Tasarruflu ve Şık: LED Aydınlatmayı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz

Tasarruflu led ışıkların ev içinde kullanımı.

Ev dekorasyonunda kullandığınız renkler, evinize yerleştirdiğiniz dekoratif ürünler, tercih ettiğiniz mobilyalar… Hepsi evinizi tamamlayan ve enerjisini oluşturan unsurlar. Peki ya size “Işıl ışıl bir evdi, gördüğümüzde içimiz açıldı.” cümlesini kurduran o evler? Evin genelinde tercih edilen renklerin bu konuda önemli bir etken olduğunu inkâr etmeyeceğiz ama ev aydınlatmasının da oldukça mühim olduğunu söylemeden de geçemeyiz! Alanları aydınlatırken tasarruf etmenize de yardımcı olan LED aydınlatma ürünleri sayesinde ferah, dikkat çekici bir eve sahip olabilirsiniz. Evde LED ışık nasıl uygulanır, şimdi size sıra sıra aktaralım!

Onu Daha Yakından Tanıyın: LED Aydınlatma

Belki okuduğunuz bir yazıdan, belki de bir yakınınızdan… Son yıllarda, adını sık sık duymaya başladığınız LED’lerin tasarruflu olduğunu biliyorsunuzdur. Peki, LED ampullerin tasarruftan başka hangi avantajları var?  Evinizi LED ile aydınlatmadan önce onları daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Led aydınlatmaların evde kullanımı.

  •         LED ampuller, akkor ampullere göre %80’e kadar, daha az enerji tüketebiliyor. Bu da ay sonunda elektrik faturanızın daha düşük bir tutarda gelmesine yardımcı oluyor.
  •        LED, akkor ampulün yarattığı ışık derecesini, daha düşük watt kullanarak üretebiliyor ve bu sayede enerji tasarrufu yapmanızı sağlıyor.
  •         Bir LED ampul, yaklaşık 10 yıl dayanabiliyor. Bu da LED ampul fiyatlarının, uzun dönem göz önüne alındığında, yüksek olmadığını kanıtlayan bir durum. Ayrıca bu ışık kaynakları uzun ömürlü olmaları sayesinde, sıklıkla ampul alma ya da ampul takma derdinden sizi kurtarıyor.
  •         LED ampullerin içerisinde zehirli maddeler bulunmuyor. Ayrıca %100’ünün doğada çözünebilir olması onun ekoloji dostu bir ürün olduğunu gösteriyor.
  •         Floresan gibi ışık kaynaklarına göre zorlu şartlar karşısında daha dayanıklılar. Düşük ya da sıcak derecedeki ısılarda çalışabiliyorlar.
  •         Tasarımlarına göre, ışığı yaymadan bir noktaya uygulayabiliyorlar. Bu özellik, LED aydınlatmayı dekorasyon amaçlı kullanmak isteyenler için oldukça önemli.

Şimdi LED’lerin, evinizin hangi alanlarında size kolaylık sağladığını inceleyelim.

Ulaşılması Zor Yerler Sorun Olmaktan Çıkıyor

Yüksek tavanlı bir eviniz varsa ya da avizeleriniz ampul değişimi konusunda sizi zorluyorsa çare, LED ampuller! Oldukça uzun ömürlü olan bu aydınlatma ürünleri sayesinde, daha önce de belirttiğimiz gibi, 10 yıla yakın aynı ampulü kullanmanız mümkün hale geliyor. Yani LED ampuller, ışık kaynağını kısa dönemlerde değiştirme zorunluluğunu ortadan kaldırmaları ile hayatınızı kolaylaştırıyor.

En Çok Kullandığınız Alanlarda Onlar Olmadan Olmaz

Oturma odası, salon, mutfak ya da hol… Evinizin en çok kullandığınız alanlarında, ışık kaynaklarından daha çok yararlandığınız bir gerçek. Yani, bu noktaları enerji tüketiminin en fazla olduğu alanlar olarak görebilirsiniz. Evinizin en çok kullandığınız alanlarında LED ampuller kullanarak enerji tüketimini en aza indirebilir ve hem tasarruf edebilir hem de doğayı koruyabilirsiniz.

Çocuk odasında led aydınlatma kullanımı.

Tavan Aydınlatmasından Çok Daha Fazlası

Aydınlatma denildiğinde çoğu kişinin aklına tavan aydınlatması gelse de LED’ler sayesinde çok daha fazlasını yapabilmeniz mümkün. Diğer bir deyişle, LED’leri istediğiniz alanı vurgulamak ya da dilediğiniz bölgedeki ışık seviyesini artırmak için kullanabilirsiniz. Örneğin; çalışma masalarında akkor ampul yerine LED kullanarak hem tasarruflu hem de çalışmanız için daha verimli bir ışıklandırma oluşturabilirsiniz. Mutfağınızda, ocak üstü aydınlatması olarak küçük LED spotlarını kullanmak da hem evinizin dekorasyonunu güçlendirmek hem de gözlerinizi yormayacak kullanışlı bir alan yaratmak için ideal bir çözüm.

Aydınlatmanın Dekorasyona Katkısı

En sevdiğiniz tablo, anılarınızın sıra sıra dizili olduğu fotoğraf köşesi ya da evinizin güzelliğine güzellik katan minik bir heykel… Sizin için değerli olan küçük alanları ön plana çıkarmaya ne dersiniz? Evde LED aydınlatma, dekorasyon amacıyla kullanıldığında da oldukça çarpıcı sonuçlar verebiliyor. Küçük spot lambaları ya da LED ampule sahip bir masa lambasıyla yaratabileceğiniz bu alan, evinizdeki favori alanlarınızdan biri olabilir; bizden söylemesi!

Aydınlatma ve dekorasyon ürünlerinin ev içinde kullanımı.

Tasarruflu LED ampuller çeşitleri Koçtaş’ta sizi bekliyor.