Yaşam Alanınızda Yeni Yıl Rüzgârları: 2019 Ev Dekorasyonu Trendleri

Ev dekorasyon trendleri

Hangimiz “Şöyle bir uzaklaşayım, havam değişsin!” demedik ki! Evet, değişiklik de kendinizi yenilemenizi sağlayan bir ihtiyaç. Şehirden uzaklaşıp yaptığınız minik kaçamaklar ya da eskiden olsa hiç giymeyeceğinizi düşündüğünüz bir giysiyi almak, değişim isteğinden kaynaklanan şeylere örnek. Tabii ki keyifli zaman geçirdiğimiz yaşam alanlarımız, yani evlerimiz de bu değişim isteğinden etkileniyor ve dekorasyon trendleri doğrultusunda yenileniyor, renkleniyor. Şimdi, 2019 ev dekorasyonu modası doğrultusunda evinizde yapabileceğiniz değişikliklere bir göz atalım, bu yılın dekorasyon trendlerini paylaşalım ve yenilenmenize yardımcı olalım.

Doğaya Dönüş Çoktan Başladı

2019 dekorasyon trendlerinde doğanın yeri büyük! Hem büyük şehirlerde gittikçe artan doğa ile iç içe olma isteğinin hem de doğayı koruma konusunda oluşan bilincin yansımaları, ev dekorasyonunda da yer buluyor. Peki; 2019 ev dekorasyonu fikirleri dâhilinde doğa, evlerde kendine nasıl yer buluyor?

  • Ekolojik dekorasyon ve geri dönüşüm artık moda!

“Yeni bir şey al, eskiyi at” görüşü artık yerini, eski ürünleri de farklı amaçlarla kullanmaya ya da bir diğer deyişle üretime bırakıyor. Geri dönüşüm sayesinde yaptığınız ve evinizde yer verdiğiniz bu “yeni” ürünler hem doğayı hem de bütçenizi koruyor. Daha ne olsun!

Eğer ekolojik dekorasyona evinizde yer vermek istiyorsanız “Ekolojik Tasarıma Göz Kırpın: Paletle Ev Dekorasyonu” içeriğimizi okuyarak birbirinden güzel ekolojik mobilyalar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra “Atmayın, Farklı Amaçlarla Kullanın: Evlerde Geri Dönüşüm ve Tasarruf Güzel Fikir” yazımız da 2019 dekorasyon önerilerini uygulamanız için size yardımcı olabilir.

Dekorasyonda doğaya dönüş

  • Doğayı evinize taşıyan detaylara yer verin.

Aslında bu dekorasyon modasının ayak seslerini son yıllarda çokça duyuyorduk. Hatta 2018 yılında ufak ufak uygulamaya da başlamıştık. Evleri doğayla buluşturmak 2019’un en önemli trendlerinden biri konumunda ve gelecekte de devam edecek gibi görünüyor. Evlerinizde bol bol bitkilere yer vererek bu dekorasyon trendini en güzel şekilde hayata geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra koltukların üzerinde yer verdiğiniz dekoratif kırlentler ya da tablolarda da doğayı yansıtan desenlere yer verebilirsiniz. Tabii ki evlere renk veren ve mekanın çehresini değiştirme kuvveti olan duvar kağıtlarını da es geçmemelisiniz. Sulu boya ya da çiçek desenli 3D duvar kağıtları, doğayı evinizde yaşatacak ürünler!

Renk ve malzeme kullanımı nasıl olmalı?

  • Renkler ve malzemeler de doğanın izinde.

Ahşap popülaritesini hiç yitirmeyen bir malzeme olsa da bu yıl, daha doğal, işlenmemiş bir şekilde evlerde yer alıyor. Özellikle 2019 mutfak dekorasyonunda doğal ahşaplar dikkat çekiyor. Bunun yanında taş dekoratif eşya ya da mobilyalara ise evin her alanında yer var!

