Sorun Çözücü: Çamaşır Kurutma Makinesi Almak İçin 4 Neden

Sorunçözücü:Çamaşırkurutmamakinesialmakiçinneden

Evde kullanılan tüm eşyayı bir önem sırasına koysanız eminiz ki beyaz eşya ilk sıralarda yer alır. Besinlerin bozulmadan, uzun süre taze kalmasını sağlayan buzdolapları; bulaşıkları yıkayıp kendinize, ailenize daha fazla zaman ayırmanızı sağlayan bulaşık makineleri ya da tertemiz giysiler sunan çamaşır makinesi… “Beyaz eşya” dendiğinde genellikle bu üç ürün aklınıza gelse de çamaşır kurutma makineleri de özellikle büyük şehirlerdeki evlerde vazgeçilmezler arasında yer almaya başladı. Eğer siz de çamaşır kurutma makinesine karşı boş değilseniz ama kararsızsanız karar vermenize yardımcı olalım! İşte, çamaşır kurutma makinesinin avantajları!

1. Zamandan ve Yerden Tasarruf Yapmanızı Sağlar

Çamaşırlarınızı renklerine göre ayırdınız ve uygun bir program seçerek makinede yıkadınız. Yıkanan çamaşırlarınızı bir çamaşır sepetine koyduktan sonra da asmaya başladınız. Eğer yaz mevsimiyse hele bir de balkonunuz varsa ve hava güzelse çamaşırları iplere asabilirsiniz; şanslısınız! Peki, ya bir balkonunuz yoksa? Bu durumda elbette kurutma işlemi, çamaşır kurutma askıları yardımıyla evin bir odasında yapılıyor. Özellikle kışın, balkonunuz olsun ya da olmasın, bu askıların yetersiz geldiği durumlarda da çamaşırlar, kurumaları için peteklerin üzerine seriliyor. Tabii bu sürecin ardından bir de çamaşırları toplaması var. Yani hem çamaşır kurutmak için uygun bir yer bulmak zor hem de çamaşırları asma ve toplama işlemleri zamanınızı çalıyor. Oysa çamaşır kurutma makineleri sayesinde hem yerden hem de zamandan tasarruf etmeniz mümkün. Kurutma makineleri sayesinde evinizin her odasını rahat rahat kullanabilmenin keyfini çıkaracaksınız!

Çamaşır kurutma makinesi zamandan ve yerden tasarruf yapmanızı sağlar.

2. Çamaşırlarınızı Hijyenik Bir Şekilde Kurutur

İster balkonda kurutun ister evin içerisinde… Çamaşırları kurutmanın hijyenik bir yolunu bulmak oldukça zor. Tozlar ve kirli hava çamaşırlarınızın üzerine sindiğinde aslında pek de temizlikten eser kalmıyor. Oysa çamaşır kurutma makinesinde konfora ek olarak kurutma sırasındaki hijyenden de faydalanabiliyorsunuz. Açık hava ile temas halinde olmadan makinede kurutulan çamaşırlar çok daha hijyenik bir şekilde kuruyor!

3. Evinizdeki Hava Kalitesini Korur

Nem, evinizin düşmanlarından biri. Eğer çamaşırlarınızı evin içerisinde kurutuyorsanız bu durum, ev akarlarına davetiye çıkarıyor ve alerjen bir vücudunuz varsa sağlık sorunları ile karşılaşmanıza neden olabiliyor. Buna ek olarak evinizin hava kalitesinin düşeceğini de göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca oda içerisinde çamaşır kurutma durumunda nem sebebiyle mobilyalarınızda küf oluşumuyla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çamaşır kurutma makinesi evinizdeki hava kalitesini korur.

4. İhtiyacınıza Özel Programlar Sunar, Hayatınızı Kolaylaştırır

Eğer kurutma makinesi almayı planlıyorsanız çamaşır kurutma makinesi tavsiyelerine göz atıyor ve sizin için en uygun kurutma makinesi modellerini inceliyorsunuzdur. Bu süreçte bazı modellerin farklı programlara sahip olduğunu fark etmişsinizdir. Bu inceleme oldukça önemli; çünkü bazı modeller tam da ihtiyacınız olan programlara sahip. Zaten “Çamaşır kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli?”sorusunun da cevaplarından biri kesinlikle ihtiyacınızı karşılayacak teknolojilere sahip ürünleri seçmektir. Örneğin çamaşırınız kirli değil ama havalandırılmaya ihtiyacı var… Bu durumda makinenin havalandırma programını tercih edebilirsiniz. Eğer kurutma sonrasında ütülemek istediğiniz çamaşırlarınız varsa da tercihinizi ütü kuruluğu programlardan yana kullanabilir ve çamaşırlarınızı ütü yapmaya uygun, hafif nemli bir şekilde makinenizden alabilirsiniz. Bunun yanı sıra dolap kuruluğunda yani tamamen kurumuş şekilde çamaşırlarınızı almanız da elbette mümkün!

Çamaşır kurutma makinesi ihtiyaciniza özel programlar sunar, hayatınızı kolaylaştırır.

Siz de “Ama Benim Kurutma Makinesi İçin Yerim Yok” Diyenlerden misiniz?

“Her şey iyi hoş da evimde kurutma makinesini koymak için uygun bir yerim yok.” diyorsanız hiç merak etmeyin. Özel bir aparat sayesinde çamaşır makinesi üstüne kurutma makinesi montajı yaptırabilir ve bu sayede kurutma makinesi için ekstra yer arayışı sorununun üstesinden gelebilirsiniz. Ayrıca eğer banyonuzda yer varsa çamaşır kurutma makinenizi banyonuza da yerleştirebilirsiniz. Üstelik çamaşır makinesi dolapları sayesinde çok şık bir görünüme ulaşacağınızdan da şüpheniz olmasın! Fakat hem çamaşır makinenizi değiştirmek istiyor hem de kurutma makinesi almayı düşünüyorsanız tercihinizi kurutmalı çamaşır makinelerinden yana kullanabilirsiniz. Bu sayede yıkama sonrasında kurutma için makine değişikliği yapmanız da gerekmez!

Çamaşır makinesi üzerine çamaşır kurutma makinesi monte etmek.

İhtiyacınıza yönelik çamaşır kurutma makineleri Koçtaş’ta sizi bekliyor! Bu arada karar aşamasında “Sonradan Pişman Olmayın: Beyaz Eşya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızdan yardım almanızda fayda var, bizden söylemesi!