Yaz Dekorasyonu: Kilim Şıklığı

Neden Kilim Tercih Etmelisiniz?

Bizi takip edenler bilir; tercih ettiğiniz küçük bir objenin tasarımının veya renginin bile dekorasyon bütünlüğü açısından oldukça önemli olduğunu söyleriz. Yani dekorasyon stili doğrultusunda vereceğiniz kararlar, hayalinizdeki eve ulaşmanız konusunda oldukça önemli. Durum böyle olunca elbette ki evi ev yapan zemin dekorasyonunun da önemi büyük! Şimdi; zemin dekorasyonunun hafif ama etkili parçaları, yazların olmazsa olmazı kilimlerden bahsedeceğiz. Hazırsanız başlayalım!

Neden Kilim Tercih Etmelisiniz?

Yaz demek hafiflik demek! Sadece bizim giydiklerimizde değil, evimizin dekorasyonunda da hafiflik söz konusu. Halılara göre daha hafif ve ince olan kilimlerin işte tam da bu nedenle yaz aylarında kullanımları artıyor. Daha samimi ve yaz atmosferine uygun bir görünüm sunan kilimlerin fiyatları da halılara nazaran oldukça uygun. Yani zemin dekorasyonunda değişikliğe gitmek istiyorsanız kilimler sayesinde düşük bütçelerle de evinizi yenileyebilirsiniz.

Kilim çeşitleri farklı desen, renk ve dokularda sunuluyor. Bu da dekorasyonunuza uygun alternatifleri bulmanız konusunda zorlanmamanızı sağlıyor. Yani evet, kilimlerin bu konuda halılardan hiçbir farkı yok!

Siz de halılarınızın çabuk kirlenmesinden ve sürekli yıkatmak zorunda olmaktan mı şikâyetçisiniz? Bu sorunun çözümü konusunda da kilimlerden yardım alabilirsiniz. Çünkü bazı kilim modelleri, çamaşır makinesinde yıkanabilir olmaları sayesinde hayatınızı kolaylaştırıyor. 

Neden Kilim Tercih Etmelisiniz?

Kilimleri Hangi Alanlarda Tercih Edebilirsiniz?

Kilim almak istiyorum; ama düşündüğüm alanda kilim uygun olur mu, bilemiyorum.” diyorsanız hemen cevap verelim: Kilimleri her alanda kullanabilirsiniz. Fakat tam da bu noktada, alana uygun kilimleri tercih etmeniz gerektiğini hatırlatalım. Örneğin kaygan bir zeminde konumlandırmak için bir kilim satın alacaksanız kaydırmazlık özelliği olan bir ürün tercih edebilirsiniz.

Bahsettiğimiz gibi kilimlerin en büyük avantajlarından biri, kolay temizlenebilir olmaları. Bu da onları sadece iç mekânlarda değil, balkon ve teras gibi evinizin açık hava alanlarında da kullanmanızın kapılarını sonuna kadar açıyor. Bu sayede kullanışlı olduğu kadar şık alanlara kavuşabiliyorsunuz! Ayrıca kolay temizlenebilir kilimleri antre, koridor gibi sık geçilen alanlarda kullanmak da #güzelfikir! Bu arada antre ve koridorlarınızı güzelleştirmek istiyorsanız “İlk İzlenim Önemlidir! Şık Bir Antre Dekorasyonu İçin 5 İpucu” ve “Evinizin Her Yeri Şık Olsun: Uygulayabileceğiniz 4 Koridor Dekorasyonu Fikri” yazılarımıza göz atmanızda fayda var!

Kilimleri Hangi Alanlarda Tercih Edebilirsiniz?

Bugünün Modasını Uygulayın: Kilim Trendleri

Etnik desenli, renk geçişli ve geometrik desenli kilimler her daim moda… Fakat bunların yanı sıra bambu, hasır ve örgü kilimler de evinize şıklık katmaya hazır! Peki, bu trend ve modern kilim modellerinden hangisini tercih etmelisiniz?

Aslında bu sorunun cevabını, ihtiyaçlarınız ve ev dekorasyonunuz sayesinde yansıtmak istediğiniz etki belirliyor. Örneğin doğal yansımalar ile dekore ettiğiniz bir yaşam alanınız varsa tercihinizi bambu halılardan yana kullanabilirsiniz. Canlı renkleri sayesinde dikkat çeken hasır ve örgü kilimler ise sade renklerin hakim olduğu evlere ilkbahar ve yaz atmosferini sunmak için oldukça fazla tercih edilen ürünler!

Bugünün Modasını Uygulayın Kilim Trendleri

Kilim Temizliği Nasıl Yapılır?

Özellikle balkon, teras gibi açık alanlarınız için yazlık kilim alacaksanız bu durumda kilim temizliği sizin için ekstra önemli olacak demektir. Yani kararınızı sadece desen ve renk doğrultusunda değil, kullanım alanını da göz önünde bulundurarak vermelisiniz.

Temizliği en kolay ürünler arasında elbette ilk sırada yıkanabilir kilimler var! Çamaşır makinesine atıp kolayca temizleyebileceğiniz bu ürünler, evinizin açık hava alanlarında kullanmaya oldukça uygun. Ayrıca toz alerjisi gibi durumlardan muzdaripseniz de yine bu kilimleri tercih edebilirsiniz. Fakat toz alerjisi temizliğinin sadece kilim temizliğiyle bitmediğini hatırlatmakta da fayda var. “Toz Alerjisi Olanlar İçin Evde Tozlardan Kurtulma Rehberi” yazımızda, bu konuda önemli olan ayrıntıları paylaşmıştık.

Evlere renk katmaları ve oldukça tatlı bir görünüme sahip olmaları ile gönüllerde taht kuran hasır kilimleri temizlemek için ise beyaz sabun ve hafif nemli bir bezi tercih edebilirsiniz. Fakat bu zahmetli bir temizlik olabilir. Bu nedenle hasır kilimleri de yıkanamayan diğer zemin ürünleri gibi halı yıkama firmalarına emanet edebilirsiniz. Ayrıca bazı kuru temizleme firmalarının da hasır kilimleri temizleyebildiğini not düşelim.

Kilim Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonunuza uygun kilim modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!