Küçük Alanlar İçin Fonksiyonel Çözümler: Stüdyo Daire Nasıl Dekore Edilir?

Stüdyo daire dekorasyonu.

Öğrenciler, yalnız yaşayanlar ya da küçük alanlarda yaşamayı sevenler için vazgeçilmez daire tipi hangisidir? Aklınıza gelecek ilk cevabın stüdyo daire olduğunu biliyoruz. 1+0 daire olarak da bilinen bu daire tipi; salon, yatak odası ve mutfağı yani bir dairede ihtiyacınız olan bölümleri evin bir odasında sunarak kullanışlı bir yaşam alanı sunuyor.

O halde şimdi, cevabı size daha şık bir ev sunabilecek bir soru daha soralım: Stüdyo daire nasıl döşenir? İşte bu yazımızda, stüdyo dairede yaşayanlar ya da yaşamak isteyenler için öneriler veriyoruz! Hadi, stüdyo daire dekorasyonu nasıl yapılır anlatmaya başlayalım!

Duvar Renginin Sihrinden Yararlanın

Alanınız kısıtlı ve bu alanda evin farklı bölümlerini buluşturacaksanız. Ne kadar az mobilya kullanırsanız kullanın eviniz dar ve kalabalık görünebilir. Stüdyo dairelerin dezavantajı olarak görülen bu durumun üstesinden basit bir uygulamayla gelmeniz mümkün!

Bu konuda elbette açık renk duvar boyaları size yardımcı olacak! Bej, beyaz ya da açık pastel tonları ışığı yansıttığından evinizin daha geniş görünmesini sağlayabilir ve böylece siz de daha ferah bir alanın tadını çıkarabilirsiniz.

Stüdyo Daire Dekorasyonu

Hangi Odanın Nerede Olduğu Belli Olsun

“Zaten bir oda var!” dediğinizi duyar gibiyiz. Haklısınız ama biz de haklıyız. Çünkü uyuduğunuz, oturduğunuz ya da yemek yediğiniz alanları birbirinden ayırmanız gerekiyor ve bunun için mutlaka tuğla ile örülmüş bir duvara ihtiyaç yok!

Alanları birbirinden ayırmak için kitaplığınızdan, büyük bitkilerinizden hatta belki bahçelerde kullanılan ahşap çitlerden bile yararlanabilirsiniz. Dilerseniz duvarları farklı renklere boyayarak da alanları ayırabilirsiniz. Ama bize sorarsanız, alanları bölmek için son yılların popüler seçimi olan ve odanın bütünlüğünü olumsuz etkilemeyen cam duvarlardan yardım almak #güzelfikir! 

Stüdyo Daire Dekorasyon Fikirleri

Mobilyalarınızı Duvara Tam Yaslamadan Yerleştirin

Küçük alanlarda mobilyaları yerleştirirken odanın daha geniş görünmesini sağlamak için nasıl bir uygulama yaparsınız? Evet, pek çok kişinin mobilyaları duvara tam yaslayarak yerleştireceğini tahmin edebiliyoruz. Fakat bunun aslında alanı daha dar gösterdiğini biliyor muydunuz?

Mobilyaları duvara tam yaslayarak yerleştirmenin yerden tasarruf sağladığı düşünülse de aslında bunun, yapılan bir dekorasyon hatası olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü mobilyaları duvara yaslamak, alanın tabiri caizse nefessiz kalmasına, dar görünmesine neden olabiliyor. Bu nedenle stüdyo daire düzenleme uygulamasında koltuk takımı ve kitaplık gibi mobilyalarınızı duvara yaslamadan konumlandırmalısınız.

