Tasarruflu Aydınlatma Çözümü: Sensörlü Lamba

Sensörlü Lamba Nedir

Alanların olmazsa olmazları arasında yer alan aydınlatma çözümleri hem dekorasyon hem de işlevsellik açısından oldukça önemli. İşte, tam da bu nedenle aydınlatma ürünü seçerken özenli seçim yaptığınızı tahmin edebiliyoruz. Tasarruflu, modern ve elbette kullanışlı bir çözüm arayanlar ise sensörlü lambalara yeşil ışık yakıyor!

Eğer siz de onlardan biriyseniz ve diğer adı “fotoselli lamba” olan sensörlü aydınlatma ürünlerini daha yakından tanımak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Haydi şimdi, “Fotoselli lamba nedir, ne işe yarar, hangi alanlarda kullanılabilir?” gibi merak edilen soruların cevaplarını verelim.

Sensörlü Lamba Nedir, Ne İşe Yarar?

Fotoselli aydınlatmalar, hareketi algılayıp yanarak alanı aydınlatan ürünlerdir. Aydınlatmayı açık unutma, boş yere yakma gibi durumların önüne geçebileceği için enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca bu lambalar, sadece ihtiyaç olan alanı aydınlattıkları ve genellikle LED ampullere sahip oldukları için de enerji tasarrufuna katkı sunabilirler.

Sensörlü Lamba Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Genellikle apartman ve mekân tuvaletleri gibi noktalarda sıklıkla karşılaştığımız sensörlü lambalar aslında yaşam alanlarında da kullanılabilir! Örneğin evinizden bahçeye açılan kapının üzerine sensörlü bir tavan armatürü monte ettirmeyi düşünebilir ya da kiler gibi alanlarda bu tasarruflu aydınlatma ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca çocuk odaları için de birbirinden güzel tasarımlı, renkli sensörlü aydınlatma armatürleri mevcut; belirtmeden geçmeyelim. Çocuğunuzun bu aydınlatma seçeneğini çok seveceğinden emin olabilirsiniz.

Yaşam alanlarımızda öyle noktalar var ki aydınlatmaya ihtiyaç olmadığını düşünsek de aydınlatılınca hayatımızı kolaylaştırabilir! Mesela gardırop içleri! Siz de bazen gardırobunuzun içi yeterince ışık almadığı için aradığınızı bulmakta zorlananlardansanız çare, sensörlü kabin armatürleri! Gardırobunuzun içerisine kolaylıkla yerleştirebileceğiniz bu ürünler, sensörlerin çalışma prensibi sayesinde sadece ihtiyacınız olduklarında alanı aydınlattıkları için oldukça kullanışlı!

Sensörlü Lamba Ne İşe Yarar

Sensörlü Lamba Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hangi Odaya Hangisi Olur? 4 Adımda En Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?” yazımızda da uzun uzun bahsettiğimiz gibi doğru aydınlatma ürününü seçmek için birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Ürün özelliklerini incelemek ve bu doğrultuda karar vermek, fotoselli lambaları seçerken de yapmanız gereken bir şey. O halde fotoselli lamba seçerken nelere dikkat etmeli; en önemli noktaları sizinle paylaşalım.

  • Evet, ihtiyacınızı karşılayabilecek bir ürün seçmek elbette önemli; ama tasarıma dikkat etmek de şart! Dekorasyon tarzınıza uygun tasarıma sahip bir ürün seçmek, alanın şıklığı tamamlamanıza yardımcı olabilir. Hiç merak etmeyin, tarzınıza uygun ürünü bulmakta zorlanmayacaksınız; çünkü farklı model, renk ve malzemeden üretilen fotoselli armatür çeşitleri mevcut!
  • Alacağınız aydınlatma ürününü hangi alanda kullanacağınız, tercih etmeniz gereken IP sınıfını belirliyor. Örneğin bahçenizin korunaklı yani basınçlı suya doğrudan maruz kalmayacak bir alanında kullanmak üzere IP 44 ürünleri tercih edebilirsiniz. Eğer hem toza hem de suya karşı ekstra dayanıklı ürünlere ihtiyacınız varsa IP 68 sınıfını tercih edebilirsiniz. Dilerseniz hangi alanda hangi IP sınıfının uygun olabileceği konusunda satış danışmanlarından da destek alabilirsiniz.
  • Satın alacağınız aydınlatma ürününün tüketeceği enerji Watt cinsinden belirtiliyor. Dolayısıyla hareket sensörüne sahip aydınlatma ürünleri arasında seçim yaparken Watt değerini de göz önünde bulundurmak, tasarruflu bir seçim yapabilmeniz konusunda size yardımcı olabilir.
  • Yeni bir armatür almak yerine değerlendirebileceğiniz diğer seçenek ise hareket sensörlü ampullerden yararlanmak! Uygun duya sahip armatürlerde kullanabileceğiniz hareket sensörlü ampul sayesinde dilediğiniz alanda pratik ve tasarruflu bir şekilde aydınlatma sağlayabilirsiniz.

Hayatınıza pratiklik katacak, zevkinize uygun sensörlü tavan armatürü modelleri Koçtaş’ta! Hatta bazı tavan armatürü modelleri de dâhil, pek çok aydınlatma ürününde büyük indirimler şu anda Koçtaş web sitesinde ve Koçtaş mağazalarında sizi bekliyor! Evinizin ihtiyacını şık ve bütçe dostu bir şekilde karşılamanızı sağlayacak bu indirimi kaçırmayın!