Onlarla Her An Ders Kıvamında: Babalarımızdan Hayata Dair Öğrendiklerimiz

Babalarımızdan hayata dair öğrendiklerimiz.

Sorun olduğunda çözüme kavuşturmayı, neredeyse her istediğimizi yerine getirmeyi kendine görev edinmiş babalar, babalarımız… Ev yaşamında olduğu kadar sosyal hayatımızla ilgili konularda da bizim için bir “acil durum butonu” olan babalarımızın günü geliyor! Tabii onları bir gün yerine yılın her günü özel hissettirmek istediğinizi biliyoruz, ama yine de Babalar Günü’nde ayrı bir kutlama yapmak şart. Belki aklınızda bir fikir yok ve fikir almak için “babaya alınacak hediyeler” diye arama motorlarında aratıyorsunuz, belki de ne alacağınıza çoktan karar verdiniz. Bu özel günde ister bir Babalar Günü hediyesi alın, isterseniz de birlikte zaman geçirmek için güzel bir plan yapın. Tamamen size kalmış!

Peki; Babalar Günü neden kutlanıyor, nasıl doğmuş? Anneler Günü gibi ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde kutlanmaya başlanan Babalar Günü’nün doğmasına vesile olan iki farklı hikâye olduğu düşünülüyor. Birinci hikâye, 1907 yılında yaşanan Monongah maden kazasında ölen babaları onurlandırmak için Grace Gordon Clayton tarafından düzenlenen anma törenine dayanıyor. Babalar Günü’nün kökeni olduğu düşünülen ikinci hikâyenin kahramanı ise babaların da anneler kadar önemli olduğunu düşünen ve bir gazi kızı olan Sonora Smart Dodd. Eşi hayatta olmadığı için 6 çocuğuna tek başına bakan babasını ve diğer babaları onurlandırmak için 1910 yılında Babalar Günü kutlamaları yapan Dodd’un yaptığı bu etkinlikler, 1920’li yıllarda devletin de onayını alıyor. Bu arada “Babalar Günü ne zaman kutlanır?” sorusunun cevabını da hemen verelim. Babalar Günü her yıl haziran ayının 3. pazar günü kutlanıyor. Yani Babalar Günü 2018 yılında 17 Haziran Pazar gününe denk geliyor.

Ailemizden, doğduğumuz andan itibaren hayata dair çok şey öğrendiğimizi söylememize gerek yok. Ama dünyadaki pek az şey, babalarımızdan aldığımız hayat dersleri gibi tatlı ve eğlenceli! Şimdi, babalarımızın farkında olmadan bize verdiği tatlı hayat derslerine göz atalım.

Babalarımızdan aldığımız tatlı hayat dersleri.