Stüdyo Daire Düzenleme

Büyük Eşyalar Stüdyo Daireler İçin Uygun Değil

Daha önce stüdyo daire dekorasyonu örneklerine göz attıysanız fark etmişsinizdir; stüdyo dairelerde boyut olarak daha küçük ve dolayısıyla daha az yer kaplayan mobilyalar tercih ediliyor. Bu tercih de yerden tasarruf ederek daha geniş bir alana sahip olmanızı sağlıyor. Örneğin; klasik çizgilere sahip büyük koltuklardansa tasarım bakımından daha minimal olan modern koltukları tercih edebilirsiniz.

Stüdyo Daire Dekorasyon Önerileri

Çok Fonksiyonlu Mobilyalar Stüdyo Dairelerin Dostu

Yatak, çalışma masası ve gardırobu bir araya getiren mobilyalar, merdivenleri şifonyer olarak kullanılabilen ranzalar ya da size ekstra bir saklama alanı sunan sehpalar… Birden fazla işleve sahip ürünleri kullanmak, stüdyo daire dekorasyonu için olmazsa olmaz! Üstelik fazlasıyla kullanışlı olan bu ürünleri tercih ederek evinizi şık bir şekilde dekore etmeniz de kolaylaşıyor.

Açık Daire Dekorasyonu

Perde ve Halı Seçimi de Mobilyalar Kadar Önemli

Stüdyo daire mobilyalarını seçerken önerilerimizi dikkate aldınız, fakat seçtiğiniz halı ya da perde yaratmak istediğiniz etkinin yok olmasına neden olabilir. Peki, stüdyo daire için halı ve perde seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Hemen söyleyelim: Uzun perdeler dairenize pek uygun değil. Halılarda ise olabildiğince desensiz, açık renkli ve küçük boyutlu modelleri tercih etmelisiniz. Daha modern bir yapıya sahip olan stor perdeler ve ince, kilim yapılı halılar tam evinizin atmosferine göre!

Stüdyo Daire Dekorasyon Önerileri

Minimalist Dekorasyon Kurtarıcınız

Stüdyo daire dizaynında, yaşam alanında ihtiyaç duyulmayan eşyanın yer almadığını, işlevsel mobilyaların kullanıldığını ve sadeliğin ön planda olduğunu fark etmişsinizdir. Bu da minimalist dekorasyonu benimseyerek stüdyo dairenizi şık bir şekilde dekore edebileceğiniz anlamına geliyor. 

Daireniz Küçükse Bunlara Dikkat!

Verdiğimiz dekorasyon önerileri sayesinde daha kullanışlı ve daha ferah görünen bir yaşam alanı kurgulayabilirsiniz. Peki, 1+0 daireniz çok küçükse ve bu alanı olduğundan daha büyük göstermek istiyorsanız neler yapabilirsiniz? İşte, uygulayabileceğiniz stüdyo daire dekorasyon fikirleri

  • Açık renkler, ışığı yansıtabildikleri için alanı daha geniş gösterebilir. Bu sebeple mutfak, yatak odası, oturma odası gibi alanlarda açık renkli mobilyaları seçin. Alanda kontrast oluşturmak için tablo, dekoratif kırlent, biblo gibi ürünlerden yardım alabilirsiniz.
  • Aynalar, ışığı ve görüntüyü yansıttıkları için evinizin daha geniş görünmesine yardımcı olabilir. Duvarlarınızda dekoratif aynalara yer vererek hem ev dekorasyonu konusunda şık bir uygulama yapabilir hem de yaşam alanınızı daha geniş gösterebilirsiniz.
  • Yaşam alanınızı daha geniş göstermek için aydınlatmanın da önemi büyük! Tavan aydınlatmasının yanı sıra lambader ve aplik gibi lokal aydınlatma ürünlerinden de yardım alarak alanı sağlıklı bir şekilde aydınlatabilirsiniz.

Dilerseniz “Evinizin Tüm Odaları İçin: Küçük Ev Dekorasyonu İçin Öneriler” yazımızı okuyup evi geniş göstermek konusunda daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

İşte, stüdyo daire dekorasyonu bu kadar kolay!