Rengârenk! Yaz Mevsimi İçin Duvar Dekorasyonu Önerileri

Yaz Duvar Dekorasyonu Deniz Kabuklarıyla Duvar Süsü

Yaşam alanlarınız, uyguladığınız dekorasyon stili sayesinde kişiliğinizi yansıtıyor. Bunun yanı sıra dönemlik yaptığınız küçük değişikliklerle de alanın atmosferini değiştirip mevsime uygun bir dekorasyon yapmanız mümkün. Bu konuda duvar dekorasyonunda attığınız adımların önemi büyük. Peki, yaz mevsiminin atmosferini hangi duvar dekorasyonu fikirleriyle değiştirebilirsiniz? İşte, ev dekorasyonunda yaz mevsimine uygun uygulamalar yapmanızı sağlayacak 5 fikir:

    1) Gerçek Bir Değişim İsteyenlere: Duvarlarınızı Boyayın

Evet, kabul ediyoruz; duvar boyamak eskiden zor bir uygulama olarak görülüyordu. Ama hem tek duvarı farklı tekniklerle boyayabilmek hem de duvar dâhil pek çok zeminde kullanılabilen hobi boyalarının hayatımıza girmesiyle bu algının kırıldığını söyleyebiliriz. Peki, yaz dekorasyonu için kollarınızı sıvadıysanız duvarlarınızı nasıl boyayabilirsiniz?

  • Geometrik Boyama Hâlâ Trend

Son yıllarda oldukça popüler bir uygulama olan geometrik duvar boyama, yaşam alanlarınıza ihtiyacınız olan renkliliği sunuyor. Yani yaz dekorasyonu için ihtiyacınız olan şeyi! Duvar dekorasyonunuzda değişiklik yapmak için hızlı ve kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz bu trendi hayata geçirirken dilediğiniz renklerden yardım alabilirsiniz. “Geometrik boya nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı ise hemen aşağıdaki videomuzda!

  • Boya Efekt Ürünleri Kolay Bir Uygulamanın Anahtarı

“Canlı renklerle evime yaz aylarının enerjisini taşımak istiyorum, ama bu iş en fazla bir saatimi alsın.” diyorsanız bunun için de güzel bir fikrimiz var: Boya efekt ürünleri! Elbette duvarınızı bu özel boya malzemeleri ile renklendirmek için ayırdığınız süre, uygulama yapacağınız alanın genişliğine göre değişiklik gösterebilir; ama burada altını çizmek istediğimiz nokta, bu uygulama ile oldukça kısa sürede evinizi yenileyebileceğiniz! En trend duvar dekorasyonu kendin yap fikirleri arasında yer alan bu öneriyi salonunuzda, çocuk odasında, yatak odanızda, hatta mutfağınızda bile uygulayabilirsiniz.

    2)Çerçevelerinizi Renklendirin

Duvar dekorasyonu denildiğinde akıllara ilk gelen ürünlerden biri hiç kuşkusuz ki çerçeveler! Boyutu ne olursa olsun çerçevelerinizi, ev dekorasyonunda tercih ettiğiniz renk paletine ve elbette ki yaz dekorasyonuna uygun renklerle boyayarak duvarınızı dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan ise sadece sprey boya! Bu arada çerçevelerin hepsini farklı bir renge boyamak daha neşeli bir alan yaratmanızı sağlayabilir. Hatta çerçeveleri bantlar yardımıyla şerit, üçgen gibi geometrik şekillerde de boyayabilirsiniz.

Yaz Duvar Dekorasyonu Çerçeve

    3)Doğayı Duvarlarınıza Taşıyın

Bitkiler her mevsim huzur vericidir, ama en görkemli dönemlerini ilkbahar ve yaz aylarında yaşadıkları da bir gerçek! Peki, bitkilerin sunduğu huzuru bir nebze de olsa duvarlarınıza taşımaya ne dersiniz? Dilerseniz doğa temalı duvar kâğıtları ile alana farklı bir görünüm kazandırabilir, dilerseniz de yapay bitkilerle hoş duvar dekorasyonu süsleri yapabilirsiniz. Yapay çiçeklerle duvarı nasıl renklendireceğinizi mi merak ediyorsunuz? Hemen aşağıdaki videomuza göz atmanız yeterli!

    4)Deniz Kabukları ile Duvar Süsleri Yapın

Her zaman söyleriz; siz yeter ki evinizi güzelleştirmek isteyin, sınırlı bütçeyle de bunu gerçekleştirmeniz mümkün! Mesela tatilden dönerken toplayacağınız deniz kabukları ile duvarlarınızı güzelleştirebilirsiniz. Dilerseniz yapıştırıcı kullanarak deniz kabuklarını bir panelle buluşturabilir ve duvarınıza asabilir, dilerseniz de dekoratif duvar raflarına yerleştirdiğiniz saksılarınızı deniz kabukları ile kaplayabilir ve kendin yap projenizi şık bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.

Yaz Duvar Dekorasyonu Deniz Kabuklarıyla Duvar Süsü

    5)LED Duvar Panoları ile Ev Dekorasyonunu Şenlendirin

Duvar dekorunu tamamlayan panolara elbette evinizde her zaman yer var. Fakat amacınız yaz mevsiminin o müthiş enerjisini yansıtmak ise LED ışıklı duvar panolarını kesinlikle değerlendirmelisiniz. Yıldızlı, flamingolu, kalpli… Farklı tasarımlara yerleştirilmiş LED ışıklar, evinizde yaz atmosferini yaşamanız için size yardımcı olmaya hazır!

Yaz Duvar Dekorasyonu Led Duvar Panoları

Yaz mevsimini yaşamanızı sağlayacak ev dekorasyonu fikirlerini paylaştık. Eğer yaz aylarını yazlık evinizde geçiriyorsanız verdiğimiz duvar dekorasyonu önerilerine ek olarak “Orası da Sizin Eviniz: Yazlık Ev Dekorasyonu İçin 6 Öneri” yazımızı okuyabilirsiniz.