Tasarruflu Bayram Alışverişi İçin Öneriler

Tasarruflu bayram alışverişi

Hem mutluluğun hem de telaşın yaşandığı bir dönemdeyiz, çünkü bayram geliyor! Bayram demek; birlik, beraberlik demek, sevdiklerimizle bir araya gelmek demek. Belki ailenizi bayram sofralarında ağırlamak için şimdiden hangi yemekleri yapacağınızı düşünmeye başladınız belki de bayramda çocuklarınızı giyecek alışverişine ne zaman çıkaracağınızı… 

Önümüz Kurban Bayramı ve alışveriş telaşı çoktan başladı! Bu süreçte tasarrufu elden bırakmak istemeyenlerdenseniz bu yazı tam size göre! İşte, “Bayram alışverişinde ne alınır?” sorusu ışığında tasarruflu bayram alışverişi için ipuçları:

2021’de Kurban Bayramı Ne Zaman?

İpuçlarına geçmeden önce pek çoğunuzun merak ettiği “Kurban Bayramı ne zaman?” sorularını cevaplayalım.

2021 yılında Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz tarihleri arasında. 19 Temmuz Pazartesi günü ise arife günü ve yarım gün tatil. “Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?” sorusunun cevabının da iş yeriniz arife günü çalışmayacaksa “Evet.” olduğunu söyleyebiliriz.

Bu uzun bayram tatilini değerlendirmek için özel aracınıza binip bir seyahat planı yapmak isterseniz yolculuk öncesinde “Haydi Tatile! Yazın Arabayla Uzun Yola Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?” yazımıza göz atmanızı öneririz.

Bayram sofrası

Tasarruflu Gıda Alışverişi İçin İpuçları

Bayramların olmazsa olmazı elbette ki bayram sofraları… Eğer sevdiklerinize, etrafında buluşacağınız şık sofralar hazırlamak istiyorsanız “Kusursuz Bayram Sofrası Nasıl Hazırlanır?” yazımızı okuyabilir ve gerekli püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Şimdi, gıda alışverişinde tasarruf sağlayacak ipuçlarını sıralayalım.

  • Kapınızı bayramı kutlamak için çalan ya da evinize misafir olarak gelen çocuklara şeker vermeden olmaz! Bu nedenle her bayram gıda alışverişi listesinde çikolata ve şekerleme de yer alıyor. Eğer çikolata ve şekerleme fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünüyor ve tasarruf etmek istiyorsanız küçük boyutlu muffin kalıplarında lezzetli kekler yapabilir ve çocuklara bunu ikram edebilirsiniz.
  • İndirimleri takip etmek bayram döneminde de güzel fikir! Bayram nedeniyle bazı marketlerde gerçekleşen indirimler sayesinde, ihtiyaçlarınızı daha uygun fiyatlı alabilirsiniz.
  • Evet, “Az olacağına çok olsun.” diye düşündüğünüzü ve bu nedenle tüm yemekleri fazla fazla yaptığınızı biliyoruz. Fakat bu yaklaşımın sizi tasarruftan uzaklaştırdığını unutmamalısınız. İhtiyacınızın olduğu kadar besin alıp yine ihtiyacınız kadar yemek yaparak hem bütçenizi koruyabilir hem de gıda israfının önüne geçebilirsiniz.
  • Bayram menünüzü, evde olan besinler doğrultusunda çıkararak bayram öncesi alışverişi sırasında daha az harcama yapmanız mümkün. Mesela, derin dondurucuya attığınız sarmaları, börekleri, sebzeleri çıkarmak için bayram mükemmel bir zaman! Bu arada gelecek günlerde sebze ve meyveleri dondurmak ve tasarruflu, sağlıklı besinler tüketmek için “Kışlıkları Yazdan Hazırlamak Güzel Fikir: Derin Dondurucuda Hangi Besin Nasıl Saklanır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Bayram alışverişi

Tasarruflu Giyim Alışverişi İçin İpuçları

Kabul edelim; bayramda yepyeni giysiler giymek, yaşımız kaç olursa olsun bizi mutlu eden bir şey. Peki, bayram öncesinde tasarruflu bir şekilde giyim alışverişi yapmak mümkün mü?

  • E-ticaret sitelerinde yapılan kampanyalar tasarruf etmenize yardımcı olabilir! Fakat bu alışverişlerde tahmini ürün gönderim tarihini ve ürünün bedeninin büyük ya da küçük gelme ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Yani alışverişi son güne bırakırsanız bayram günü giyecek bir şey bulamayabilirsiniz!
  • Eğer “Görmeden, denemeden almam.” diyenlerdenseniz outlet mağazalarda da indirimli ürünler olduğunu belirtelim. Tabii her ne kadar aşılanma yaygınlaşsa da COVID-19 nedeniyle tedbiri elden bırakmamakta fayda var. İşte, tam da bu sebeple alışveriş yoğunluğunun artacağı bayram öncesi dönemi beklemeden alışverişe çıkmanız sağlıklı olabilir.
  • Büyük ya da küçük geldiği için ne zamandır gardırobunuzda bekleyen bir giysi varsa bu bayramda onu giyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken terzinizin kapısını çalmak ya da kendi el yeteneğinizi işin içine katmak!

Bayram öncesi alışveriş

Tasarruflu Hediyelik Eşya İçin İpuçları

Küçük hediyelerin, bayramlarda ev sahipleri ya da aile büyükleri tarafından verilmesi bir gelenek. Bayramda hediye vermek istiyor ama bunun bütçenizi zorlayabileceğini düşünüyorsanız çözüm oldukça basit: Kendin yap hediyeler!

  • Açan bitkilerin, mis kokulu çiçeklerin enerjisinden yararlanmanın tam zamanı! “Bahar Geldi: 5 Kendin Yap Saksı Fikri” yazımızda önerdiğimiz çimentodan saksı sayesinde sevdiklerinize unutulmaz bir hediye verebilirsiniz. Bayram alışverişinde, çimentodan saksı yapımı için ihtiyaç olan malzemeleri alın yeter! Gerisi çok kolay.
  • Eğer sevdiklerinizin evlerinde sizden bir hatıra bulunmasını istiyorsanız “Ev Dekorasyonuna Katkı Sağlayacak 5 Kendin Yap Fikri” yazımızdaki birbirinden şık hediye önerilerinden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz “Evde Hazırlayabileceğiniz Uygun Fiyatlı Hediyeler” YouTube videomuz da bu konuda size fikir verebilir.

Tasarruflu Temizlik Alışverişi İçin İpuçları

“Bayram” denildiğinde akıllara gelen şeylerden biri de elbette bayram temizliği. Temizlik ürünleri de belirli bir bütçe ayırmak gerektiği ise bir gerçek. Peki, temizlik alışverişinde nasıl nasıl tasarruf edebilirsiniz?

  • Çok amaçlı, farklı alanlarda kullanıma uygun ürünler, fazla sayıda temizlik ürünü almanızın önüne geçer ve bu sayede tasarruf edebilirsiniz. Öncelikle hangi ürünü alabileceğinizi araştırmanız sağlıklı olacaktır.
  • Farklı marketlerden hatta internet üzerinden fiyat araştırması yapmak, en uygun fiyatlı seçeneği bulma konusunda size yardımcı olabilir.
  • Dilerseniz “Hem Ekonomik Hem Sağlıklı: Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır?” yazımız sayesinde daha uygun fiyatlı çözümler üretebilirsiniz. Ayrıca bayram temizliği için kolları sıvamadan önce “Evinizde Bayram Hazırlığı: Bayram Temizliği Nasıl Yapılır?” yazımızı okumanız da faydalı olacaktır.

Bayram hediyesi

Şimdiden sevdiklerinizle birlikte olacağınız, keyifli bayramlar dileriz!