2019 salon dekorasyonu ise ada çayı yeşili ve gri ile bütünleşiyor. Griye çalan bir yeşil tonu olan ada çayı yeşili de 2019 mobilya renkleri arasında en dikkat çeken seçeneklerden biri. Trend renk olan ada çayı yeşilini gri ile kombinlemek ise evinize şıklık katabilecek detaylardan. Elbette bu iki rengin dışında Pantone’nin belirlediği 2019 rengi de evlerde bol bol yer alacak. 2019 Pantone rengi olan “living coral” da doğanın yansımalarını en dikkat çekici şekilde evinize getirecek popüler renklerden!

Sadece ada çayı yeşili değil, yeşilin her tonuna evinizde yer verebilirsiniz. Mobilyalar, halılar, tablo gibi dekoratif ürünler, hatta tabak gibi mutfak eşyası… Hepsi yeşilin büyüsünü yansıtabileceğiniz ürünler. Yeşili toprak tonları ile kombinlemek ise evinizde doğaya yer vermenizi sağlayan önerilerden bir diğeri.

Canlı renklerin kullanımı

Fonksiyonel Ürünlere Evinizde Yer Açın

Hem yaşam alanlarının küçülmesi hem de pek çok kişinin minimal dekorasyonu benimsemesinden dolayı fonksiyonel mobilyalar son yılların yıldızı hâline geldi. 2019 dekorasyonunda da fonksiyonel yani farklı amaçlarla kullanılmaya elverişli bir şekilde tasarlanmış mobilyalar ön planda. Örneğin normalde orta sehpa olmasına rağmen açıldığında bilgisayarınızı koyabileceğiniz bir alan yaratan ürünler, fonksiyonel mobilyalar arasında yer alıyor.

Fonksiyonel ürünler nasıl kullanılır?

Kıvrımlı Mobilyalar ve Dekoratif Ürünler Geri Döndü

Elbette tasarımlar da dekorasyon alanında renkler kadar önemli. 2019 salon dekorasyonu başta olmak üzere evin hemen her alanında keskin çizgiler yerine kıvrımlı ürünler söz sahibi oluyor. Peki, evinizin hangi alanlarında bu ürünlere nasıl yer verebilirsiniz? Mesela bir kanepe alacaksanız kolları ve gövdesi kıvrımlı (curved TV’ler gibi düşünebilirsiniz), ayna olacaksanız yuvarlak hatlı ürünleri tercih edebilirsiniz. Aydınlatma ürünlerinde de üçgen gibi keskin geometrik hatlara sahip ürünler seçmektense daha yuvarlak tasarımlı, köşesiz alternatifleri tercih edebilirsiniz.

Kıvrımlı mobilyalar nasıl kullanılır?

Geometrik ve Çini Desenler ile Hareketli Alanlar Doğuyor

2019 yılında doğanın evinizde güçlü bir şekilde yerini alması elbette hareketli alanlar yaratmanızı sağlıyor, ama canlılıktan zarar gelmez! Hiç merak etmeyin; 2019 dekorasyon renkleri sayesinde oldukça canlı bir alan yaratma konusunda zorlanmayacaksınız. Geometrik, etnik desenlere ve canlı renklere sahip halılar ve kilimler, dekoratif yastıklar, perdeler, hatta nevresim takımları, 2019 modasını uygulamanız konusunda size yardımcı oluyor. Ayrıca evin genelinde var olan hareketli atmosfer, tavanlarda da kendini gösteriyor. Evinize canlı ve sıra dışı bir görünüm kazandıracak olan tavan dekorasyonu hakkında bilmeniz gerekenler ise “Yeni Trend, Dikkat Çekici Tavanlar! Tavan Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımızda!

