Yeni Bir Mutfağınız Olsun: Tasarruflu Mutfak Dekorasyonu

Tasarruflu Mutfak Dekorasyonu

Evinizde en çok zaman geçirdiğiniz noktalardan biri olan mutfağınızın şık bir dekorasyona sahip olması, bu alanda geçirdiğiniz vaktin keyifli hale gelmesiyle doğru orantılı! Yeni taşındığınız evin ya da bir süredir oturduğunuz evin mutfağı… Hiç fark etmez! Eğer mutfak dekorasyonu konusunda farklılığa gitmek istiyorsanız bir an bile düşünmeyin ve yepyeni bir mutfağa kavuşmak için kolları sıvayın!

“İyi de bunun bir maliyeti var.” dediğinizi duyar gibiyiz. Hiç merak etmeyin; vereceğimiz tasarruflu mutfak dekorasyonu önerileri sayesinde az bütçeyle de mutfağınızı yepyeni bir çehreye kavuşturmanız mümkün! O halde sizi daha fazla bekletmeyelim ve tasarruflu mutfak dekorasyonu nasıl yapılır anlatmaya başlayalım. Bu arada verdiğimiz bu önerileri, bazı önemli noktalara dikkat ederek büyük ya da küçük mutfak modellerinde kullanabileceğinizi belirtelim!

Mutfak Dolapları, Alanın Şıklığında Söz Sahibi

Dolaplar, banyolarda olduğu gibi mutfakta da son derece önemli. Hemen her mutfakta öncelikle dikkat çeken mobilyalar olan mutfak dolaplarının güzel görünmesi, aslında mutfağınızın nasıl göründüğü konusunda da belirleyici. Eğer eski ve hoş görünmeyen mutfak dolaplarına sahipseniz öncelikle mutfak tasarımınıza buradan başlayabilirsiniz. Peki, mutfak dolaplarınızı ucuz bir şekilde nasıl yenileyebilirsiniz? Cevap, yapışkanlı folyolar!

Klasik Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Ahşap görünümlü, çiçek desenli, taş desenli… Zevkinize ve mutfak dekorasyonunuza uygun bir yapışkanlı folyo bulacağınızdan şüpheniz olmasın! Bu arada yapışkanlı folyolardan, mutfağınızı tasarlarken farklı noktalarda da yararlanabilirsiniz. Örneğin eski ve görünümünden memnun olmadığınız mutfak masanızı, hatta mutfak seramiklerinizi bile yapışkanlı folyolarla kaplayabilirsiniz. Mutfak dolapları ve diğer mutfak mobilyalarını yapışkanlı folyo ile kaplamak istemiyorsanız onları boyamak da bir başka çözüm! Dolaplarınızı yeniledikten sonra yeni mobilya kulplarını da taktınız mı tamamdır!

Ucuz Mutfak Dekorasyonu

Ek Depolama Alanına İhtiyacınız Varsa Açık Rafları Tercih Edin

Tabaklar, tencereler, saklama kapları, bardaklar ve daha pek çok gereç… Evet, mutfaklar depolama alanına en çok ihtiyaç olan yerlerden biri. Mutfakta depolama alanı dendiğinde akla öncelikle mutfak dolapları gelse de onları yenilemek fazla maliyetli olabilir. Son yılların trendi ise duvara monte edilip alandan da tasarruf etmenizi sağlayan raflar ve açık dolaplar! Ucuz mutfak dekorasyon fikirleri arasında yer alan raflar ve açık dolaplar mutfak hayatınıza pratiklik katarken alanı da daha hareketli kılabilir.

Bu arada mutfak aksesuarlarının da mutfağınızın dekorasyonuna katkı verdiklerini ve yerden tasarruf etmenizi sağladıklarını aşağıdaki videomuzla hatırlatmak isteriz!

