Şık Bir Mutfak İçin: Mutfak Düzenleme Önerileri

Mutfak Düzeni Önerileri

İrili ufaklı pek çok eşya… Üstelik hepsine de ihtiyacınız var. Evet, mutfak böyle bir alan. Mutfak ürünlerinin düzenli bir şekilde konumlandırılmaması ise ne yazık ki alanın dağınık ve kullanışsız bir hal almasına neden olabiliyor. Siz de bundan şikâyetçiyseniz hiç merak etmeyin. Şimdi sıralayacağımız mutfak düzenleme ipuçları sayesinde daha düzenli ve dolayısıyla daha keyifli bir alan oluşturabilirsiniz.

Haydi, “Mutfak nasıl düzenlenir?” sorusunun cevabını vermeye başlayalım.

Dolaplarda Aslında Düşündüğünüzden Daha Çok Alan Var

Küçük bir mutfağınız varsa mutfak dolaplarınızın sunduğu alan da oldukça kısıtlı olabilir. Fakat mutfak dolaplarınızın sunduğu depolama alanlarını genişletmeniz mümkün.

  • Bardak askıları ek alan sunan ve dolap içinin daha şık görünmesini sağlayan mutfak düzenleme çözümleri arasında. Askılıklar sayesinde dolabınızın zemini boş kalabilir ve bu sayede tabak gibi mutfak eşyalarınızı rahatça yerleştirebilirsiniz.

Mutfak Düzenleme Tüyoları

  • Tencere ve tavaların düzenli bir şekilde durması da mutfak düzeni için olmazsa olmazlardan! Tava, tencere ve kapak rafları sayesinde dolabınızın içini daha düzenli kılabilirsiniz.

Mutfak Düzenleme İpuçları

  • Genellikle lavabonun altına koyulan mutfak temizlik malzemelerini, dolap kapağının iç kısmına asabileceğiniz düzenleyici raflara yerleştirebilir ve alandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Ya da elinizin altında bir çöp kovası olsun istiyorsanız asılabilir çöp kovasını tezgâh altına yerleştirebilir ve pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Mutfak Düzenleme Çözümleri

  • Peki, aslında dolaplarınızın dışında da ek depolama alanları oluşturabilirsiniz desek? Raf altına yerleştirilen sepetler sayesinde dolabınızın içine yerleştiremediğiniz mutfak gereçlerinizi düzenli olarak konumlandırabilirsiniz.

Mutfak Nasıl Düzenlenir

Mutfak Tezgâhı Düzenleme Fikirlerini Hayata Geçirin

Mutfağa girdiğinizde elbette öncelikle açık alanlarla karşılaşıyorsunuz. Tezgâh ise oldukça kalabalık olabilen ve bu nedenle dağınık görünebilen açık alanların başında geliyor. Peki, tezgâh için mutfak düzenleme fikirleri nelerdir?

  • Köprü raflar, dolap içinde kullanılabildiği gibi tezgâh üzerinde de kullanılabilir ve mutfağınızı düzenlemenize katkı sağlayabilir. Tezgâh üzerinde yer verdiğiniz ürünleri bu raflara yerleştirebilirsiniz.
  • Sepetler, evin her alanında olduğu gibi mutfağınızda da kurtarıcı ürünlerdir. Dağınık bir şekilde duran baharatlıkları, sosları, hatta mutfak havlularınızı bile bu sepetlere koyabilir, alanı daha düzenli hale getirebilirsiniz. Bu arada çekmece düzenlemek için de sepetlerden yararlanabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.
  • Bulaşık makinesinde yıkamak istemediğiniz ürünleri elde temizledikten sonra tezgâh üzerine koyup kurumalarını bekliyorsunuz. Fakat bir bulaşıklığa sahip olmamanız durumunda mutfağınız düzensiz görünebiliyor. Şık bir bulaşıklık ise tezgâhınızın daha düzenli görünmesini sağlayabilir. Bu arada açılır-kapanır bulaşıklıklar yerden de tasarruf etmenizi sağlayabilir; işiniz bittikten sonra bulaşıklığı uygun bir alana kaldırabilirsiniz.

Mutfak Tezgah Düzenleme

Duvarlarınızı Daha Kullanışlı Hale Getirmeye Ne Dersiniz?

Aslında mutfağınızdaki depolama alanları sadece mutfak dolaplarınız değil! Küçük dokunuşlarla ek alanlar yaratabilirsiniz.

  • Mutfak dolabında bardak düzeni için bardak askılıklarından ya da raflardan yararlanabileceğinizi söylemiştik. Fakat eğer daha fazla alana ihtiyacınız varsa duvara monte edilen düzenleme ürünlerinden olan bardak askılarından ya da tezgâh üzerine yerleştirilen askılı ürünlerden yararlanabilirsiniz.
  • Duvara monte edilen baharatlıklar düzeni ve yerden tasarruf etmenizi sağlamak için kesinlikle önerdiğimiz alternatifler. Üstelik yemek yaparken ihtiyacınız olan baharatların elinizin altında olması size pratiklik de sağlayacaktır.
  • Eğer asılabilir raflar ve askılıklar ihtiyacınız olan depolama alanını sağlama konusunda yetersiz kalıyorsa tercihinizi küçük mutfak dolaplarından ya da monte edilebilen raflardan yana kullanabilirsiniz. Eğer duvarlarınızda da yeterli alan yoksa hareket ettirilebilir sepetler en büyük yardımcılarınız olabilir!
  • Folyo, streç film ya da kâğıt havlular dolaplarınızda çok yer kaplayabilir. Bu ürünleri duvar askılıklarına yerleştirebilir ve yerden tasarruf ederken pratik bir alan da oluşturabilirsiniz.

Mutfak Düzenleme Yöntemleri

Buzdolabınızı Düzenlemeyi de Unutmayın

Buzdolabınızın içi de mutfak düzenine dâhil! Buzdolabını düzenli bir şekilde yerleştirmek, sadece dağınıklığı engellemekle kalmaz. Aynı zamanda cihaz içerisindeki hava akışı engelsiz/başarılı bir şekilde sağlanabildiğinden elektrik tasarrufu yapmanıza da yardımcı olur. Dilerseniz “Elektrikli Ürünler Kullanırken Tasarruf Etmenin İpuçları” yazımız sayesinde konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Şimdi, buzdolabında düzen sağlamanın püf noktalarını sıralayalım.

  • Şişe rafları hem içeceklerinizi düzenli bir şekilde yerleştirmenizi sağlayabilir hem de alanı daha verimli kullanmanıza yardımcı olabilir.
  • Buzdolabı sepetleri, sebze-meyveleri, sosları ya da kahvaltılıkları düzenli bir şekilde yerleştirmenizi sağlayabilir.

Buzdolabı Düzenleme

Şimdi, Koçtaş ürünlerine eğlenceli bir şekilde göz atmaya ne dersiniz? İdil Yazar’ın “500 TL’ye Mutfak Düzenleme Challenge” videosu hemen aşağıda sizi bekliyor!

 

 

Mutfak ve mutfak dolapları nasıl düzenli olur?” sorusunun cevabını verdik. Şimdi, mutfağınızı daha düzenli kılma zamanı! İhtiyacınız olan mutfak aksesuarları Koçtaş’ta sizi bekliyor!