Geleneksel bir atmosfer sunan çini desenleri artık sadece seramiklerde değil, evlerin pek çok alanında karşımıza çıkacaklar. Dekoratif yastık kılıfları, kilimler, ahşap saklama kutuları, Amerikan servisler… Hepsi çini desenlerine evinizde yer verebilmeniz için size yardımcı olabilecek ürünler. Ayrıca banyo ve mutfaklarda seramikler sayesinde mozaik duvarlar yaratmanın da 2019’a uygun olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

2018’in renk trendleri arasında yer alan altın, rose, gümüş ve bronz renklerine evlerde 2019’da da yer var. Fakat bu yıl, sadece birini tercih etmektense birden fazla seçeneği dengeli bir şekilde kullanmak ön planda. “Şık ve Dikkat Çekici Trend: Metal ve Bakır Ürünler” yazımıza göz atarak bu dekorasyon modası ile ilgili detayları öğrenebilir ve ardından bu dekorasyon modasını uygulamanızı sağlayacak ev dekorasyonu ürünlerine göz atabilirsiniz. Bu arada metali masif ile kombinlemenin de oldukça şık ve trend bir seçim olacağını belirtmeden geçmeyelim.

Cini ve geometrik desenler

Siyah ve Beyazın Popülerliği Devam Ediyor

Birbirlerine çok yakışan ve uygulandıkları alana asalet katan siyah ve beyaz, bu yıl da trend listesinde yer alıyor. Siyah beyaz ev dekorasyonunu hayata geçirmek için yardım alabileceğiniz pek çok ürün var! Yıllara meydan okuyan siyah beyaz ev dekorasyonu hakkında daha çok bilgi almak isterseniz “Hep Gözde: Siyah-Beyaz Ev Dekorasyonu İpuçları” yazımıza göz atabilirsiniz.

Siyah beyaz uyumu

Banyoları Sıra Dışı Kılma Zamanı

2019’da yardım alınacak ev dekorasyonu renkleri genellikle canlı renkler, pastel tonlar ve beyaz olsa da banyo dekorasyonunda durum biraz farklı. Bu yıl banyo dekorasyonunda siyahın yılı! Duvarları ya da dolapları mat siyah, zeminleri ise açık renk olan banyolar yılın en dikkat çekici alanlarından. Evinizde koyu renk kullanımı hakkında detaylı bilgiye ise “Tabuları Yıkın! Ev Dekorasyonunda Koyu Rengin Cazibesi” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Fakat elbette ki banyolarda sadece siyahtan yararlanmalısınız diye bir şey yok! Enerji veren, dinamik bir alan oluşturmanıza yardımcı olacak canlı renkler de banyo dekorasyonunda kullanmak için gayet elverişli. Özellikle kırmızı, banyo dekorasyonunda daha ön plana çıkan bir renk. Banyo dolaplarını, tekstil ürünlerini kırmızı tonlarında tercih etmek ya da banyo duvarlarınızı suya ve neme dayanıklı bir boya ile kırmızıya boyamak, bu trendi evinizde uygulamanıza yardımcı olacaktır. Bu arada banyo dekorasyonu trendleri hakkında bilgi almak isterseniz “Dikkat Çekici, Yenilikçi: 2019 Banyo Dekorasyonu Fikirleri” yazımıza göz atabilirsiniz.

Farklı banyo dekorasyonu

Mutfaklarda Ferahlık ve Canlılık Moda

Raflar, mutfakta ihtiyacınız olan depolama alanını yaratma konusunda uzun yıllardan beri size yardımcı ürünlerdi. Fakat 2019 yılında raflar çok daha ön planda. Hatta rafların mutfak dolaplarıyla birlikte başrol üstlendiklerini bile söyleyebiliriz. Çünkü bu yıl, mutfak dolaplarının üst modülleri yerine raflara yer vermek moda! Bu sayede hem modern hem de ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

Seramiklerin alana şıklık kattığı doğru ama bu yıl, mutfak duvarlarınızda mercan, turuncu, mavi gibi canlı renklere yer vermeyi de düşünebilirsiniz. Yani duvar dekorasyonunda suya dayanıklı boyalardan yardım almanın tam zamanı.

Doğallığın ve ferah bir alan yaratmanın ön planda olduğu bu yıl, mutfaklarda ahşabın çok önemli olduğundan bahsetmiştik. Masif tezgâhlar ise mutfak dekorasyonunda doğal bir etki yaratma konusunda oldukça başarılı ürünler.

Mutfakta canlı renkler

Evinizi yılın trendleri doğrultusunda dekore etmek #güzelfikir! Evinizi yenilerken ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta!