Tasarım Sandalye Trendleri ve Kendin Yap Sandalye Süsleme Fikirleri

Tercih ettiğiniz mobilyalar, hayal ettiğiniz ev dekorasyonunu hayata geçirmeniz konusunda önemli rol üstleniyorlar. Ama bir dakika… Mobilya dendiğinde sizin de gözünüzde sadece koltuk takımları, konsol, vitrin, sehpa gibi ürünler mi canlanıyor? Oysaki sandalyeler, her geçen yıl daha da ön plana çıkmayı başaran ve evinizin havasını değiştirme gücüne sahip olan mobilyalar! O halde şimdi, tasarım sandalye trendlerine göz atalım ve kendin yap projeleri sayesinde farklı tasarımlar ile dikkat çekici sandalye süslemeleri hakkında önerilerimizi sunalım.

Tasarım Sandalye Trendleri

Sandalyeler artık, yemek odaları ile özdeşleşen ya da açılır-kapanır özellikleri sayesinde pek çok alanda ve koşulda kullanılabilen ürünler olmaktan sıyrılıyor. Dikkat çekici özgün tasarımlar sayesinde pek çok sandalyeye artık yaşam alanlarının farklı alanlarında yer verilebiliyor. Örneğin, yatak odası dekorasyonunda berjer yerine odanın dekoru ile uyumlu bir sandalye modelini tercih etmek dikkat çekici ve trend yatak odası fikirleri arasında yer alıyor. Peki, hangi sandalye tasarımları yılın trendleri arasında yer alıyor?

Tasarım Sandalye Modelleri

  • Yaşam Alanınızda Yeni Yıl Rüzgârları: 2019 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımızda da bahsettiğimiz gibi keskin çizgilere sahip mobilya ve dekorasyon ürünlerinden ise kıvrımlı formlara sahip tasarımlar ön planda. Bu durum sandalyeler için de geçerli. Özellikle sırt, bacakların birleşiminde yer verilen tasarımlar ile kıvrımlı tasarımlar hayata geçiriliyor.
  • Detaylarda geometrik desenler, modern sandalye tasarımlarını hayata geçirmeye imkân veriyor. Fakat bu noktada da keskin geometrik formların yerine kıvrımlı formların trend olduğunu belirtelim. Bu elbette ki kare, üçgen gibi keskin şekillerin kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Örneğin sandalyenin sırt bölümü küçük karelerden oluşabilir ama ana form kıvrımlı olabilir.
  • Ahşap sandalyeler yerini artık metal iskeletli ürünlere bırakıyor. Fakat bu, ahşabın tamamen sandalye tasarımlarından çıktığı anlamına gelmiyor. Aksine, sehpa ve dresuar gibi mobilyalarda olduğu gibi metal ve ahşabı bir araya getirmek son yılın en çok sevilen trendlerinden biri.
  • Eğer satın almak istediğiniz sandalye metal detaylara sahipse ve evinizde farklı renk bir metal tasarıma sahip bir ürün varsa bu noktada evinizin dekorasyonundaki uyum konusunda kafanızda soru işaretleri oluşabilir. Roze altın, gümüş, altın, bakır, belki de siyah metal olsun; fark etmez… Çünkü farklı metal renkleri dengeli bir şekilde buluşturup modern etkiler oluşturmak gözde ev dekorasyonu fikirleri arasında.
  • Evinizdeki en küçük obje bile dekorasyona katkı sağlayabilir. Bu noktada sandalyelerin de hem kullanım amacı hem de dekorasyon açısından oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik sandalyeler bunu sadece formları sayesinde yapmıyorlar. Aynı zamanda renkleri ya da sandalyenin minderini kaplamak için kullanılan kumaşın deseni de önemli. Sarı, kırmızı, pembe, mavi, beyaz gibi ev dekorasyonunuza uygun pek çok renk seçeneğinin yanı sıra yılın modası çiçekli desenlere sahip sandalyeleri bulmak da mümkün.

İlginç Sandalye Modelleri

Şık ve Tasarruflu: Kendin Yap Sandalye Süsleme Fikirleri

Yeni sandalyeler almak yerine evinizde bulunan sandalyeleri kendin yap fikirleri sayesinde yenilemek ya da süslemek isteyebilirsiniz. Üstelik bunu sandığınızdan daha uygun fiyatlarla yapmanız da mümkün. Şimdi, evinizde zaman ayırarak hayata geçirebileceğiniz ilginç sandalye tasarımları ve süsleme fikirlerine göz atalım.

  • Hobi boyalarından yararlanın.

Dikkat çekici renklerdeki sandalyelerin hem trend olduğundan hem de evinize farklı bir hava kattığından bahsetmiştik. Eğer sandalyelerinizde değişiklik yapmak istiyorsanız hobi boyalarından yardım almak hem en tasarruflu hem de en pratik yollardan biri. Dilerseniz ev dekorasyonuna uygun bir renk ile sandalyelerinizi boyayabilir, hatta dilerseniz her sandalyeyi farklı renk ile boyayabilir ve daha canlı bir ortam yaratabilirsiniz.

Eğer metal etkiye evinizde yer vermek istiyorsanız bu isteğinizi gerçekleştirme konusunda da hobi boyaları size yardımcı olabilir. Metalik boyalar, farklı renklerde metalik etki oluşturma konusunda oldukça başarılı.

Dilerseniz stencil uygulaması ya da efekt fırçaları ile de sandalyelerinize farklı desenler verebilirsiniz. Zeminde kullandığınız renk ile desenleri oluştururken kullandığınız renk ya da renkler arasındaki kontrast, hoş bir etki oluşmasını sağlayabilir.

Sandalye Boyama

  • Deniz kabukları ile sandalyelerinizi renklendirin.

Eğer yazın enerjisini seviyorsanız ve evinizde sahil kasabasında hissettiğiniz huzuru yılın her döneminde hissetmek istiyorsanız tek yapmanız gereken, bu kendin yap sandalye süsleme fikrini hayata geçirmek!

Sandalyeleriniz ahşap ise topladığınız deniz kabuklarını, deniz yıldızlarını boyadığınız sandalyelerin sırt kısmına yapıştırabilirsiniz. Dilerseniz deniz kabuklarını sprey boya ile boyayabilir ve daha dikkat çekici bir etki oluşturabilirsiniz.

  • Kilimler ya da artık kumaşlar ile sandalyelerinizin görünümünü değiştirin.

Şu anda satılan sandalyeleri incelediğinizde minder kısmında kullanılan kumaşların, ürünü farklılaştıran bir yönü olduğunu fark edebilirsiniz. Peki, evinizde yer alan sandalyelerin görünümlerini kilimler ya da arta kalmış kumaşlar sayesinde değiştirmeye ne dersiniz? Bizce de #güzelfikir!

Ev dekorasyonunuza uyum sağlayabilecek model ve renklerdeki kilimleri, kumaşları uygun ölçülerde keserek minder bölümlerine ahşap zımba makinesi ile tutturabilirsiniz. Eğer metal sandalyeleriniz varsa kilimleri, kumaşları yapıştırıcılar sayesinde sandalye ile buluşturabilirsiniz. Ayrıca metal ve tasarım, şeffaf plastik sandalyelerde suni kürk kilimlerin çok hoş durduğunu da belirtelim.

Eski sandalyelerinizi tasarruflu bir şekilde yenilemek ve evinizin dekorasyonunu zenginleştirmek için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta sizi bekliyor!