekorasyonunda bitkilerden yardım almak, son yılların vazgeçilmez dekorasyon trendleri arasında da yer alıyor! Evinizi farklı bitki ve çiçeklerle süsleyerek güzel bir alan yaratmak için önemli bir adım atabilirsiniz.

Bitkilerle Ev Dekorasyonu

10. Dekoratif Sepetler ve Saklama Kutuları

Birbiriyle uyumlu, alana uygun eşya seçiminin yanı sıra yaşam alanındaki düzen de şık bir ev dekorasyonunun sırlarından. Bu nedenle evdeki birçok eşyanızı toplayacak ve oldukça şık tasarımlara sahip olan dekoratif sepetlere ya da saklama kutularına da yaşam alanınızda yer vermek güzel fikir! 

Dekoratif Saklama Kutusu

11. Halılar ve Kilimler

Halılar ve kilimler, “küçük dokunuşlarla ev dekorasyonu” denildiğinde çoğu kişinin aklına gelen ilk seçeneklerden değil; biliyoruz. Uygun fiyatlı ve dikkat çekici tasarımlara sahip halılar ve kilimler sayesinde de ev dekorasyonunuza farklı bir görünüm kazandırmanız mümkün. Özellikle modern ya da country tarzda dekore ettiğiniz bir eviniz varsa hasır halıları mutlaka değerlendirmenizi öneririz.

Ev Tasarımı

12. Yılbaşı Süsleri

Kim demiş “Yılbaşı süsleri sadece yılbaşı ağaçlarının üzerinde olur.” diye. “Yılbaşı Geçsin, Etkisi Geçmesin! Yılbaşı Süslerini Değerlendirmek İçin Öneriler” yazımızda da anlattığımız gibi yılbaşı süslerini yılın her döneminde vazolara koyabilir, masalarınızı onlarla süsleyebilir, hatta kapılarınızın üzerine asıp küçük dokunuşlarla dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Yılbaşı Süsler

Dekorasyon ve ev gereçleri, aydınlatma ürünleri ve daha fazlası… Ucuz ev dekorasyonu yöntemlerini uygularken kullanabileceğiniz her şey Koçtaş’ta!