Akıllı Robot Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Temizliğe önem vermenize rağmen bazen yaşam alanınızı silip süpürmenin gözünüzde büyüdüğünü, hatta bazı günlerde bunun için zaman bulmakta zorlandığınızı biliyoruz. 

İşte, son yılların popüler yardımcıları olan robot süpürgeler bu gibi dertlerin hayatınızdan çıkmasını sağlıyor. Eğer siz de bu nedenle robot süpürge almayı planlıyor fakat robot süpürge seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız doğru yerdesiniz! 

İşte, akıllı robot süpürge yorumları arasında kaybolmadan kolay bir seçim yapmanızı kolaylaştıracak ipuçları. Haydi, başlayalım!

En İyi Robot Süpürge Çeşitleri Neler?

Onsuz Temizlik Ne Mümkün! Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmeli?”  yazımızda da bahsettiğimiz gibi nasıl ki elektrik süpürgesinde toz torbalı, toz torbasız, su hazneli gibi pek çok alternatif mevcutsa robot süpürgelerde de farklı tipte cihazlar olduğunu söyleyebiliriz.

Gelin şimdi, robot süpürge tiplerini inceleyelim, ¨En iyi robot süpürge hangisi?¨ sorusunun cevabını keşfedin.

  • Lazer Sistemli (Lidar) Robot Süpürgeler

Lazerli Robot Süpürge

Süpürgenin üzerinde, lazer ışını ileten ve yansıyan ışını algılayan küçük bir çıkıntı bulunur. Bu akıllı süpürgelerle evinizin haritasını başarılı bir şekilde çıkarıp temizleyebilirsiniz. Üstelik uygulamalar yardımıyla yasaklı alanlar belirleyip bu seçili alanların temizlenmemesini de sağlayabilirsiniz.

Çıkıntılı bölüm, süpürgenin boyunun daha uzun olmasını sağlayacağı için bu robot süpürge modeli, mobilyaların alt  boşluklarının 10 cm üzeri olduğu yaşam alanları için uygun olabilir. Ayrıca 100 m²’den büyük alanlarda tercih edilmesi uygun olur.

  • Kameralı Robot Süpürgeler

Kameralı Robot Süpürge

Üst kısmında kamera bulunan ve gördükleri doğrultusunda harita oluşturan robot süpürgelerdir. Harita çıkarma başarısı lazerli cihazlara göre daha azdır. Bir alanın haritasını başarılı bir şekilde çıkarması için birkaç kez çalıştırılması gerekir.

Üst kısmında çıkıntılı alanı olmaması sayesinde yüksekliği daha az olan alanlara girebilir. Mobilya altı boşluklarınız 8 cm ve üzeri ise bu süpürgeyi tercih edebilirsiniz. Kameralı robot süpürge, 100 m²’den büyük alanlar için de uygun seçim olabilir.

  • Lazersiz ve Kamerasız Robot Süpürgeler

Robot Süpürge Modelleri

Kamerası ve lazeri olmadan, ön tarafında bulunan hassas tampon sayesinde duvar, mobilya gibi alanlara çarparak alanı temizleyen süpürgelerdir. Bazılarında haritalama özelliği vardır. Haritalama özelliği olan cihazlarda da herhangi bir kamera ya da lazer kullanımı olmadığı için cihaz herhangi bir yere takıldığında ilerliyormuş gibi algılayarak haritayı yanlış çıkarabilir.

Lazersiz ve kamerasız robot süpürge fiyatları diğer seçeneklere göre daha uygun seçeneklere sahiptir. Özellikle küçük evler/alanlar için bu tip tercih edilebilir.

Otomatik Robot Süpürge Özellikleri Neler Olmalı?

En iyi robot süpürge markası arayışına girmeden önce eviniz için kullanışlı özelliklere sahip modeli öğrenmenizde fayda var. Evinize en uygun modeli seçebilmeniz için ¨Robot süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?¨ sorusunun cevaplarını derledik. İşte, zahmetsiz kullanımı sayesinde en memnun kalınan robot süpürge tiplerinde bulunan özellikler:

Çekim Gücünü İnceleyin

Robot Süpürge Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Akıllı süpürge robot olarak da bilinen bu modeller arasında seçim yaparken öne çıkan kriterlerden birisi de halı üzerinde kullanım özelliği. ¨Robot süpürge halı süpürür mü?¨ sorusunun cevabı alacağınız robot süpürgenin teknik özelliklerine bağlıdır. Evet, akıllı robot süpürgeler halı süpürebilir. Ancak bu çekim gücü ile yakından ilişkilidir.

Normal süpürgelerde olduğu gibi robot süpürge modellerinde de sert zemin ve halıda toz toplama başarısı cihazdan cihaza farklılık gösterebilir. Ev temizliğinde en iyi sonucu alabilmek için akıllı süpürge modelleri arasındaki çekim gücünü karşılaştırmalısınız. Bu arada bazı yeni modeller, halı ve sert zemin arasında emiş gücü seviyesini değiştirme özelliğine sahip. Bu da alan temizleme başarısını artırabilecek bir özellik!

Paspas Özelliği Olup Olmadığına Bakın

Hayatınızı daha pratik kılmak istiyorsanız satın almak istediğiniz akıllı süpürgede paspas özelliği olup olmadığını kontrol edin. Bu sayede akıllı süpürge robot hem süpürme hem silme işlemlerini yapabilir.

Kullanım Kolaylığı Sunan Özelliklere Sahip Olmasına Önem Verin

Robot Süpürge Seçimi

Pratik kullanım sunan bir akıllı süpürge arıyorsanız bazı özelliklere sahip olduğuna emin olmalısınız. İşte, o akıllı robot süpürge özellikleri:

  • Wi-Fi Bağlantısı

Wi-Fi bağlantılı robot süpürgeleri, uygulamalar yardımıyla yerinizden kalkmadan kontrol edebilirsiniz. Eğer bütçeniz dolayısıyla Wi-Fi özelliğine sahip olmayan bir robot süpürge alacaksanız cihazın uzaktan kumandası olmasına dikkat etmelisiniz.

  • Haritalama Özelliği

Evinizin haritasını çıkarıp bu doğrultuda temizlik yapan akıllı süpürgeler, haritasız cihazlara göre zaman ve pratiklik açısından daha büyük bir avantaj sağlayabiliyor. Ayrıca bazı robot süpürge modellerinde haritalara sanal duvar, yasaklı alan belirtilebiliyor (banyo, merdiven vb) ve alanlara süpürgenin girmemesini sağlayabiliyorsunuz. Bu arada minik bir not: Eğer dubleks bir eviniz varsa birden çok alanın haritasını çıkarıp hafızasına kaydedebilen ürünleri tercih etmenizi öneririz.

  • Şarj Ünitesine Dönüş Özelliği

Çoğu akıllı süpürge, şarjı azaldığında otomatik şarj ünitesine gidip şarj olabiliyor; fakat bu özellik bazı eski şarjlı robot süpürge modellerinde yok.

  • Kaldığı Yerden Devam Özelliği

Temizlik sırasında şarjı azaldığı için şarj ünitesine giden bazı süpürgeler, “kaldığı yerden devam özelliği” sayesinde temizledikleri yerleri bir daha temizlemeyerek kaldığı yerden devam ediyor. Bu da hem enerji tasarrufu hem de alanın daha hızlı bir şekilde temizlenmesini sağlıyor.

  • Zamanlama Özelliği

Wi-Fi bağlantılı ürünlerde olan bu özellik sayesinde süpürgeyi çalıştıracağınız zaman aralığını seçebiliyorsunuz. Yani siz evde yokken bile süpürgenizin çalışması mümkün.

  • Yazılım Güncelleme Özelliği

Akıllı cihazlarda olan bu özellik, robot süpürgelerde de mevcut. Yazılım güncelleme özelliği sayesinde son güncellemelerin olanak verdiği şekilde temizlik yapılabiliyor.

Fırça Sayısı Doğrultusunda Seçim Yapın

Akıllı Robot Süpürge Seçimi

Piyasada tek fırçaya ve iki ön fırçaya sahip olan ürünler mevcut. Çift fırçalı ürünler, zemindeki maddeleri temizleme konusunda daha başarılı olabilir. Süpürgenin ortasında bulunan rulo fırçalar da bir ya da iki tane olabiliyor. Çift rulo fırça, başarılı bir temizlik deneyimi için tercih edilebilir.

Pil Ömrünü İnceleyin

Süpürgenin şarjının uzun gitmesi elbette önemli. Robot süpürge markaları ve modelleri arasında karşılaştırma yaparken pil ömrünü incelemeyi es geçmemeli, pil ömrü seçimini alanın büyüklüğü doğrultusunda yapmaya özen göstermelisiniz.

Ses Seviyesinin Düşük Olmasına Dikkat Edin

Robot Süpürge Fiyatları

“Desibel” (dB) ile belirtilen ses seviyesi elbette süpürgenizi dilediğinizde çalıştırabilmeniz için oldukça önemli. 65 dB, süpürgeler için ideal bir ses seviyesi kabul edilse de daha düşük desibele sahip ev robotu süpürge modellerini de tercih edebilirsiniz.

HEPA Filtreli Ürünleri Tercih Edin

Elektrik süpürgelerinde ve şarjlı süpürgelerde dikkat ettiğiniz HEPA filtre özelliği akıllı süpürgeler için de önemli bir kriter. HEPA filtreli robot süpürge alarak çekilen tozların temizlik sırasında yeniden havaya karışmasını önleyebilirsiniz.

Toz ve Su Haznesinin Kapasitesini İnceleyin

Yüksek toz ve su haznesi sunan bir akıllı robot süpürge, daha geniş bir alanı verimli şekilde temizleyebilir. Genellikle toz ve su haznesi arka bölümde olan süpürgeler, haznesi yukarıda olanlara göre daha fazla kapasite sunar.

Satın Alma Sonrası Hizmetlerini Değerlendirmeyi Es Geçmeyin

Robot süpürge tavsiyelerini incelerken ve satın almaya karar verirken en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de bu! Ürünün garantisinin olup olmadığı, teknik servis ağı, yedek parçasının kolay bulunup bulunmadığı gibi unsurlar, kararınızı verirken mutlaka değerlendirmeniz gerekenler arasında.

İyi robot süpürgeler hangi özelliklere sahip olmalı, paylaştık. Şimdi, sırada bir akıllı süpürge sayesinde hayatınızı daha pratik kılmak var! Bu arada robot süpürge markaları arasından bir seçim yapmak ve süpürge robotu fiyatı ile ilgili bilgi almak için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

Robot Süpürge Hakkında Merak Edilenler

Hangi robot süpürge alınmalı sorusundan yola çıktık ve tüm teknik detayları sizin için derledik. Ancak biliyoruz ki bir de evinize özel bazı ihtiyaçlarınız nedeniyle daha farklı cevaplara ihtiyacınız var. İşte, en iyi robot süpürge yorumları arasında gezinmenize neden olan konuların detayları:

  • Evcil hayvan için en iyi robot süpürge hangisi: Kedi ve köpekler yılın belirli zamanlarında tüy döker. Evcil dostlarınızın özellikle halı üzerinde biriken tüylerini çekebilmesi için de robot süpürgenin yüksek emiş gücüne sahip olması gerekir. Akıllı süpürge emiş gücü Pa değeri ile ifade edilir. Evcil hayvan besliyorsanız yüksek Pa değerine sahip bir akıllı robot alabilirsiniz.

Ayrıca evcil hayvanınız oyuncuysa yerlerde bazı oyuncaklar bırakabilir. Akıllı robotun yerleri kolaylıkla süpürebilmesi için engel aşma gücünün de önemli olduğunu hatırlatalım

  • Robot süpürge koltuk altına girer mi: Koltuk ve yatak altı evde en çok toz toplanan yerlerdendir. Robot süpürge, boyutu izin verdiği sürece koltuk altını da süpürebilir. Bu nedenle akıllı süpürge alırken mobilyalarınızın ayak ölçülerini de göz önünde bulundurabilir ve daha mini robot süpürgeler arasından bir seçim yapabilirsiniz. Mümkün olan alanlarda ise mobilyalarınızı, altlarına robot süpürge girebilecek şekilde koltuk ayak yükseltici ile yükseltebilirsiniz.
  • Robot süpürge köşeleri temizliyor mu: Yuvarlak robot süpürge, şekli nedeniyle akla ulaşılması zor yerlerin temizliğini getirir. Ancak robot süpürgenin şekli köşeleri temizlemesine engel değildir. Akıllı süpürgenin altında bulunan fırçalar sayesinde cihaz köşedeki kirlere de ulaşabilir. 

¨Hangi robot süpürge daha iyi?¨ sorusunun cevabını sizinle birlikte inceledik. Şimdi seçim zamanı!