Orası da Sizin Eviniz: Yazlık Ev Dekorasyonu İçin 6 Öneri

Yazlıkevdekorasyonuiçinöneri

Havalar ısındı, yazlık ev dönemi açıldı! Yaz mevsiminin keyfini çıkardığınız yazlık evinizde konforlu ve elbette ki mutlu bir şekilde zaman geçirebilmeniz için ise ev dekorasyonuna özen göstermeniz, sizi yansıtan bir tasarım oluşturmanız şart! Peki, yazlık ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte, yazlık ev dekorasyon fikirleri:

1. İhtiyacınız Doğrultusunda Adım Atın

Belki yeni bir ev aldınız ve onun dekorasyonunu yapacaksanız belki de var olan evinizin dekorasyonunda minik değişiklikler yapmak istiyorsunuz. Hangi amaçla kollarınızı sıvamış olursanız olun, hiç merak etmeyin; size yardımcı olacak yazlık ev dekorasyon önerilerini sunacağız.

Yazlık ev, yılın yorgunluğunu üzerinizden attığınız, dinlendiğiniz, dönemlik bir yaşam alanı. Peki, bu amaçla kullandığınız bir evde neden fazla eşyaya yer veresiniz ki? Evet, yazlığınız da dinlendirici bir dekorasyona sahip olmalı! Bunun için ise fazla eşyaya yer vermemek şart!

Yazlığınızda fazla eşyaya yer vermek, hem temizlik için daha fazla zaman ayırmak zorunda kalmanıza hem de kalabalık görünümden dolayı yorucu bir etkinin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle sadece ihtiyacınızı karşılayabilecek eşyaya yer vermek, yazlık ev dekorasyonunda fazla eşya konumlandırmanızın önüne geçer.

Peki, yazlığınızı yeni dekore etmeyecekseniz ve yazlık evinizde fazla eşya varsa ne yapmalısınız? Bu durumda ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz ürün ya da mobilyaları ihtiyacı olanlara verebilir ya da mobil uygulamalar sayesinde satışlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Yazlık ev için yemek masası

2. Alanı Verimli Kullanmanızı Sağlayacak Çözümlerden Yararlanın

Siz de yazlığınızda az eşyaya yer vermenin sağlıklı olduğunu düşünüyor ve ihtiyacınızdan fazla eşya almamayı planlıyorsunuz diyelim… Fakat bu, kalabalık görünüme sahip olmayan bir eve sahip olmak için bazen yeterli olamayabiliyor. Örneğin, televizyonunuzu yerleştirmek için bir televizyon ünitesine ihtiyacınız var ama bu mobilyanın da yer kaplayacağı bir gerçek. O halde televizyonunuzu duvara monte edebilir ve yanlarına dekoratif raflar yerleştirip depolama alanı ihtiyacınızı karşılarken hoş bir görsellik de yakalayabilirsiniz. #Güzelfikir, değil mi?

3. Yaz Atmosferini Yansıtan Renklerden Yardım Alın

İlkbahar ve yaz aylarında hemen hemen hepimiz pozitif enerji ile doluyoruz. Bunun en güçlü nedenlerinden birinin ise doğa olduğuna hiç şüphe yok. Rengârenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, masmavi deniz, parıldayan güneş… Tüm bu doğal güzelliklerin yansımasına evinizde yer vermek yani tercih edeceğiniz renk tonlarında canlı alternatifleri değerlendirmek, güzel bir ev dekorasyonu oluşturmanıza yardımcı olabilir. Örneğin koltuk takımı seçiminde, canlı ve açık renkleri tercih edebilirsiniz. Bu noktada, koltuk takımlarında açık renklerin seçmenin temizlik açısından zor olacağını düşünebilirsiniz. Fakat kolay temizlenebilir, silinebilir kumaşları tercih ederek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Eğer koltuklarınızı değiştirmeyi düşünmüyorsanız, canlı desenlere sahip koltuk örtüleri ile koltuk takımlarınızı örterek hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yazlık için koltuk seçimi

4. Zemin Dekorasyonunda da Sadelikten Yana Olun

Hava sıcak… Dolayısıyla yaratacağınız ev dekorasyonu da olabildiğince hafif olmalı. Bunu gerçekleştirebilmek için ise zemin dekorasyonu oldukça önemli. Şimdi, “Yazlık ev nasıl olmalı?” sorusuna, zemin dekorasyonu özelinde cevap verelim.

