Yeni Bir Yaşam Alanına Doğru: Taşınırken Ev Nasıl Toplanır?

Taşınırken ev nasıl toplanır?

Uzun süre yaşam alanınız olan bir yerden ayrılmak, yeni bir eve taşınmak ve düzen değiştirmek hem heyecanlı hem de zor bir süreç. Bu duruma bir de ev toplama zorunluluğu eklenince zorluk katsayı birkaç kat daha artıyor ve yeni eve taşınma psikolojisi farklı duyguların daha yoğun bir şekilde harmanlandığı bir hale dönüşüyor. Ama hiç merak etmeyin; pratik taşınma önerileri sayesinde bu süreci daha kolay ve dolayısıyla daha stressiz bir şekilde atlatabilirsiniz.

Peki, hem taşınma sırasında hem de yeni evinizi yerleştirme esnasında işlerinizi daha kolay halledebilmek için yararlanabileceğiniz ev taşıma tavsiyeleri nelerdir? Bu konuda da size yardımcı olmak isteriz! İşte; ev taşırken dikkat edilecekler ve ev taşımak için pratik bilgiler!

Hazırlıklara Taşınma Gününden Haftalar Önce Başlayın

Biliyoruz, başka şeylerle zaman geçirmek varken evi toplamak hiç içinizden gelmiyor. Fakat bu durum, ev toplama işleminin ertelenmesine, son ana bırakılmasına neden oluyor. Taşınmadan hemen önce yapılan hazırlıklar ise aceleci davrandığınız için bazı aksaklıkların ve karışıklıkların nedeni olabiliyor. Buna ek olarak tam taşınma sürecinde daha çok yoruluyorsunuz, yeni evinizin ilk günlerini daha yorgun bir şekilde geçiriyorsunuz. Bu nedenle ihtiyacınız olmayan eşyanızı, yavaş yavaş toplamaya başlamanız şart. Bu aşamada “Taşınma hazırlıklarına nereden başlamalı?” sorusu gelebilir. Bu soruya cevap olarak verelim: Mevsim yazsa kışlık giysilerinizi taşınmadan birkaç hafta önce kaldırmak, verebileceğimiz taşınırken ev toplama teknikleri arasında. Kullandığınız ya da ihtiyacınız olabilecek tüm eşyanın ise elinizin altında olmasında fayda var!

Taşınmadan önce yapılması gerekenlerden biri de elbette ki ev taşımak için yardım alacağınız evden eve nakliyat firması ile anlaşmak. Nakliyat firmanızı en az birkaç hafta önce bulmak emin olun ki sizi psikolojik olarak rahatlatacak! Ayrıca yapacağınız taşınma hazırlığı da aslında nakliyat firmasından nasıl bir hizmet aldığınızla ilgili. Bazı nakliyat firmaları eşyanızı hem topluyor hem de taşıdıktan sonra yeni evinize yerleştiriyor. Bazıları ise sadece taşıma işlemini gerçekleştiriyor. Bu arada güvenilir bir firma ile çalışmanız hem maddi hem de manevi zarara uğramamanız için oldukça önemli olan ve taşınırken dikkat edilecekler listesinde yer alan bir konu.

Eğer süreci kolaylaştıracak, taşınma için pratik bilgilere ihtiyaç duyuyorsanız “Ev Taşırken Karşılaşabileceğiniz Zorluklar ve Pratik Çözümler” yazımızı okuyabilirsiniz.

İşinizi son ana bırakmayın!

İhtiyaçlarınız Doğrultusunda Hareket Edin

Evde ne kadar eşyanız var? Hangileri ağır, hangileri hafif? İşte, bu gibi sorular, taşınırken gerekli olan malzemeleri eksiksiz bir şekilde edinmeniz için size yardımcı olacak. İhtiyacınız doğrultusunda gerekli miktarda koli ile kâğıt bulabilir ve son günlerde bir de ev taşımak için kutu gibi malzemeleri bulmakla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu arada söylememize bile gerek yok; ama balonlu naylon, taşınma poşeti gibi ihtiyacınız olan malzemeleri önceden edinmek ve son ana bırakmamak da ev taşıma tüyoları arasında yer alıyor.

Taşınırken, önceden yapmanız gereken işleri başka zamana bırakmamak oldukça önemli. Mesela siz de taşınırken, sahip olduğunuz eşyayı gördüğünüzde “Bu kadar çok eşyam mı varmış?” ya da “Aaa, böyle bir şeyim olduğunu unutmuşum!” diyenlerden misiniz? Eğer öyleyseniz ihtiyacınız olmayan tüm eşyayı ve giysiyi, yeni evinize götürmemek üzere ayırmalısınız. Bu taşınma sırasında olduğu kadar yeni evinize yerleşme esnasında da size zaman kazandırır. Ayırdığınız bu eşyayı dilerseniz mobil uygulamalar sayesinde satabilir, dilerseniz de kullanılabilecek durumdakileri ihtiyacı olanlara verebilirsiniz.

