Modern Dekorasyonda Minimal

Modern dekorasyonda Minimal.

Sadeliği seviyor ve gücünüzü az eşyadan alıyorsanız tercih etmeniz gereken dekorasyon stili kesinlikle Minimal! Peki, sade renkler ve az eşya sayesinde yalın bir şıklığa ulaşılan ve bir modern dekorasyon koleksiyonu olan Minimal nasıl uygulanır? Ayrıntılara geçmeden önce dilerseniz “Bugünü Yaşamayı Sevenlere: Modern Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Minimal’de Renk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Minimal eşittir sadelik! Bu nedenle renk kullanımında da oldukça sade alternatifleri tercih etmelisiniz. Minimal renk paletinde nötr tonlar olan siyah, beyaz ve grinin yanı sıra sütlü kahve ve bej gibi “nude” tonları da tercih edebilirsiniz.

Minimal’de Mobilya Seçimi

Sadelik, sadelik, sadelik; işte tüm mesele bu! Evinizi, modern dekorasyon-Minimal ışığında dekore edecekseniz ilk adımı az mobilya alarak atmalısınız. Karmaşaya karşı doğan bir dekorasyon tarzı olan Minimal’de sade tasarımlı, tek renkli koltuklar, ahşap masa, sehpa ve kitaplıklar tercih edebilirsiniz. Bu arada Minimal’de metal detaylı mobilyalar tercih etmek de yaratmak istediğiniz atmosferi başarılı bir şekilde oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Minimal’de mobilya seçimi.

Minimal’de Duvar Dekorasyonu

Minimal’e gönül verdiyseniz ve bu doğrultuda modern dekorasyon örneklerini incelediyseniz fark etmişsinizdir ki duvarlar da abartıdan uzak olmalı. Bu doğrultuda beyaz, açık gri gibi duvar boyası renklerini tercih edebilirsiniz. Eğer duvarlarınızın daha dikkat çekici olmasını isterseniz son teknoloji ile üretilen 3 boyutlu duvar kâğıtları size yardım etmeye hazır!

Minimal’de Tercih Edilebilecek Aydınlatma Ürünleri

Modern dekorasyon-Minimal’de kullanacağınız doğru aydınlatma ürünleri, hayata geçirdiğiniz dekorasyon tarzının daha güçlü olmasını sağlayacak. Avize, sarkıt, lambader, abajur ya da spot… Minimal, tüm bu aydınlatma ürünlerini kullanabilmeniz için elverişli bir stil. Aydınlatma ürünlerini seçerken dikkat etmeniz gereken nokta ise keskin, geometrik desenli seçenekleri tercih etmek. Bakır, siyah ya da beyaz renk alternatiflerinin yanı sıra modern dekorasyon aydınlatma trendleri içerisinde bulunan roze metal renk de kesinlikle değerlendirilmeli.

Minimal'de tercih edilebilecek aydınlatma ürünleri.

Ürün Kodu: 1000138686

Minimal’de Perde Seçimi

Minimal’de dikkat dağıtmayacak bir ortam yaratılması çok önemli. Bu nedenle modern dekorasyonda perde seçiminde de düz renkli, sade ürünleri tercih edebilirsiniz. Gri tonlarındaki fon perde tercihinin yanında desensiz beyaz tül perdeleri seçebilirsiniz. Bu arada rustikler sayesinde perdelerinizi daha şık bir şekilde sergileyebileceğinizi unutmamalısınız. Çelik rustikler, modern dekorasyon-Minimal’de tercih edilebilecek ve yaşam alanınızda kullandığınız diğer objelerle bütünlük sağlayabilecek ürünler.

Minimal’de Aksesuar Seçimi

Minimal, duruluğun evinizdeki hali olacak; ama eve modern dekorasyon objeleri ile renk katmak şart! Renk dediysek “Dekoratif obje seçiminde canlı tonları kullanmalısınız.” dediğimizi düşünmeyin sakın. Yine Minimal’de kullanabileceğiniz renkler doğrultusunda tercih edebileceğiniz hayvan figürlü biblolar, sade ve halı tasarımlara sahip vazolarla çerçevelerden bahsediyoruz. Bunların yanında duvarları süslemek için tablolar elbette olmazsa olmaz! Soyut desenler, siyah-beyaz fotoğraflar, geometrik formlara sahip modern dekorasyon tabloları Minimal’e çok yakışıyor. Fakat her duvarı tablo ve çerçevelerle doldurmak kesinlikle yapmamanız gereken bir uygulama; aklınızda olsun!

Minimal'de aksesuar seçimi.

Minimal’de Zemin ve Halı Seçimi

Sıra geldi Minimal’de nasıl zemin ve halı seçimi yapılacağına. Nude renklere sahip parkeler ve seçtiğiniz parke tonundan birkaç ton daha koyu ya da açık halılarla bu dekorasyon tarzını tamamlayabilirsiniz. Eğer nude tonları tercih etmek istemezseniz siyah, beyaz ve griyi buluşturan geometrik desenli halıları da tercih edebilirsiniz.

Sadelik ve konforu Minimal ile evinizde buluşturmak güzel fikir!

Minimal’i uygulayabilmek için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta!