Yazlığın Tadını Daha Çok Çıkarmak İçin 3 Öneri

Yazlık evinizi yenileyin

Değişikliğe en çok ihtiyaç duyulan mevsim, yaz geldi! Bazılarımız yaz aylarında küçük tatil kaçamakları yaparken bazılarımız da genellikle sahil bölgelerinde yer alan yazlık evlerimize doğru yola çıkıyoruz. Peki, bu sene yazlığın tadını daha çok çıkarmaya ne dersiniz? İşte, daha keyifli bir yaz için öneriler:

1. Yazlık Ev Dekorasyonunu Yenileyin

Ev dekorasyonunuz sizi ne kadar çok yansıtırsa, zaman geçirmekten o kadar çok mutlu olduğunuz bir yaşam alanına kavuşursunuz. Fakat kabul edelim ki, sadece yılın belli dönemlerinde kullandığımız yazlık evlere, dekorasyon konusunda pek özen göstermiyoruz. Oysaki yaşadığımız her gün değerli ve geçirdiğiniz her dakikadan mutlu olmak, keyif almak hakkınız! Bu nedenle öncelikle yazlık ev dekorasyonu için kollarınızı sıvamalısınız. Dilerseniz bu konuda, “Orası da Sizin Eviniz: Yazlık Ev Dekorasyonu İçin 6 Öneri” yazımız size yardımcı olabilir.

“Yazlık evinizi yenileyin.” derken elbette tüm eşyanızı değiştirmekten bahsetmiyoruz. Küçük değişikliklerle de yaşam alanınızı yenileyebilirsiniz. Şimdi, yazlık ev dekorasyonunda uygulayabileceğiniz trendlerden ve dolayısıyla yaşam alanınızı nasıl daha keyifli hale getirebileceğinizden kısaca bahsedelim.

  • Rengârenk, yazın enerjisini yansıtacak renk ve desenlerdeki dekoratif kırlentler, duvar kâğıtları, tablolar bu konuda size yardımcı olabilir.
  • Patchwork halılar, bambu kilimler yılın oldukça popüler ve yazlığınıza yakışacak seçenekleri.
  • Eğer yazlık eviniz yeniyse yani sıfırdan bir dekorasyon yapacaksanız açık renkleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca minimal tasarımlı koltuk takımlarının yanı sıra metal ve ahşap detayları buluşturan tasarımların da trend olduğunu hatırlatalım.
  • Hafif görünümlü, ince tül perde modellerini evinizde değerlendirebilirsiniz. Yazlık ev için perde modelleri arasında yer alan desenli perdeler ile alana daha fazla hareket de katmanız mümkün.
  • Yazlık ev için avize modellerinde de sadelik ve doğadan yana olmak #güzelfikir! Hasır detaylı, sade ve şık tasarımların yazlığınıza çok yakışacağından eminiz.
  • Yazlık ev için mobilya alacaksanız burada da renkli seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin, farklı geometrik desenleri buluşturan renkli şifonyerler evinizi daha dikkat çekici kılmanızı sağlayabilir.

Yazlık ev dekorasyonu

2. Balkon ya da Bahçe Dekorasyonunu Daha Keyifli Kılın

“Yazlık ev dekorasyonu” derken sadece evin içerisinden bahsettiğimizi düşündünüz, farkındayız ama balkon ya da bahçeler de evinizin dekorasyonuna dâhil! Bu alanların dekorasyonunda yapacağınız değişikliklerle yazlığınızın tadını daha çok çıkarabilirsiniz. Ne de olsa güzel havaların tadı açık mekânlarda çıkar! Eğer balkon ve bahçe dekorasyonu için kollarınızı sıvamak istiyor ve bu konularda bir yol haritası arıyorsanız “Huzura Yer Açın: Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” ve “Evin Keyif Alanı: Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazılarımızdan yardım alabilirsiniz. Şimdi, trendler doğrultusunda balkon ve bahçenizi güzelleştirebilecek detaylara yer verelim.

  • Koltuk takımı sadece oturma odası sınırlarında yer almalı diye bir şey yok! Bahçe ve balkonlarda da birbirinden hoş koltuk takımlarına yer verebilirsiniz. Özellikle rattan bahçe mobilyaları, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şık ve konforlu bir trend.
  • Yazlık ev için koltuk takımlarını incelediniz, zevkinize ve alanınıza uygun bir ürünü tercih ettiniz. Fakat bazen uzanmak, bahçenin tadını daha keyifli bir şekilde çıkarmak isteyebilirsiniz. Hamaklar ve bahçe salıncakları ise alana renk ve keyif katan ürünlerden.
  • Çocuk bahçe oyuncakları da çocuklarınızın yazlıkta özgür ve mutlu olmalarını sağlayacak ürünler.
  • Bahçenizi ya da balkonunuz büyükse balkonunuzu, çitlerle çevreleyerek daha korunaklı hale getirebilirsiniz. Bu sayede, güneşlenmek için sahile gitmenize de gerek kalmaz. Güneşlenme seanslarını evinizde gerçekleştirebilirsiniz. Yani evet, şezlonglar da yazlığa giderken alınması gerekenler, yazlık evin tadını daha çok çıkarmanıza olanak veren ürünler arasında.

Yazlığa giderken alınması gerekenler

3. Deniz Keyfinizi Artıracak Çözümleri Değerlendirin

Yazlık demek, pek çoğumuz için deniz, kum ve güneş demek. Yani aslında sahilde geçirdiğiniz dakikalar da önemli. Eğer sahilin ve dolayısıyla da yazlığın tadını çıkarmak için tatile giderken alınacaklar nelerdir merak ediyorsanız önerilerimize göz atabilirsiniz.

  • Güneş tepenizde, sıcakladınız ama denize girmek de istemiyorsunuz; sadece soğuk bir şeyler içmeye ihtiyacınız var. Çare; buz kutuları. Tatile gitmeden, taşınabilir buz kutuları alarak hem sahilde hem de piknik gibi aktivitelerde soğuk tüketecek yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda taşıyabilirsiniz.
  • Kabul edelim, kampın tadı başka! Eğer yazlığınıza yakın, kamp yapacak bir yer bulduysanız ama bu zamana kadar hiç kamp yapma isteğinizi bu noktada gerçekleştiremediyseniz bu sene farklılığın tam zamanı! Dilerseniz “Kampa Hazırlanmak Güzel Fikir: 5 Adımda Kampa Hazırlanmak” yazımızda ihtiyacınız olan kamp malzemelerini ve kamp ipuçlarını öğrenebilirsiniz.

Yazlığa gitmeden Koçtaş’a uğramak #güzelfikir! Yazlık evinizi güzelleştirmek, daha keyifli zaman geçirmek ve ev ihtiyaçlarınızı gidermek için gereksinim duyduğunuz her şey Koçtaş’ta sizi bekliyor!