Onlara Her Zaman İhtiyaç Var: Yazın Kombi Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

yaz-mevsiminde-kombi

Nasıl ki “klima” denildiğinde akıllara yaz ayları geliyorsa “kombi” de ise kış aylarına çağrışım yapıyor. Oysaki kombiler de klimalar gibi, seçilen modlar sayesinde hem yaz hem de kış aylarında kullanılabiliyorlar. Peki, yaz mevsiminde hiç yardım almadığınızı düşündüğünüz kombileri kullanırken dikkat etmeniz gerekenleri merak ediyor musunuz? Haydi o zaman, yaz mevsiminde kombi kullanımı hakkındaki önemli detayları sıralamaya başlayalım.

Kombi Nedir?

TDK’da kombi, “Isıtmada kullanılan yakıtı düzenli ve ayarlı biçimde yakan araç.” şeklinde tanımlanıyor. Fakat kombinin görevi sadece alanın havasını ısıtmak değil; musluklarımızdan akan suyu ısıtma konusunda da kombilerden yardım alıyoruz. İşte bu daha arka planda kalan su sıcaklığını ayarlama görevi ise kombilere yılın dört mevsiminde ihtiyaç duymamızı sağlıyor. Bu arada eğer bir kombi almayı düşünüyorsanız “Onsuz Ev Düşünülemez: Kombi Nasıl Seçilir?” yazımızı okumanızı öneririz. Bu sayede kombi seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar ve kombi tipleri hakkında detaylı bilgi alabilir, dolayısıyla daha sağlıklı bir satın alma kararı verebilirsiniz.

Yazın Kombi Kapatılır mı?

Evet, artık soğuk kış ayları geride kaldı. Durum böyle olunca oda sıcaklığını yükseltmenize gerek yok. Bu dönemde “Yazın kombi nasıl kullanılır?” sorusunun yanı sıra “Yazın kombiyi kapatmak gerekli mi?” sorusunun cevabını aradığınızı da biliyoruz. Sizi bekletmeyelim ve bu sorunun yanıtını verelim…

Elbette enerji tasarrufu yapmak için kombinizi kapatmayı düşünebilirsiniz. Fakat kombiyi kapattığınızda, kombinizin evinizin musluklarından akan suyu ısıtma görevini yerine getirmesini de engellediğinizi unutmamalısınız. Burada yapılması gereken ise kombilerin yaz konumunu ayarlamak.

yazin-kombi-kapatilir-mi.

Kombi Yaz Konumu ve Kombi Kış Konumu Nedir?

Klimalarda olduğu gibi kombilerde de yaz ve kış aylarında kullanılabilecek iki ana mod bulunur. Kombilerde kış konumu hem petek suyu sayesinde yaşam alanlarını ısıtırken hem de musluklardan akan suyun ısınmasını sağlar. Yaz konumunda çalışan kombi ise sadece kullanacağınız suyun ısınması yani sıcak su sunma konusunda destek olur.

Kombi Yaz Konumu Nasıl Ayarlanır?

“Kombi konumu nasıl değiştirilir?” sorusunun cevabını arıyorsanız cevapların kombi markalarına hatta modellerine göre farklılık gösterebileceğini belirtelim. Hatta bazı kombilerde “güneş” bazılarında ise “musluk” sembolü yaz konumunu belirtiyor. Bu nedenle kombinizi yaz konumuna nasıl getirebileceğiniz hakkındaki en doğru bilgiyi, kombinizin kullanım kılavuzundan ya da kombi markanızın çağrı merkezinden edinebileceğinizi söyleyebiliriz.

Kombinin Yer Aldığı Nokta Yaz Aylarında da Önemli

Kombili Evler İçin Bilmeniz Gereken 4 Temel Bilgi” yazımızda da bahsettiğimiz gibi kombinizi korumasız bir şekilde konumlandırmak sağlıklı bir uygulama değil. Soğuk hava ve yağmur gibi hava koşullarından olumsuz etkilenebilen kombiler için güneş ışınları da oldukça tehdit edici. Bu nedenle kombilerinizi balkonlarda kabinli bir şekilde konumlandırmalısınız.

yaz-mevsiminde-kombi

Yaz Sonrasında Kombi Bakımı Yaptırmayı İhmal Etmeyin

Hem kombinizin fazla enerji tüketmemesi ve bütçenize yük olmaması hem de güvenliğiniz için kombi bakımına özen göstermelisiniz. Yaz aylarının sonunda yani kombinizi daha aktif bir şekilde kullanacağınız kış aylarından önce kombi bakımınızı yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Bu arada eğer kombiniz ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız “Belki de Servis Çağırmanız Gerekmez: Kombi Arızaları ve Çözümleri” yazımızın size yardımcı olabileceğini belirtmeden geçmeyelim.

En İyi 5 Termosifon, Şofben, Su Isıtıcısı ve Kombi adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Güvenli ve keyifli bir yaz dileriz!