Modern Dekorasyonda Endüstriyel Etkiler

Modern dekorasyonda endüstriyel örnekleri.

Doğa, geçmiş, sanayi yaşamı ya da bugün… Dekorasyon dediğimiz olgu hemen her şeyden etkilenebilen ve canlı bir olgu. Hangi temayı ya da dönemi yansıtmak istiyorsanız isteyin bunu modern çizgiler ışığında, maskulen formlar ve havalı bir etkiyle yapmak istiyorsanız tercih etmeniz gereken dekorasyon stili kesinlikle modern dekorasyonun Endüstriyel koleksiyonu! Peki, Endüstriyel tam olarak nedir ve nasıl doğmuştur? Loft stili olarak da bilinen Endüstriyel’in doğduğu yer New York olarak biliniyor. Fabrika ve depo gibi mekânların yaşam alanlarına çevrilmesiyle doğmuş olan bu dekorasyon tarzı, dönüştüğü yerin, etkisi yok olmadan farklı bir alan haline gelmesini sağlıyor. “Endüstriyel nasıl uygulanır?” sorusunun cevabını vermeden önce modern dekorasyon hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz “Bugünü Yaşamayı Sevenlere: Modern Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Endüstriyel’de Renk Kullanımı

Şimdi, sakin olun ve elinizdeki rengârenk ürünleri ait oldukları yere bırakın. Çünkü maskulen tarzı yansıtan bir ev dekorasyonu stili olan Endüstriyel’i uygulamak istiyorsanız canlı renklerden ve desenlerden uzak durmalısınız. Modern dekorasyonun alt kategorilerinden biri olan Endüstriyel’in doğduğu yer olan fabrikalarla depoları çağrıştıracak şekilde bu alanlarda bol bol kullanılan siyah, gri, bordo, kahverengi ya da tuğlaları anımsatacak koyu kırmızı tonları tercih edebilirsiniz.

Endüstriyel’de Mobilya Seçimi

Modern dekorasyon ürünlerini incelediğinizde genellikle sade çizgilere sahip olduklarını göreceksiniz. İşte, Endüstriyel için bu sadeliğin bir üst sürümü diyebiliriz. İster koltuk takımı ister kitaplık ya da sehpa… Evinizde yer vereceğiniz tüm mobilyalar net formlara sahip olmalı. Bu arada metal detaylar da bu dekorasyon tarzı için olmazsa olmaz. Metal kullanımının yoğun olduğu Endüstriyel’de oluşabilecek soğuk atmosferin etkisini, hatırı sayılır bir derecede azaltmak için ise ahşap kullanımı şart. Örneğin kitaplığınızda, sehpanızda ya da masanızda ahşap tercih etmek güzel fikir!

Endüstriyel mobilyalar.

Endüstriyel’de Duvar Dekorasyonu

Evinizde Endüstriyel dekorasyonu yansıtmak istiyorsanız size en çok yardımcı olacak obje duvar kâğıtları olacak. Son dönemlerde oldukça popüler olan taş duvar görünümlü duvar kâğıdını en az bir duvarınıza uygulayarak Endüstriyel dekorasyonunuzu daha güçlü hale getirebilirsiniz. Duvar kâğıdını uyguladıktan sonra diğer duvarları boyamak için tercih etmeniz gereken renkler ise beyaz, gri, krem rengi gibi tonlar.

Endüstriyel’de Tercih Edilebilecek Aydınlatma Ürünleri

Avizeler ya da sarkıtların yanı sıra lambaderler de bu tarzı uygularken kullanabileceğiniz aydınlatma ürünleri arasında. Bir kez daha hatırlatalım; bu dekorasyon stilinde amacınız maskulen bir atmosfer yakalamak. Söz konusu aydınlatma ürünleri ise bu havayı yaratmakta size metal detaylı, modern hatlı ve siyah renkli ürünler yardımcı olabilir. Kullanacağınız ampullerde ise beyaz camlı ve modern görünüşlü ampuller yerine klasik ve nostaljik şeffaf camlı ampulleri tercih etmeniz, modern dekorasyon önerileri arasında.

Endüstriyel aydınlatma çeşitleri.

Endüstriyel’de Perde Seçimi

Endüstriyel, sadeliğin de ön planda olduğu bir dekorasyon tarzı. Zaten tam da bu nedenle duvar kâğıdı dışında neredeyse hiçbir üründe desenli ürünleri tercih etmediniz. Perde seçiminde de durum aynı! Modern dekorasyon perde seçeneklerinde tercihinizi desensiz, düz renkli alternatiflerden yana kullanmalısınız. Koyu kırmızı, siyah, kahverengi ve gri tonları, perde seçiminde yer verebileceğiniz tonlar. Ev tekstil ürünlerinin oldukça az kullanılması gereken Endüstriyel’de tercihlerinizi, fonksiyonu ön planda tutarak yapmalısınız.

Endüstriyel tasarımda perde seçimi.

Endüstriyel’de Aksesuar Seçimi

Sıra geldi evinizi daha renkli kılmaya! Fakat bunu yaparken elbette yine canlı renklerden yararlanmamanız gerekiyor. Modern hatlı aynalar, loft kodlara sahip ve üzerinde yazılar ya da çizgiler olan dekoratif çerçeveler, metal detaylı fotoğraf çerçeveleri, sanayi yaşamına ait tablolar, nostaljik süsler ve halat detaylı ürünler, Endüstriyel’de kullanabileceğiniz modern dekorasyon objeleri arasında.

Endüstriyel'de ev dekorasyonu

Endüstriyel’de Zemin ve Halı Seçimi

Zemin dekorasyonunda atacağınız doğru adımlar, Endüstriyel’i hakkıyla yansıtmanıza yardımcı olur. Ev dekorasyonunuzun renk skalasına uygun bir laminat parke seçiminin ardından hangi halıyı seçeceğinize karar verebilirsiniz. Eskitme görünümüne sahip renk geçişli halılar ve tek renkli halıların yanı sıra hasır halılar da bu dekorasyon tarzı için çok uygun.

Endüstriyel'de zemin seçimi.

Evinizi endüstriyel etkiler ile güzelleştirmek ve daha havalı hale getirmek güzel fikir!

Endüstriyel’i uygulayabilmeniz için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta!