Modern Dekorasyonda Karnaval Zamanı

Modern dekorasyonda Karnaval Zamanı.

“Farklı tarzları modern bir şekilde birleştirmek” kulağınıza güzel bir fikir gibi geliyorsa uygulamanız gereken koleksiyonu söyleyelim: Karnaval Zamanı! Bir modern dekorasyon stili olan Karnaval Zamanı, aslında bohem dekorasyonu yansıtıyor. Peki, bohem dekorasyon tam olarak nedir? Bohem dekorasyonu yani Karnaval Zamanı’nı minimalist dekorasyonun tam tersi olarak tanımlayabiliriz. Yoğun eşya kullanımı, renkli objeler ve enerjik bir ortam, Karnaval Zamanı’nın olmazsa olmazları arasında! “Karnaval Zamanı nasıl uygulanır?” sorusunun cevabıyla ilgili detayları sizinle paylaşmadan önce bu koleksiyonun ana dekorasyon tarzı olan modern dekorasyonu daha yakından tanıyabilmek için “Bugünü Yaşamayı Sevenlere: Modern Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Haydi şimdi, evinizde karnaval rüzgârları estirebilmeniz için tüm detayları paylaşmaya başlayalım!

Karnaval Zamanı’nda Renk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Modern dekorasyon-Karnaval Zamanı renk kullanımında yapmanız gereken tek şey var: Cesur olmak! Mordan kırmızı ve pembeye, maviden yeşile, turuncudan sarıya pek çok rengi ve tonu kullanabileceğiniz Karnaval Zamanı’nda dikkat etmeniz gereken tek şey ise seçtiğiniz renklere dengeli, uyumlu bir şekilde evinizde yer vermek.

Karnaval Zamanı’nda Mobilya Seçimi

Modern ev tasarımları modelleri, evinizde canlı ve güçlü bir imaj yaratmanızda yardımcı oluyor. Peki, modern dekorasyon-Karnaval Zamanı’nda bu imajı yaratabilmek için mobilya seçiminiz nasıl olmalı? Mor gibi canlı renklere sahip kanepeleri yeşil berjerler ile buluşturabilir ve evinizin karnaval atmosferini yansıtmasını sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak kanepe ve berjerlerden farklı renklere sahip puflar sayesinde, yaratmak istediğiniz bu atmosferi daha güçlü bir hale getirebilirsiniz. Son olarak konsol, sehpa, dresuar gibi ürünlerde ise metal detaylı, kahverengi ahşap modelleri tercih ederek yaşam alanında dengeyi sağlamak, uygulayabileceğiniz modern dekorasyon fikirleri arasında.

Karnaval Zamanı’nda mobilya seçimi

Karnaval Zamanı’nda Duvar Dekorasyonu

Karnavalın olduğu hangi alan renksiz olur ki? Tabii ki duvarlarda da renklerin sunduğu o yüksek enerjiden yararlanacaksınız! Modern dekorasyon-Karnaval Zamanı’nda bir duvarınızı kırmızı, pembe, mor gibi dikkat çekici duvar boyası renkleriyle boyarken diğer duvarları da beyaz, bej gibi daha sade renklerle boyayabilirsiniz. Duvarlarınızı renkli ve desenli duvar kâğıtları ile renklendirmek de güzel fikir, ama burada alanı aşırı kalabalık gösterecek seçeneklerden uzak durmaya dikkat etmeniz gerektiğini söylemeden geçmeyelim.

Karnaval Zamanı’nda Tercih Edilebilecek Aydınlatma Ürünleri

Rahatlığıyla dikkat çeken bir dekorasyon stili olan Karnaval Zamanı, aydınlatma ürünleri konusunda da size özgürlük tanıyor. Cam, metal ya da plastik maddeden yapılmış, canlı renk seçeneklerinin sunulduğu avizeler ve sarkıtlar, evinizdeki ruhu tamamlamak için önemli görevler üstleniyor.

Karnaval Zamanı’nda Perde Seçimi

Anlattıklarımızdan yola çıkarak Karnaval Zamanı’nın bambaşka bir tarz olduğunu fark etmişsinizdir. İşte, o farklılığın bir başka kanıtı: Perde kullanımı! Dekorasyon sevenler, modern dekorasyonda perde seçimi konusunda her zaman alternatiflerle karşılaşsalar da Karnaval Zamanı’nda farklı bir tarz dikkat çekiyor. Mesela pencerelerinizde yer vereceğiniz stor perdeleri farklı boylarda ayarlayabilir ve yaşam alanınıza alışılmışın dışında bir hava katabilirsiniz.

Karnaval Zamanı’nda Aksesuar Seçimi

Aksesuar kullanmaktan çekinmeyin, çünkü bir karnaval ortamı ancak bu şekilde yaratılır! Dilerseniz tercih ettiğiniz metal, cam ya da seramik modern dekorasyon objelerini bir arada kullanın; hiç fark etmez! Kuş gibi hayvan figürleri, cam ya da kanvas modern dekorasyon tabloları, renkli saksılar, dijital baskılı rengârenk dekoratif yastıklar… Tüm bu modern dekorasyon ürünleri, Karnaval Zamanı’nın hakkını verebilmeniz için size yardım etmeye hazırlar! Bunlarla birlikte hasır saksılarda yer vereceğiniz bitkilerin de evinizi daha huzurlu kılacağını belirtmeden geçmeyelim.

Karnaval Zamanı’nda aksesuar seçimi.

Karnaval Zamanı’nda Zemin ve Halı Seçimi

Şimdi sırada zemin ve halı seçimi var! Verdiğimiz modern dekorasyon önerileri doğrultusunda evinizde yaşayacağınız karnaval ortamında halı ve zeminin de önemi büyük. Modern dekorasyon halı seçiminde de yine renkli halı ve kilimler söz sahibi. Evinize farklı bir hava katmak isterseniz hasır kilimlerin güzel fikir olduğunu belirtelim. Zeminde ise bej tonlarında seramikler hoş bir ortam yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Karnaval Zamanı’nda zemin ve halı seçimi.

Bitmeyecek pozitif enerjiyi evinize Karnaval Zamanı ile getirmek güzel fikir!

Karnaval Zamanı’nı uygulayabilmek için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta!