Mutfağı Kullanışlı Hale Getirmek İçin Yardım Alabileceğiniz 6 Ürün

Kullanışlı mutfaklar

Lezzetli yemekler, içmeye doyum olmayan içecekler, çayın ve kahvenin yanında olmazsa olmaz kekler, kurabiyeler… Tüm bunları yaptığınız yer mutfağınız ve doğrusunu söylemek gerekirse mutfakta geçirilen zaman hiç de az değil. Peki, hem mutfak dekorasyonuna katkı sağlamaya hem de mutfak hayatınızı daha pratik bir hale getirmeye ne dersiniz? İşte, büyük mutfakları ferahlatmak, küçük mutfakları kullanışlı hale getirmek için yararlanabileceğiniz 6 ürün:

1. Pratik Mutfak Masaları

Sabah işe ya da okula gitmeden kendinize hemen bir sandviç hazırlayıp kahvaltınızı yaptıktan sonra evden çıkmak isteyebilirsiniz. Hem pratik bir alan sunan hem de ailenizle mutfakta zaman geçirmenizi sağlayan mutfak masaları ise mutfağınızı kullanışlı kılabilmek için yardım alabileceğiniz ana ürünler. Peki, mutfağınız küçükse masaya nasıl yer verebilirsiniz?

Hiç merak etmeyin; bu konuda duvara monte edilip yer tasarrufu sağlayan, dolap gibi görünen açılabilir-katlanabilir mutfak masalarından yararlanabilir ve hayatınızı kolay bir hale getirebilirsiniz. Bu sayede hızlı bir şekilde yemek yiyip çıkmanız gereken zamanlarda mutfak tezgahında yemek yemekten kurtulabilirsiniz.

Pratik mutfak masası

2. Köşe Kiler Sistemi

Mutfak dolaplarınızdaki alanları verimli bir şekilde kullanmak, raf ve çok amaçlı dolap gibi ek ürünler alarak yeni depolama alanları oluşturma ihtiyacınızın önüne geçebilir. Özellikle küçük bir mutfağa sahipseniz bu konu sizin için daha önemli demektir.

Bazı mutfak modellerinde bulunan köşe dolaplar, ihtiyaç olan ürüne ulaşma zorluğu yaratabildiğinden çoğu ev sahibine kullanışsız gelebilir. Oysa bunun için son derece kullanışlı, hayatınızı kolaylaştıracak bir sistem var: Köşe kiler sistemi. Dolaplarınızın içinin daha düzenli olmasını sağlayacak köşe kiler sistemi sayesinde “Küçük mutfak nasıl kullanışlı hale getirilir?” sorusunun cevaplarından birini de uygulamış olursunuz. Eğer küçük bir mutfağınız varsa ve alanı daha büyük gösterebilecek, kullanışlı kılacak yeni fikirlere ihtiyaç duyuyorsanız “Küçüklük, Şıklığa Engel Değil! Küçük Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Hareketli raflar

3. Tezgâh Altı Asılabilir Sepetler

Mutfağınızda ihtiyacınız olan temizlik ürünlerini de mutfak dolaplarınızda saklıyorsanız eminiz ki siz de dolabınızın içinin çok dağınık olduğundan yakınanlardan birisiniz! Hatta çoğu zaman yaz aylarında yaptığınız konserveler bile dolabınızın dağınık görünmesine sebep olabilir. Dolabınızın iç kısmına konumlandırabileceğiniz tezgâh altı asılabilir sepetler sayesinde hem alanı daha düzenli kılabilir hem de aradığınız ürünü daha kolay bir şekilde bulup mutfağınızı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Bu arada bu ürünün küçük mutfak tasarımları için de size yer kazandıracak bir çözüm olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Portatif askılar

4. Düzenleyici Raflar

Mutfak dolaplarında yer verdiğiniz tabakları ve bardakları daha düzenli bir şekilde dizerken aynı zamanda yerden tasarruf etmek kesinlikle #güzelfikir! Buna kim hayır diyebilir ki! Tava rafından şişe rafına, tabak rafından kapak düzenleyici rafa kadar pek çok ürün size mutfakta yardımcı olabilir. İstediğiniz mutfak ürününe daha kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayan düzenleyici raflar sayesinde mutfak dolabı içlerinde ya da tezgâhlarınızda ek yer oluşturabilir ve hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Düzenleme için raflar

5. Askılar ve Kancalar

Eğer mutfağınızın kullanışlı olmasını istiyorsanız sık kullandığınız ürünlerin kolay ulaşılabilir olması önemli. İşte, mutfak askıları ve kancaları da size bunu sağlıyor! Üstelik bu çözümler, mutfak dekorasyonu fikirleri bakımından da size katkı sağlıyor. Peki, dar alanlarda bile kullanabileceğiniz hangi ürünlerden yardım alabilirsiniz?

  • Tezgah üzerine ya da dolap içine yerleştirebileceğiniz bardaklıklar
  • Kâğıt havlu rafı
  • Baharatlık rafı
  • Düzenleyiciler

Kupa için askı

6. Buzdolabı İçi Düzenleyicileri

Mutfak hayatınızı kolaylaştırmak ve alanı kullanışlı hale getirmek için buzdolabına da el atmadan olmaz! Buzdolabınızın içini düzenleyerek hem alandan tasarruf edebilir hem gıdaları daha hijyenik şartlarda saklayabilir hem de aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için ise buzdolabı içi düzenleyicileri en büyük yardımcılarınızdan!

Buzdolabı içi düzenleyici

Ev Baristalarına: Elektrikli Kahve Makinesi Nasıl Seçilir? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Verdiğimiz öneriler, mutfağınızı kullanışlı hale getirmenin yanı sıra “Küçük mutfak nasıl yerleştirilir?” sorusunun da yanıtını sunuyor. Mutfağınız için birbirinden kullanışlı çözümler Koçtaş mutfak kategorisinde sizi bekliyor!