Şömine Önü Dekorasyon Önerileri

somine-onu-dekorasyon-onerileri

İtiraf edelim; ısınma ihtiyacını doğal gazla karşılamak pratik bir yol olsa bile bazen sobaların sunduğu o nostaljik atmosferi de özlüyoruz. Peki, hem nostaljik hem de evinizin bambaşka bir görünüme sahip olmasını sağlayabilecek şöminelere ne dersiniz? Pek çok insanın evinde olmasını istediği, fakat hep bir dilek olarak kalan şömineler ısınma ihtiyacınızı karşılamalarının yanında evinizin dekorasyonunu da bir üst seviyeye çıkarmaya hazır! Bu arada merak etmeyin; dilerseniz geleneksel (bacalı), dilerseniz de elektrikli şömineleri kullanabilirsiniz. Yani evinizde şöminelere yer vermek eskisi gibi zor değil!

Şömine hem işlevsel hem de dekoratif bir ürün olsa da yapacağınız farklı tasarım uygulamaları ile yaşam alanınızı daha şık kılmanız mümkün! Nasıl mı? Elbette ki şömine etrafı dekorasyon sayesinde! Şimdi, salonda şömine dekorasyonu nasıl yapılır, hem geleneksel hem de elektrikli şömineler için dekorasyon fikirlerini sıralayalım.

Duvar Dekorasyonunda Şömineyi Tamamlayıcı Ögelere Yer Verin

Şömineler; taş, ahşap ve metal görünümlü objelerle bütünlük yakalar. Bu nedenle elektrikli şöminenizi konumlandıracağınız duvara, 3 boyutlu ve taş görünümlü bir duvar kâğıdı uygulamak hoş olabilir. Eğer bacalı bir şömineniz varsa duvarı taş ile kaplatabilirsiniz.

Duvar dekorasyonunu tamamlayıcı diğer unsurlar ile alanı zenginleştirmeyi de ihmal etmemelisiniz. Örneğin şömineniz üzerine ve iki yanına, alan dekorasyonuna uygun aplikler yerleştirebilirsiniz. Şamdana benzeyen siyah metal ürünlerin şöminenizi daha şık kılabilecek bir detay olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni Yılda Yenilik Şart: 2020 Ev Dekorasyonu Trendleri” başlıklı yazımızda da bahsettiğimiz gibi metal ve ahşap dokuları buluşturmak, dekorasyon modalarından biri. Üstelik bu sayede ahşabın sıcaklığından yararlanabilir ve yaşam alanınızda daha sıcak bir atmosfer yaratabilirsiniz. Örneğin taş görünümlü duvar kâğıdı uyguladığınız duvarın üzerine ahşap bir tablo konumlandırabilir, bu tablonun yanlarını küçük boyutlu metal duvar panoları ile süsleyebilirsiniz. Duvarlarınızı nasıl dekore edeceğinizse tamamen sizin hayal gücünüze kalmış!

Sömine Dekorasyon Önerileri

Zemindeki Küçük Detaylarla Şömineyi Tamamlayın

Evet, şömineniz hem ısı hem de hoş bir ışık kaynağı. Peki, zemin dekorasyonunda yer verebileceğiniz ayrıntılarla bu alana daha hoş bir görünüm kazandırmaya ne dersiniz? Şöminenin hemen yanında zemine konumlandıracağınız cam bahçe fenerleri sayesinde daha zengin bir görünüm elde edebilirsiniz. Üstelik bu bahçe fenerlerinin farklı renk seçenekleri olması, şöminenin etrafındaki koltuk takımlarınızla ya da başka mobilya ve dekoratif ürünlerle bütünleşik bir dekorasyon yapmanızı sağlayabilir.

Hasır sepetler, cam vazonun içindeki kuru dallar ve çalı süpürgesi gibi detayları kullanarak estetik bir alan oluşturabilirsiniz. Tabii ki bu dekoratif ürünleri tercih ederken ev dekorasyonunuz doğrultusunda seçim yapmaya özen göstermelisiniz.

En dikkat çekici şömine önü aksesuarlarından biri olan odunluklar, şık tasarımları sayesinde işlevselliklerinin yanı sıra alanın dekorasyonuna da katkı sağlıyor. Şöminenizin yanına, zemine konumlandırabileceğiniz dekoratif bir odunluk, şöminenizi tamamlayan en önemli detaylardan biri olabilir.

Zemin dekorasyonu elbette ki halı ya da kilimsiz olmaz! Yapay kürk görünümlü puf kilimler sayesinde oturma odası ve salon dekorasyonlarında mekanlara nostaljik bir hava katabilirsiniz. Kilim rengini, parke ya da seramik rengine zıtlık oluşturacak bir renkte seçerek odak noktasını belirleyebilir, yani şöminenizin bulunduğu alanı daha dikkat çekici kılabilirsiniz.

Salonda Şömine Dekorasyonu

Geleneksel Şöminelerde, Şömine Kapakları ile Alana Yepyeni Bir Görünüm Kazandırın

Metal şömine kapakları, şöminenin tasarımı sayesinde ulaştığınız şık görünümü bir üst seviyeye taşıyabilecek ürünler. Siyah metalin yanı sıra bakır, altın, gümüş gibi renkler de tercih edilebilir. Ne de olsa farklı renklere sahip metal ürünleri bir arada kullanmak, son dönemlerde modern ve klasik dekorasyonlarda tercih edilen bir uygulama! Yani duvar dekorasyonunda siyah metal ve şömine kapağında bakır, altın, gümüş, pirinç gibi renkler tercih etmek hiç sorun değil.

Şömine Önünü İhtiyacınız Doğrultusunda Dekore Edin

Şömine önü dekorasyonuna tabii ki konumlandıracağınız mobilyalar da dâhil! Şömineye dönük bir şekilde konumlandırabileceğiniz ikili kanepe veya iki berjer, bu noktayı özel bir alan olarak konumlandırmanıza yardımcı olabilir. Bu sayede soğuk kış günlerinde şöminenin karşısına geçip zaman geçirebilirsiniz.

Ayrıca şömine önü oturma grubu ya da şömine koltuğu üzerine yerleştirebileceğiniz farklı renk ve desenlerdeki kırlentler de alanı daha hareketli kılmak konusunda size yardımcı olabilir. Dilerseniz koltuklarla şöminenin arasına, ayaklarınızı uzatabileceğiniz bir puf koyarak bu alanı daha konforlu kılabilirsiniz.

Şömine aksesuarı olarak kullanabileceğiniz dekoratif objeler ve hem bütçenize hem de zevkinize uygun şömineler Koçtaş’ta!

Sıcacık bir kış geçirmenizi dileriz.