Küçüklük, Şıklığa Engel Değil! Küçük Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Küçük mutfak dekorasyonu nasıl yapılır?

Evi saran mükemmel kek veya kurabiye kokusu, serinleten ya da içinizi ısıtan içecekler, sofraları güzel kılan yemekler… Evet, hepsi mutfağınızdan çıkma. Siz de mutfakta vakit geçirmeyi seviyor, ama mutfağınızın küçük olmasından şikâyet ediyorsanız hiç üzülmeyin! Çünkü doğru bir küçük mutfak dekorasyonu sayesinde hem güzel hem de kullanışlı bir mutfağa sahip olmanız mümkün! Şimdi, mutfağınızı daha çok sevmenizi sağlayacak küçük mutfak dekorasyonu nasıl yapılır, anlatmaya başlayalım.

Mutfağınızın Daha Geniş Görünmesinin Sırrı: Açık Renk Kullanımı

Koyu renk bir elbise giydiğinizde “Kilo mu verdin sen?” diyen biri kesin oluyordur. Çünkü koyu renklerin daha ince, dar göstermek gibi bir süper gücü var. Ama mutfağınız küçük ve alanı daha geniş göstermek istiyorsunuz; o halde tam tersini yapmalısınız. Yani yapmanız gereken, mutfağınızın genelini açık renklerden yardım alarak dekore etmek. Örneğin duvarlarınızı beyaz, açık gri, ekru gibi renklere boyayabilir ya da bu renklerde seramikler seçebilir ve mutfak dolaplarında da beyaz rengi tercih edebilirsiniz. Bu sayede mutfağınızın olduğundan daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Yani küçük mutfak dekorasyonunda beyaz kullanımı, uygulamanız gereken ipuçlarından.

Mutfak dekorasyonunda açık renk kullanımı.

Ne Kadar Çok Mutfak Dolabı, O Kadar Çok Depolama Alanı

Mutfağınız küçükse muhtemelen kullandığınız araç ve gereçleri depolama konusunda da sorun yaşıyorsunuzdur. Mutfağınızdaki alanları olabildiğince kullanışlı kılacak Koçtaş’ın özel mutfak dolapları size bu konuda yardımcı olabilir. Özel ölçü mutfak dolapları sayesinde mutfağınıza uygun, ihtiyacınızı büyük ölçüde karşılayabilecek depolama alanlarına sahip olabilirsiniz. Ayrıca özel ölçü mutfak dolapları sayesinde alana şıklık katabileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim. Ne de olsa mutfak dekorasyonunda dolap en dikkat çekici unsurlardan biri!

Küçük Alanların Şık Kurtarıcıları: Ankastre Beyaz Eşya

Buzdolabı, bulaşık makinesi, fırınlar… Mutfakta kullandığınız pek çok ürünü hem şık hem de yerden tasarruf edecek şekilde konumlandırmak ister misiniz? Kim istemez ki! İşte, ankastre ürünler size bunu sunuyor. Dar ve küçük mutfak modellerinde sık sık kullanılan ankastre ürünler için oluşturulmuş özel yerler, eşyanın çıkıntısız bir şekilde yerleştirilmesini sağlayarak şıklığın yanı sıra mutfağınızın daha düzenli görünmesini de sağlıyor. Ankastre ile ilgili daha çok detay almak isterseniz “Milyonlarca Yürek, İki Soru: Ankastre Nedir, Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Küçük mutfak dekorasyonunda akastre kullanımı.

Mutfağın Süper Kahramanları: Raflar ve Mutfak Aksesuarları

Evinizin diğer alanlarında kullandığınız raflar, mutfağınızda da size yardımcı olmaya hazır! Dekoratif mutfak rafları sayesinde mutfağınızı daha şık kılabilir ve araç-gereçleriniz için ekstra alan kazanabilirsiniz. Raflara ek olarak mutfak aksesuarları da küçük mutfaklar için pratik çözümler arasında yer alıyor. Dolap içi ve dolap dışı mutfak aksesuarları sayesinde her alanı daha düzenli kılabilirsiniz.

Küçük mutfak dekorasyonunda raf kullanımı.

Tercihinizi Açılır-Kapanır Mobilyalardan Yana Kullanın

Zaten alanınız dar… Mutfağınızın kullanım alanını daha çok daraltmak istemezsiniz, değil mi? İşte, tam da bu nedenle küçük mutfak dizaynında açılır-kapanır mobilyalar tercih etmek küçük mutfaklar için önerilerden biri. Katlanabilir mutfak masaları bile küçük mutfak dizaynı yaparken sizi alan bakımından zorlayacaksa katlanabilir sandalyeler alıp mutfak tezgâhına konumlandırabilirsiniz.

Küçük mutfak dekorasyonunda tercihinizi açılır-kapanır mobilyalardan yana kullanın.

Mutfakta da Aydınlatma Önemli

Açık renk kullanımına ek olarak alanı daha büyük göstermek için yararlanabileceğiniz bir şey daha var: Aydınlatma! Doğru aydınlatma yaparak ve her noktayı aydınlık kılarak alanı daha geniş gösterebilirsiniz. Avize, sarkıt gibi aydınlatma ürünlerinin yanı sıra spotlar ve LED şeritler de yararlanabileceğiniz küçük mutfak dekorasyonu fikirleri arasında.

Yaptığınız dekorasyon sayesinde küçük mutfaklarınızı şık ve kullanışlı hale getirmek güzel fikir!