Şık ve Konforlu: Koltuk Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Salon dekorasyon fikirleri

Yaşam alanlarında en dikkat çekici ürünlerden biri olan koltuk takımları, uygulamak istediğiniz ev dekorasyonu stilini hayata geçirmeniz konusunda katkı sağlamanın yanı sıra evinizde konforlu zaman geçirmenize de yardımcı oluyor. Peki; koltuk takımı nasıl seçilir ve oturma grubu alırken nelere dikkat edilmeli?

Dayanıklı Malzemeler Eşittir Tasarruflu Seçimler

Mobilya alışverişine çıktınız ya da internet üzerinden incelemelere başladınız. Oturma grubu ya da kanepe alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri kesinlikle seçeceğiniz ürünün ne kadar dayanıklı olduğu. Bu konu ise koltukların iskeletlerinin hangi malzemeden yapıldığı ve kumaş seçimi ile ilgili. Peki; koltuk kumaşı seçerken nelere dikkat etmeli, hangi malzemeler daha dayanıklı?

Mobilya almak için belli bir bütçe ayırdınız, biliyoruz. Fakat alacağınız ürünün kısa süre sonra kullanılamaz hale gelmesini mi istersiniz, yoksa onu uzun yıllar kullanmak mı? Elbette daha dayanıklı ürünü almayı tercih edersiniz. İşte, koltuk takımı fiyatlarına da bu doğrultuda bakmalısınız. Kullanım süresi olarak baktığınızda, pahalı dediğiniz takımların fiyatlarının aslında yüksek olmadığını görebilirsiniz.

Koltuk takımı ve kanepe alırken nelere dikkat etmeliyiz?” sorusunun cevaplarından birinin yapım malzemesi olduğunu söylemiştik. Kayın, çam, ceviz ve gürgenden yapılan ürünlerin dayanıklılık konusunda daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Evet, koltuk takımı kumaş seçimi oldukça önemli bir konu, ama eğer bir bebeğiniz varsa bu konu daha da önemli bir hale geliyor. Bu konu özelinde en doğru kararı verebilmek için kolay temizlenebilen, silinebilen, sağlıklı kumaşları tercih edebilirsiniz. Keten, fiber ve tay tüyü kumaşlar, rahatlıkla tercih edebileceğiniz en kullanışlı koltuk kumaşı türleri arasında. Bu arada eğer bir evcil hayvanınız varsa da tercihinizi bu kumaş türlerinden yana kullanabilirsiniz. Evinizi küçük bir dost ile paylaşıyorsanız kadife ya da deri koltuk seçeneklerinden uzak durmanızda fayda olabilir. Bu kumaşlar ile üretilen koltuklar evcil hayvanınızdan dolayı dayanıklı olmayabilir.

Koltuk çeşitleri

Dekorasyon Stiliniz Doğrultusunda Bir Karar Verin

Oturma odalarında ya da salonlarda tercih edeceğiniz koltuk takımları ya da kanepeler, evinizin dekorasyonuna yön verebilecek ürünler. Bu nedenle koltuk takımı seçimi öncesinde evinizde uygulamak istediğiniz dekorasyon tarzına karar vermelisiniz. Bu durum özellikle diğer tarzlardan keskin bir şekilde ayrılan koltuklar için önemli. Örneğin yanları yaldızlı olan koltuk takımları genellikle klasik ev dekorasyonu için uygun bir seçim olabilir. Tabii ki bunun yanı sıra pek çok dekorasyon stili ile uyumlu olabilen koltuklar da var. Farklı tarzlarla kombinleyebileceğiniz bu koltuk takımları ya da kanepeler sayesinde, gelecek yıllarda ev dekorasyonu stilini değiştirseniz bile koltuğunuzu değiştirmek zorunda kalmayabilir ve tasarruf edebilirsiniz.

Odanızın Büyüklüğü Doğrultusunda Seçim Yapın

Oturma odası ya da salonunuz için bir takım alacaksınız. Peki, bu takım kaç kanepeden ve berjerden oluşacak? Bu soru ailenizdeki kişi sayısı yani ihtiyaçlarınız ile bağlantılı olsa da aslında evinizin genişliği ile de ilgili. Bu nedenle eğer yeni evlenecekseniz ya da yeni taşınacağınız bir ev için oturma grubu almaya karar verecekseniz evin genişliği doğrultusunda karar vermenizde yarar var.

Koltuk takımlarına 2, 3 ya da 4 kişilik kanepeler dâhil edilebiliyor. Takımları berjerler ile tamamlamanın yanı sıra puflar ya da bench’ler yardımıyla da farklı ve modern bir yaşam alanı oluşturmak kesinlikle #güzelfikir!

Eğer küçük salon için koltuk takımlarına göz atıyorsanız bu noktada köşe takımlarını değerlendirebilirsiniz. “L koltuk” olarak da bilinen bu koltukları da berjerler ve puflarla kombinleyebilirsiniz. Diğer koltuklarda olduğu gibi kumaş türü, ürünün iskeletinin malzemesi, işlevselliği ve kişi kapasitesi köşe koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında.

Koltuklar nasıl yerleştirilmeli?

İhtiyaçlarınızı Göz Önünde Bulundurun

Koltuk takımı renk seçimi konusunda da odanın büyüklüğü doğrultusunda karar verebilirsiniz. Eğer küçük bir odanız varsa odayı daha büyük göstermek için açık renkli ve minimal tasarımlara sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca kanepe ve berjerleri farklı fakat birbirine uyumlu renklerde tercih edebilir, alanın dekorasyonunu hareketlendirebilirsiniz.Duvarlarınızı da koltuk renginden birkaç ton açık ya da koyu tonlarda seçebilirsiniz. Tek duvara duvar kâğıdı uygulamak ya da duvarı farklı bir renge boyamak ise evinize şık bir hava katabilir.

İhtiyaçlarınız zamanla farklılık gösterebilir. Bu nedenle birbirinden ayrılabilen ürünler gelecekte hayat kurtarıcı olabilir. Ayrıca yatılı misafirlerinizi ağırlamak için yatağınız yoksa açılır-kapanır kanepe tercih edebilir ve yatak olarak değerlendirebilirsiniz.

Salon dekorasyon fikirleri

Bu yazıda yer verdiğimiz görsellerde gördüğünüz, kendi koltuk takımınızı oluşturmanıza yardımcı olacak birbirinden güzel koltuk ve kanepe modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!