Evin En Neşeli Odası: Kullanışlı ve Dekoratif Bebek Odası Mobilyaları

Bebek Odası Mobilyaları

Bir bebeğiniz olacağını öğrendiğiniz günden itibaren heyecan ve hazırlıklar hiç bitmiyor, farkındayız. Bebeğiniz için her şeyin en iyisini, en güzelini istemek hakkınız. Söz konusu bebek odaları olduğunda ise ince eleyip sık dokumak, ihtiyacınıza uygun ürünleri tercih etmek şart. Peki, şimdi, bebek odası dekorasyonuna da yön verecek kullanışlı bebek odası mobilyalarına daha yakından bakmaya ne dersiniz? İşte, hem kullanışlı hem de şık ve tatlı bir bebek odası dekorasyonu için olmazsa olmaz ürünler:

Bebeğinizin Uyuyacağı Yerden Daha Fazlası: Bebek Beşikleri

Bebek odası takımı denildiğinde akıllara ilk gelen ürünlerden birisi hiç kuşkusuz bebek beşikleri. Bebek beşiği seçerken doğru kararı verebilmek için ise görselliğin yanı sıra elbette ihtiyaçlarınız doğrultusunda karar vermelisiniz. Peki, kullanışlı bir seçim yapmak isteyenler nasıl bir bebek karyolası tercih edebilir?

  • Bir ürünün kullanışlı olabilmesinin ilk şartı elbette ihtiyaçlarınıza cevap vermesi. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak bebek beşiği seçimi yapmanız önemli. Eğer bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız da hiç merak etmeyin; “Adım Adım Doğru Seçim: Bebek Beşiği Nasıl Seçilir?” yazımız sayesinde beşik alırken dikkat etmeniz gereken tüm noktaları öğrenebilir ve ihtiyacınıza yönelik seçim yapmak için önemli bir adım atabilirsiniz.
  • Çocuk odası olarak kullanılacak oda küçükse ve ek depolama çözümlerine ihtiyaç duyuyorsanız çekmeceli beşik modellerini tercih edebilirsiniz. Alttan çekmeceli modellerin yanı sıra çekmeceleri yan tarafta konumlandırılmış modeller olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Çekmeceli kısmın üst bölümü boş olduğu için bu kısmı bebeğinizin altını değiştirme alanı olarak kullanabilirsiniz.
  • Bebek beşiklerinin boyutları farklı olabiliyor. Dolayısıyla aldığınız beşiği birkaç yıl kullanmanız mümkün olabilir. Fakat daha uzun yıllar kullanabileceğiniz bir seçenek arıyorsanız tercihinizi Montessori yataklardan yana kullanabilirsiniz. Montessori yatak modelleri ve çocuk gelişimi için oldukça önemli olduğu savunulan Montessori eğitim hakkında ayrıntılı bilgi almak için “Çocuk Odaları Artık Daha Renkli: Montessori Yatak” yazımızı okuyabilirsiniz.

Bebek Beşiği

Küçücük Giysilerin Evi: Bebek Gardıropları ve Şifonyerleri

Bebek odasında ihtiyacınız olan mobilyalardan biri de elbette bebek odası gardıropları. Gardırop seçiminde alana uygun boyutta, odada tercih edilen renk paletine ve ihtiyaca uygun ürün seçmek önemli. Ayrıca bebek odası dolabında boyutun yanı sıra ürünün raf ve çekmece sayısına da dikkat etmeniz şart. Bu sayede ek depolama alanına olan ihtiyacınızı minimum seviyede tutabilir ve bebek odasını az eşya ile daha ferah bir şekilde dekore edebilirsiniz. Gardırobun yetersiz kaldığı noktada ise bir şifonyer tercih edebilir, hatta gardıropla takım bir şifonyer satın alabilirsiniz.

Bebek odaları, evlerin en renkli alanları! Bu nedenle seçeceğiniz bebek odası modellerinde de bu renkli atmosferi yansıtabilirsiniz. Örneğin üzerinde bulunan desenler sayesinde bebek ve çocuk odalarının dekorasyonuna katkıda bulunacak gardırop ve şifonyerleri tercih edebilirsiniz. Tabii desensiz bebek odası takımlarını tercih edip yapışkanlar (sticker’lar) sayesinde mobilyaları daha renkli kılmanız da mümkün!

Bebek Odası Dekorasyonu

Bebek Masaları ve Sandalyeleri

Evet, bebeğinizin ilk aylarında bebek masası ya da bebek sandalyesine ihtiyaç duymayacaksınız; ama bu mobilyalar da bebek odası için olmazsa olmaz! Farklı renk ve tasarım seçeneklerine sahip masa ve sandalyeler sayesinde çocuk odasını daha neşeli kılabilirsiniz. Çocuğunuzun oturup yemek yiyebileceği, oyun oynayıp resim çizebileceği bu masa ve sandalye takımlarının yanı sıra çocuklar için tasarlanan minderli sallanan sandalyeler de mevcut.

Çocuk Odası Dekorasyonu

Bebeğinizin her dönemine uygun, hem sizin beklentilerinize hem de onun ihtiyaçlarına cevap verecek bebek odası mobilyaları Koçtaş’ta! Satın alma kararını vermeden önce Koçtaş’ta bulunan bebek mobilya takımlarına da göz atmanızı öneririz.