Salonunuzu Daha Geniş Göstermenizi Sağlayacak İpuçları

Salonu geniş gösteren renkler.

Evdesiniz… Ayaklarınızı uzatmış günün yorgunluğunu bir film izleyerek üzerinizden atıyorsunuz. “Evim, evim, güzel evim!” diye boşuna dememişler; evdeyken kendinizi çok rahat hissediyorsunuz, evinizi seviyorsunuz. Fakat evde en çok zaman geçirdiğiniz alanlardan biri olan salonunuz oldukça küçük görünüyor. Salonunuz biraz daha geniş olsaydı ne güzel olurdu, değil mi?

Eğer yukarıda anlattıklarımız tam olarak sizi anlatıyorsa tam yerine denk geldiniz: Bu yazımızda salonunuzu geniş gösterecek dekorasyon önerilerini sıralıyoruz. Bu önerileri uygulayarak daha büyük ve ferah görünen bir salona sahip olabileceksiniz. Salonu geniş göstermek için neler yapılabilir maddeler halinde incelemeye başlayalım. Bu arada salon odaklı gideceğiz ama bu ipuçlarını evinizin her alanında uygulayabileceğinizi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Açık Renklerin Gücünden Yararlanın

“Zayıfladın mı sen?” denildiğinde “Yok koyu renk giydim ya ondandır.” diye karşılık vermemizin nedeni olan ve hemen hemen herkesin bildiği bir gerçek var: Koyu renk zayıf gösterir! Aslında bu durum eviniz için de geçerli. Koyu rengi, evin hangi odasında kullanırsanız kullanın, alanın daha küçük olduğu izlenimini yaratıyor. Bu nedenle salonu daha geniş gösterecek ipuçları arasında kesinlikle açık renk kullanımı yer alıyor. Duvarlarda, mobilyalarda ve halılarda kullanacağınız açık renkler, ışığı yansıtmaları sayesinde sadece evinizi geniş göstermekle kalmıyor aynı zamanda sizi psikolojik olarak da rahatlatıyor. Beyaz, açık krem tonları, açık gri, mavinin ya da yeşilin en açık tonları salonunuzu geniş gösterecek renkler arasında.

Evet, salonu geniş gösteren renklerin bir süper gücü var ama onları kullanırken birkaç noktaya daha dikkat ederseniz daha iyi sonuç elde edebilirsiniz. Mesela duvarda kullandığınız renk ile tavanda kullandığınız renk aynı olursa bir bütünlük yaratır ve alanın daha yüksek görünmesini sağlayabilirsiniz. Büyük desenleri olan mobilyalar tercih etmek yerine, açık ve düz renkli eşyaları seçerseniz evinizi daha geniş gösterebilirsiniz.

Küçük avizeler salonunuzu geniş göstermenize yardımcı oluyor.

Az ve Küçük Eşyalarınız Olsun

Salonunuz zaten küçük, bir de ihtiyacınızdan fazla eşyaya yer vererek bu alanı niye daha dar hale getiresiniz ki? O nedenle salondaki eşyalarınız ihtiyacınızdan fazla olmamalı. Örneğin sadece zigon sehpa sizin için yeterliyken bir de orta sehpa alıp evinizde daha çok alan kaplamamalısınız. Yani küçük salonu daha geniş göstermenin yolları arasında az ama öz eşya kullanımı var!

Kullandığınız mobilyaların küçük hacimli olması da evinizin daha geniş görünmesi konusunda size yardımcı oluyor. Burada, elbette ki küçücük mobilyalara sahip olmalısınız demiyoruz. Sadece spor ya da minimal tarzlara daha yakın mobilyalar seçmeniz gerektiğinden bahsediyoruz. Mobilyaları olabildiğince alçak seçmek ise evinizin boyunu daha yüksek göstermek istiyorsanız yararlanabileceğiniz bir tüyo. Tercihinizi bu ipucundan yana kullanmak istemiyorsanız da zemini göstermelerinden dolayı bacaklı mobilyalar kullanabileceğinizi söyleyebiliriz.

Ayna ve Cam Kullanın

Evet, duvarlarda tablolara ve fotoğraflara yer vermek mükemmel ama eğer salonu genişletmek için ipuçları arıyorsanız ne yazık ki bunun sizin için pek uygun olmadığını söylemek zorundayız. Elbette duvarlarınızda anılarınıza yer verebilirsiniz ama bu uygulama, duvarınızın büyük bölümünü kaplayacak kadar olmamalı. Eğer duvarınızın boş kalmasını istemiyorsanız sizin için en mükemmel çözümü hemen açıklıyoruz; ayna kullanımı! Ayna, alanı yansıtarak daha geniş görünmesine olanak veriyor ve buna artı olarak ışığı da yansıtarak daha aydınlık bir eve ulaşmanızı sağlıyor.

Alanda ayna kullanımının yanı sıra masa, sehpa gibi detaylarda cam kullanımı şeffaf bir görünüm sağladığı için alanda bölünmüşlük gibi bir izlenime neden olmuyor ve doğal olarak, odanın geniş görünmesi konusunda en büyük yardımcılarınızdan biri oluyor.

Evi geniş göstermek için yardımcı ürünler.

Aydınlatmadan Yardım Alın

Açık renklerin, aydınlık yaratarak, salonunuzu ya da oturma odanızı daha geniş göstereceğinden ilk ipucunda bahsetmiştik. Yani aydınlık bu konuda ihtiyacınız olan önemli bir unsur. O halde odanızı da olabildiğince aydınlatmalısınız. Lambader ya da büyük sarkıtlar gibi yer kaplayacak aydınlatma dekorasyon ürünlerinin yerine daha küçük avizelerden ya da spot lambalardan yararlanmak size ekstra alan sağlayıp evinizin daha büyük görünmesine yardımcı olur.

Salonu geniş gösterecek ipuçları.