Duvarlarınızı Renklendirin

Duvarlar ev dekorasyonunda doğrudan etkili noktalar. Duvar dekorasyonunun es geçildiği bir evin eksik olduğunu söylemek mümkün. Peki, duvarlar bu kadar önemliyken niye mutfağınızın duvar dekorasyonu ile ilgili değişikliklere kapılarınızı sonuna kadar açmıyorsunuz? Bunun için farklı yöntem ve ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Salonunuzun bir duvarını boyadıktan sonra artan duvar boyası, bütçenize uygun ve mutfağınızı tamamlayabilecek duvar kâğıtları, duvar sticker’ları… Mutfak duvarlarını dekorasyona dâhil etmek için bu saydığımız ürünlerden dilediğinizi kullanabilirsiniz. Bu arada mutfağınız küçükse açık renkleri tercih etmenizin daha sağlıklı olacağını, alanı daha geniş gösterebileceğini hatırlatmadan geçmeyelim. Mutfak duvarlarınızdan memnunsanız ama yine de bir farklılık istiyorsanız mutfak tezgahı ve mutfak dolabı arasında kalan noktaya seramik döşemeyi düşünebilirsiniz.

Küçük detaylar büyük değişiklikler yaratabilir! Mutfağınıza asacağınız tablo veya duvar panosu gibi dekoratif ürünler, alanın havasını değiştirebilir. Buna ek olarak son yılların en çok uygulanan mutfak duvar dekorasyonu fikirleri arasında yer alan dekoratif raflardan da yararlanabilir ve rafların üzerine dekoratif objeler konumlandırabilirsiniz.

Küçük Dokunuşlarla Mutfak Dekorasyonu

Kilimi ve Perdeyi Yenileyin

Dolaplarınızı kapladınız, duvarlarınızı yenilediniz. Şimdi, perdelerinizi ve mutfakta yer verdiğiniz kilimi de yenilemenin tam sırası! Kolay temizlenebilir kilimler ve şık perdeler, mutfağınızı daha şık kılmanız konusunda size yardımcı olabilir. Renk seçimini, mutfağınızın renk paleti doğrultusunda yapmayı unutmayın!

Ucuz Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Mutfak Aksesuarları ve Aydınlatma Olmadan Olmaz!

Pratikliklerinin yanında yerden tasarruf etmenizi de sağlayan mutfak aksesuarları hayatınızı kolaylaştırıyor! Mutfak tezgâhının üzerine, dolaplarınızı düzenlemek için dolap içlerine… Birbirinden şık tasarımlara sahip olan ve mutfak dekorasyon ürünleri arasında yer verebileceğiniz uygun fiyatlı mutfak aksesuarları ile düzenli ve dolayısıyla da şık görünen bir mutfağa sahip olabilirsiniz! 

Aydınlatma, evinizin her alanında önemli. Peki, mutfağınızdaki tavan aydınlatması, alanı aydınlatma konusunda eksik kalıyorsa ne yapmalısınız? Uygun fiyatlı aydınlatma ürünleri bu konuda size yardımcı olabilir, ama bunun için en tasarruflu çözümlerden birinin tezgâh üzeri ya da dolap içi aydınlatmalar olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bu aydınlatma seçeneklerinin, alana şık bir hava katacağından şüpheniz olmasın.

Mutfak Dekorasyonu Aydınlatma

Bitkilerden Yardım Alın

Bitkiler, var oldukları yerin atmosferini değiştirme gücüne sahip ve bundan mutfakta da yararlanmak kesinlikle güzel fikir! Maydanoz, nane, fesleğen gibi yeşil otları mutfağınızda yetiştirerek hem mutfak dekorasyonuna hem de aile bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.

Kolay Mutfak Dekorasyonu

Tasarruflu bir şekilde küçük dokunuşlarla mutfak dekorasyonu yapmak işte bu kadar kolay! Alanı yenilerken ve güzelleştirirken ihtiyacınız olan mutfak ürünleri Koçtaş’ta.