Yaz Mevsimi Kabusa Dönmesin: Sivrisineklerden Korunma Yolları

Sivrisinek Kovucu Doğal Çözümler

Yaz aylarının tadı açık havada çıkar! Sizin de güzel havanın tadını çıkarmak için yaz aylarını sabırsızlıkla beklediğinizi tahmin edebiliyoruz. Fakat yaz aylarını bekleyenler sadece bizler değiliz; sivrisinekler de yazı bekliyor! Peki, pek çoğumuzun şikâyetçi olduğu sivrisineklerden korunma yöntemleri nelerdir?

Rahat Rahat Uyumak İçin Sinekliklerden Yardım Alın

Eğer yaşam alanınızda klima kullanmıyorsanız sıcak günlerde camlarınız hep açık demektir. Tahmin ettiğiniz gibi bu da sivrisineklere açık bir davet! Bu nedenle evinize sık sık giren sivrisineklerden şikâyetçiyseniz en etkili çözümlerden biri hiç kuşkusuz ki pencerelerinize taktıracağınız sineklikler! Bu sayede özellikle geceleri sivrisinek vızıltısı olmadan konforlu bir şekilde uyuyabilir ve sabah vücudunuzun farklı bölgelerinde sivrisinek ısırığı olmadan uyanabilirsiniz.

Sinekliğiniz yoksa ve camlarınızı açık tutuyorsanız bu noktada özellikle ilaçlama arabaları sokağı ilaçladığında pencerelerinizi kapatmanız sağlıklı olacaktır. Böylece sivrisineklerin evinize kaçmasını engelleyebilirsiniz.

Sivrisinekten Korunma Yöntemleri

Evinizde ve Çevrenizde Islak Alan Bırakmamaya Özen Gösterin

Küçük bir doğa yürüyüşü ya da kamp yaptıysanız fark etmiş olabilirsiniz; sulak alanlarda daha fazla sivrisinek bulunur. Bunun nedeni ise sivrisineklerin su birikintisinin olduğu alanlarda hızlıca üreyebilmeleri. Dolayısıyla “Sivrisinek gelmemesi için ne yapmalıyım?” sorusunun cevaplarından biri, evinizde ve evinizin çevresinde su birikintisinin, hatta ıslak noktaların kalmamasına dikkat etmek. Örneğin saksı tabaklarındaki ya da balkonunuzu yıkadıktan sonra bir noktada biriken suları sıklıkta temizlemelisiniz.

Sivrisinekten Kurtulma Yolları

Açık Renkli Giysileri Tercih Edin

Sivrisinekler ısırmak için genellikle vücut ısısı yüksek olan canlıları tercih ederler. Bu nedenle yaz aylarında, özellikle akşam saatlerinde ve gün doğarken açık havada spor yapmak pek de doğru olmayabilir. Ayrıca koyu renk kıyafetler güneş ışığını çekeceğinden ve vücut ısınızı artırabileceğinden açık havada açık renkli kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Uzun, bol, sizi terletmeyecek giysiler, “Sivrisinekten nasıl kurtuluruz?” sorusunun yanıtlarından biri olabilir.

Vantilatörlerden Yardım Alın

Sıcak yaz günlerinde klima, vantilatör gibi soğutucu araçlardan sıklıkla yararlanıyoruz. Peki, vantilatör kullanmanın aynı zamanda “Sivrisinekten korunmak için ne yapmalı?” sorusuna cevap olduğunu da biliyor muydunuz? Çünkü vantilatörler yarattıkları hava akımı sayesinde sivrisineklerin, kondukları yerde durmalarını engelleyebiliyor. Tabii bu çözümün kullanışlı bir alternatif olup olmadığı tartışmaya açık. Çünkü gece, sivrisinekler nedeniyle rahat bir uyku çekmek için açtığınız vantilatör, hastalanmanıza da neden olabilir. Bu sebeple bu alternatifi mümkün olduğunca dikkatli şekilde değerlendirmenizi öneririz.

Sivrisinekten Nasıl Korunulur

Sivrisinek Kovucu Doğal Çözümlerden Yararlanın

Sivrisinekten kurtulma yollarından biri elbette sivrisinekleri uzaklaştırmak için kullanacağınız spreyler. Fakat kimyasal içerikli bir spreyi ya da prize takılan sivrisinek kovucuyu kullanmak istemiyorsanız sivrisinekten korunmanın doğal yollarını değerlendirebilirsiniz. İşte, sivrisineklerden kurtulmanın doğal yolları:

  • Pek çok yaşam alanı için olmazsa olmaz olan ve evlere doğal bir hava katan bazı bitkiler sayesinde sivrisinekleri evinizden uzak tutabilirsiniz. Fesleğen, limon otu, lavanta, nane ve biberiye, sinek kovucu bitkilerden bazıları. Dilerseniz “Böcekleri Evinizden Uzak Tutmanızı Sağlayacak 6 Bitki” yazımızı okuyarak hangi bitkiden hangi böcekleri uzaklaştırmak için yararlanabileceğinizi öğrebilirsiniz.
  • Esans yağları da sivrisineklerden korunmak için yararlanabileceğiniz seçeneklerden. Limon okaliptus yağı, catnip yağı, nane yağı ya da limon yağını küçük bir sprey şişeye koyup vücudunuza püskürtebilir ve elinizle yayabilirsiniz. Tabii “Sivrisinekten korunmak için ne sürülür?” sorusuna cevap olan bu yağlara karşı bir alerjiniz varsa ya da olduğundan şüpheleniyorsanız öncelikle hekiminize danışmak oldukça önemli.
  • Ada çayı sadece sağlıklı bir bitki çayı değildir. Ondan aynı zamanda sivrisinekleri kovmak için de yararlanabilirsiniz! Yaşam alanlarınızda ada çayı ya da kekik yakarak sivrisinekleri evinizden uzak tutabilirsiniz.
  • Özellikle bahçe ve balkonunuzdaki masanın etrafı gibi belirli bir bölgeden sivrisinekleri uzak tutmak istiyorsanız limon ve karanfilden yardım alabilirsiniz. Ortadan ikiye böldüğünüz limonun üzerine 8-10 adet karanfil saplayıp bunu masaya bırakırsanız istemediğiniz küçük canlılarla daha az karşılaştığınızı göreceksiniz!
  • Sivrisinekler terli vücutları çok severler. Zaten yaz aylarında sık sık duş aldığınızı biliyoruz, ama yine not düşmek isteriz: Yani duş alarak da sivrisinekleri belirli bir süre kendinizden uzak tutabilirsiniz.

Sivrisinek Kovucu Doğal Çözümler

Sivrisinekten nasıl korunulur?” sorusunun kolaylıkla uygulayabileceğiniz yöntemlerini sıraladık. Umarız, bu yöntemleri uygulayarak daha rahat bir yaz mevsimi yaşayabilirsiniz!