Yazlık ev yer döşemelerinde parke kullanımı doğal bir görünüm sağlayabilir. Fakat bunun yanı sıra seramikleri de değerlendirebilirsiniz. Özellikle 2019 yılının gözdelerinden olan çini desenli seramikler, evinizin her alanında yararlanabileceğiniz alternatifler. Bu arada evinizi dekore ederken trendlerden yararlanmak isterseniz “Yaşam Alanınızda Yeni Yıl Rüzgârları: 2019 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımızı okuyabilirsiniz. Eğer evinizin duvarlarında ya da zemininde olan seramikleri değiştirmek istemiyorsanız ama tasarruflu bir yeniliğe de açıksanız “Banyo ve Mutfak Duvarlarını Tasarruflu Yenileyin: Fayans Boyama Nasıl Yapılır?” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Zeminlerde halılar yerine kilimleri tercih edebilirsiniz. Kilim seçiminde ev dekorasyonu tarzınızı ve kullandığınız renk paletini göz önünde bulundurup tercih yapmak ise olmazsa olmaz!

Yazlık dekorasyonu nasıl yapılır?

5. Dekoratif Ürünlerle Evinizi Renklendirin

Yazlık ev koltuk modelleri, tercih ettiğiniz diğer mobilyalar, zemin dekorasyonu… Evet, hepsi hayalinizdeki yazlık ev dekorasyonuna ulaşmanız için oldukça önemli. Fakat tam da bu noktada, küçük detayların da sizi hayalinizdeki eve ulaştırma konusunda önemli olduğunu unutmamalısınız. Elbette ki dekoratif objelerden bahsediyoruz.

Tablolar, biblolar, dekoratif minderler, hatta tercih ettiğiniz duvar kağıtları… Hepsinde yaz atmosferini yansıtmak #güzelfikir! Ev dekorasyonunda tercih ettiğiniz renklerde dekoratif ürünler seçebilir ve bütünsel bir şıklık yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra deniz temasını yansıtan, tropikal iklimi çağrıştıran dekoratif ürünlerden yararlanmak da yazlık ev dekorasyonunda oldukça fazla tercih ediliyor.

yazlık için aksesuarlar

6. Evin Dış Cephesi de Dekorasyona Dâhil

Yazlık ev dekorasyonu renkleri genellikle evinize canlılık katan pastel tonlar. Peki, ev dekorasyonu sadece evinizin iç bölümünü ilgilendiren bir konu mu? Kesinlikle hayır; evlerin dış cepheleri de güzelleştirilmeyi hak ediyor. Evinizin dış cephesini boyayarak onu, diğer evlerden daha çok ön plana çıkarabilir ve dikkat çekici bir görünüm yakalayabilirsiniz. Eğer müstakil evde değil de bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve demirlikleriniz varsa demirlikleri canlı renklerle boyamayı tercih edebilirsiniz. Gök mavisi, sarı, turuncu, yılın Pantone rengi canlı mercan ve yeşil yazlık ev dış boya renkleri için uygun olabilir.

Aman Sinekliği Unutmayın!

Yaz aylarında sık sık camı açmak ve taze hava ile buluşma ihtiyacı hissediyoruz. Bu durum da sineklerin evin içerisine doluşmasına neden olabiliyor! Çare, sineklikler! “Rahat Bir Yaz İçin: Sineklik Nasıl Takılır?” yazımız sayesinde sineklik çeşitlerini yakından tanıyabilir, sineklik montajı hakkında detayları öğrenebilir ve sinekleri evinizden uzak tutabilirsiniz!

Şimdiden sizi yansıtan evinizde keyifli bir tatil dileriz! Unutulmaz bir yaz olsun!