İhtiyaçlarınız doğrultusunda hareket edin.

Ev Taşımak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Taşınırken hazırlıklara önceden başlamak gerektiğinden bahsetmiştik. Peki, ev taşırken gerekli olan malzemeler nelerdir?

Ana Ürün

Projenin Tamamlanması İçin Gerekli Ürünler

Takım Çantanızda Olması Gerekenler

  • Maket bıçağı

Ev taşırken dikkat edilmesi gerekenler

Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Ev Taşıma Taktikleri

  • Kolileme yaparken ağır ürünleri küçük koliye, hafif ürünleri büyük koliye yerleştirmek pratik taşınma yöntemleri arasında. Bu sayede ev taşıma kolileri çok ağır olmaz ve taşıması kolay olur. Koli bandına ek olarak hafif kolileri ambalaj ipi ile sararak daha kolay taşınabilir hale getirebilirsiniz. Dilerseniz ev taşırken kolilerle birlikte hurç ya da vakumlu poşetlerden de yararlanabilir ve bu ürünlerin içerisine yastık, yorgan gibi tekstil ürünlerini koyarak yerden tasarruf edebilirsiniz.
  • Yeni evinizde farklı alanlarda yer alacak eşyayı aynı koli içerisine koymayın. Ev taşırken kolileme sırasında bir odada yer alacak ürünleri tek kutuya koyup üzerine bulunması gereken odayı yazarsanız evi yerleştirirken de kolaylık yaşarsınız.
  • Ev taşıma fikrini en korkutucu kılan bölümlerden biri de kıyafetleri toplama konusu. Peki, ev taşırken kıyafetler nasıl toplanır? Bu konuda en pratik çözüm, her aile bireyine ayrı koliler yapmak. Ayrıca giysileri yaz ve kış olmak üzere farklı kolilere ayırmak da kolaylık sağlayan bir çözüm. Kışlıkların olduğu kolilerde vakumlu poşetlerden yararlanarak yerden tasarruf edebilir ve fazladan koli kullanımının önüne geçebilirsiniz.

Ev taşıma taktikleri nelerdir?

  • Taşınırken mutfak toplamak da küçümsenecek bir şey değil. Mutfak araç ve gereçlerini toplarken her bir ürünü gazete kâğıdına sarmalı ve korumayı artırmak için her kata balonlu poşetleri yerleştirmelisiniz. Tabaklara, bardaklara ve diğer yardımcı ürünlere ayrı koliler oluşturmak işinizi kolaylaştırır. Ayrıca hazırladığınız kolilerin üzerine “Kırılabilir” notu düşüp bu alanı marker kalemle işaretleyerek eşyaları kolinin içinde bir nevi koruma altına alabilirsiniz.
  • Peki, taşınırken derin dondurucudaki yiyecekler ne olacak? Eğer imkân varsa derin dondurucudaki tüm yiyecekleri tüketebilir ya da taşınacağınız mesafe kısaysa donmuş besinleri taşınma günü buz kutularına koyup yeni evinizde buzdolabını hızlıca çalıştırarak yine depolayabilirsiniz.
  • Buzdolabınızın iç temizliğini taşınmadan önce yapmak, yeni evinizde işinizi kolaylaştırır. Ayrıca bozulmayacak besinleri kavanozlara, poşetlere koyup kolileyebilir ve bozulabilecek gıdaları da tüketebilir ya da onlarla sokak hayvanlarına güzel bir ziyafet çekebilirsiniz!
  • Taşınırken mobilyalar nasıl paketlenir?” sorusu da cevabı en çok merak edilen sorulardan biri. Mobilyalarınızın hasar görebilecek noktalarını mobilya taşıma battaniyesi ile kaplayıp ardından streç film ya da ambalaj ipi ile sararak korumalı bir şekilde yeni evinize transfer edilmesini sağlayabilirsiniz. Hasarlı bölgeleri ise rötuş kalemi ile yok edebilirsiniz! Eğer bir nakliyat firması ile çalışıyorsanız mobilyalarınızı paketleme işini onlar gerçekleştirecektir.
  • Elektronik ürünlerinizi sağlıklı bir şekilde taşıyabilmek için koruyucu profillerden yardım alabilirsiniz. Eğer elektronik eşyalarınızın kendi kutuları varsa bu da taşımak için size yardımcı olabilir.

Yepyeni bir yaşam alanı sizi bekliyor. Taşınırken ev toplama tekniklerini kolaylıkla uygulamanızı sağlayacak eşya listesini çıkardıktan sonra Koçtaş’a gelebilir ve alışverişinizi yapabilirsiniz!