Yeni Trend, Dikkat Çekici Tavanlar! Tavan Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Tavan Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Evinizi güzelleştirmeyi kafanıza koyduysanız ve bu doğrultuda ev dekorasyonu için kolları sıvadıysanız mutlaka duvar dekorasyonu ile ilgili de harekete geçeceksinizdir. Çünkü duvar dekorasyonu, evinizi renkli ve dikkat çekici kılabilmeniz için olmazsa olmaz! Eğer siz de duvarlarınızı farklı bir dekorasyonla buluşturmak istiyorsanız “Farklılığı Sevenlere: Duvar Dekorasyonu Trendleri” yazımızdan yardım alabilir, duvarlarınızı ve dolayısıyla evinizi güzelleştirebilirsiniz.

Peki, duvar dekorasyonu sadece odanızı çevreleyen dört duvarla mı sınırlı? Elbette hayır! Artık tavanlar da ev dekorasyonunda kendilerine yer buluyor! Siz de dekoratif tavan tasarımıyla evinizin şıklığını katlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Çünkü şimdi, tavan dekorasyonu nasıl yapılır ve tavan dekorasyonu trendleri nelerdir, anlatmaya başlıyoruz.

Tavanınızın da Onlarla Güzelleşmeye Hakkı Var: Duvar Kâğıtları ya da Duvar Boyaları

“Duvar dekorasyonu” denildiğinde aklınıza çerçeve, tablo, ayna, raf gibi dekoratif ürünlerin yanı sıra duvar kâğıdı ve boya da geliyor. Hem duvarların temiz ve bakımlı görünmesini sağlayan hem de dekorasyona büyük katkıda bulunan duvar kâğıtları ve boyaları, artık tavanları da bol bol renklendiriyor.

Eğer duvarlarda ve tavanda duvar kâğıdından ya da boyadan yardım almak istiyorsanız uygulayabileceğiniz farklı kombinasyonlar var. Dilerseniz duvarlarınızda kullandığınız duvar kâğıdı modelini ya da boyasını tavanınızda da tercih edebilirsiniz, ama bunun çok durağan bir etki bırakabileceğini unutmamalısınız. Daha farklı ve dikkat çekici bir görsellik istiyorsanız tercihinizi, tavanda farklı bir duvar kâğıdı veya boya rengi tercih etmekten yana kullanabilirsiniz. Fakat burada, tercih ettiğiniz alternatiflerin birbiriyle uyumlu olmasına kesinlikle dikkat etmelisiniz. Buna ek olarak duvarlarda boya kullandıysanız da tavanda duvar kâğıdı kullanma şansınız elbette bulunuyor. Bu aşamada “Alanın Şıklığını Katlayın: Duvar Kâğıdı Trendleri” yazımız, en popüler seçimleri yapabilmeniz için size rehberlik edebilir. 

Evinin ustası olmak isteyenlerdenseniz duvar kâğıdını kendiniz uygulayabilir veya duvarlarınızı boyayabilirsiniz! İhtiyacınız olan tüm detaylar; “Duvarları Yenileme Vakti: Boya Nasıl Yapılır?” ve “Duvarları Renklendirmek Güzel Fikir: Duvar Kâğıdı Nasıl Uygulanır?” yazılarımızda.

Duvar Dekorasyonu Modası

Tavanların Yeni Gözdesi: Parkeler ve Aynalar

Tavan dekorasyon malzemeleri elbette boya ve kâğıt ile sınırlı değil. Farklı malzemelerle oluşturulan tavan dekorasyon modelleri, yaratıcılığın izlerini taşıyor. Örneğin geçmişte sadece zemin dekorasyonuna katkı sağlayan parkeler artık hem duvarlarda hem de tavanlarda şık bir şekilde kullanılabiliyor. Parkeleri uygulamanın zor olduğunu düşünürseniz daha pratik bir yol da elbette mümkün. Tavan kaplama ürünleri arasında yer alan ahşap ya da taş görünümlü paneller size yardım etmeye hazır! Buna ek olarak tavanı tamamen ayna ile kaplama trendi de gün geçtikçe daha çok evde uygulanıyor.

Tavan Dekorasyon Trendleri

Modası Geçmeyecek Süslemeler: Kartonpiyer ve Asma Tavan

Tavanları süslemek için farklı modellerden yardım alınarak uygulanan kartonpiyerler sayesinde özellikle tavan ile duvarın birleştiği bölge ve tavan göbeği (aydınlatma ürünlerinin yer verildiği alan) hareketlendirilebiliyor. Tavan dekorasyonu fikirleri arasında oldukça popüler olan kartonpiyerin dışında özellikle modern dekorasyonu benimsemiş evlerde asma tavan uygulaması da çokça yapılıyor.

Asma tavan için kısaca tavana ek olarak oluşturulan yeni bir tavan diyebiliriz. Ev dekorasyonuna hoş bir şekilde katkı sunmasının yanı sıra ses ve ısı izolasyonu sağlaması da asma tavanın çokça tercih edilmesinin nedenlerinden. Ayrıca asma tavanlar, gizli aydınlatmalar yapılmasını sağlayarak da evlerin şıklığını katlıyorlar; belirtmeden geçmeyelim!

Tavan Dekorasyonu Kartonpiyer

Hobi Boyaları Her Yerde: Baskı Efekt Ruloları ile Tavanınızı Güzelleştirin

Ahşap, kumaş, cam… Hobi boyalarını pek çok alanda uygulayabilir ve aynı zamanda keyifli zaman geçirirken dilediğiniz ürünü güzelleştirebilirsiniz. İşte, hobi boyalarını kullanabileceğiniz alanlar biri de tavanlarınız! Duvar dekorasyonunda pratik bir uygulama için tercih edilen hobi boyaları ve efekt fırçaları ile tavanınızı ev dekorasyonunuza uygun bir şekilde yenileyebilirsiniz!

Hobi boyaları ile tavan tasarımı yapmak için ev dekorasyonunuzun renk paletine uygun bir renk seçtikten sonra dilediğiniz efekti verebilecek bir rulo seçebilirsiniz. Deri, hasır, çim, folyo, gül, balon… Tavanınızı güzelleştirmenizi ve ön plana çıkarmanızı sağlayacak pek çok efekt rulosu bulunuyor. Bu arada bu tavan dekorasyonu kendin yap fikrini hayata geçirirken pratik bir uygulama yapabilmek için ruloyu sırık ile uzatmanız gerektiğini de not düşelim.

Dekorasyonun Tamamlayıcısı: Aydınlatma Ürünleri 

Aydınlatma ürünleri sadece tavan dekorasyonu için değil, tüm evin dekorasyonu için oldukça önemli. Hem işlevsel hem de görsel bir rol üstlenen aydınlatma ürünleri ile tavan dekorasyonunuzu farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Tavanda kullanabileceğiniz avize, sarkıt ya da spot gibi aydınlatmaları duvarlarda aplik, odanızda ise lambader ve abajur gibi ürünlerle tamamlayıp oda dekorasyonunu daha hoş bir hale getirebilirsiniz. Bu arada alana en uygun aydınlatma alternatifini seçebilmek için “Hangi Odaya Hangisi Olur? 4 Adımda En Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?” yazımızdan yardım alabileceğinizi hatırlatalım.

Tavan Dekorasyonu Aydınlatma Ürünleri

Ev dekorasyonunuzda tavanınızın da payı olması için ihtiyaç duyduğunuz ürünler Koçtaş’ta!