Sıcacık Bir Kış İçin Ev Tekstilini Es Geçmeyin

İncecik giysiler gardıropta, yorganlar bazanın altında, pikeler yataklarda… Yaz mevsiminin ev içerisindeki etkisinin özetlenmesi gerekirse bunların söyleneceğinden eminiz. Fakat artık mevsim kış; gardıropta kalın giysiler var ve bazadaki yorganların yerini pikeler aldı. Kat kat giyilen bu dönemde soğuk havanın etkisinden kurtulmak için hayali kurulan yerler ise evler! Evinizde hayal ettiğiniz o sıcak ortamı yaratmak için ısı sistemlerinin etkisi tartışılamaz, ama ev tekstilini de es geçmemelisiniz! Ev tekstili ürünleri ile sıcak bir kışa “Merhaba!” demeye hazır olun!

Kışın Kurtarıcısı: Yorgan

Nevresim değiştirirken yorgan geçirmeyi pek sevmiyorsunuz, biliyoruz; ama yorganın kendisini çok sevdiğinizden de şüphemiz yok! Hem nasıl sevmeyeceksiniz ki! Hayal ettiğiniz sıcaklığa sizi kavuşturmaya her daim hazır olan bir uyku grubu ürününden bahsediyoruz.

Sabah kalktığınızda bırakmak istemediğiniz yorganlar, kişi kapasitelerinin yanı sıra dolgu malzemelerine göre de ayrılıyor. Dolgu malzemesi seçimi ise uyku sıcaklığı için oldukça önemli. Örneğin soğuk bir iklimde yaşıyorsanız ısı tutma kapasitesi yüksek olan kaz tüyü yorganları tercih edebilir ya da ılık bir iklimde yaşıyorsanız hava sirkülasyonu sağlayarak terleme sorununun yüksek oranda önüne geçebilecek mikrofiber yorganları tercih edebilirsiniz.

Dolgu malzemelerine göre yorgan çeşitlerini yakından tanımak ve yorgan seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken kriterleri incelemek için “Soğuk Akşamların Kurtarıcısı: Yorgan Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Kış Mevsimi Yorgan

Hem İşlevsel Hem Dekoratif: Battaniye

Battaniye kışın olmazsa olmazı! Sıcaklığın iyice düştüğü gecelerde vücut sıcaklığının ideal seviyeye ulaşmasını sağlamak için yorganın üstüne de örtülebiliyor, ama onları sadece bunun için kullanıyorsanız kış eksik kalır! Kalın battaniyelerin yanı sıra özellikle son dönemlerde sıklıkla kullanılmaya başlanan ince triko battaniyeler siz televizyon izlerken ya da evde bilgisayar başında işinizi yaparken kurtarıcınız oluyor. Triko battaniyelere koltuğunuzun üzerinde yer vererek ev dekorasyonuna katkı sağlamanın da şimdilerde bir trend olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.

Dikkat Çeken Tasarımlar: Nevresim Takımı

Ev tekstili deyince nevresim takımlarından bahsetmemek tabii ki olmaz. Yatak odalarını tamamlamakla kalmayıp aynı zamanda alanın en dikkat çekici ögelerinden biri de olan nevresim takımı, uyku kalitenizi etkiliyor; bunu baştan söyleyelim. Uyanmanın her zamankinden daha zor olduğu kış aylarında tercih etmeniz gereken nevresim takımları ise pamuk olmalı; çünkü pamuk hem en sağlıklı hem de en dayanıklı iplik türlerinden biri olarak biliniyor. Bunun yanında nevresim takımlarını bir dekorasyon ürünü olarak kullanabilir ve seçtiğiniz desenler sayesinde kışı, içinizi ısıtacak şekilde yansıtabilirsiniz. Yatak odası dekorasyonu ile bütünlük sağlayacak nevresim takımını seçmek ise sandığınızdan daha kolay! Tek yapmanız gereken “Test Zamanı! Tarzınıza Uygun Nevresimi Bulun” testimizi çözmek!

Kış İçin Ev Tekstili

Konforlu Bir Kışta Onun da Etkisi Var: Yastık

“Her mevsim yastık kullanıyoruz. Yastık niye kış için ev tekstili ürünleri arasında yer alsın ki?” diye düşünebilirsiniz. Hemen açıklık getirelim: Yorganlarda olduğu gibi yastıklarda da dolgu malzemesi uyku sıcaklığını etkiliyor ve uyku kaliteniz konusunda rol oynuyor. Kış aylarındaki oda sıcaklığı ve kullanım alışkanlıklarınız doğrultusunda size en uygun yastığı bulabilmeniz için “Rahat Bir Uyku İçin Bilmek Şart: Yastık Nasıl Seçilir?” yazımızı okumanızı öneririz.

Kış Mevsimi Ev Tekstili Ürünleri

Ev Tekstiline Dair Ne Ararsanız Koçtaş’ta!

Kış mevsiminin vazgeçilmezleri sadece yorgan, battaniye ve nevresim takımını değil; yastıktan çarşafa, hatta yatağınızı korumaya yarayan bir ürün olan alezi bile Koçtaş uyku grubu kategorisinde bulabilirsiniz. Alışverişinizi Koçtaş mağazalarında yapabilir, ev tekstili ürünleri online satışı için web sitemizi ziyaret edebilir ya da Koçtaş mobil uygulamasını kullanabilirsiniz.