Yeni Ev Kuracaklar Dikkat! Aklınıza Gelmeyecek ama İhtiyaç Duyacağınız 14 Ürün

Yeni eve taşınırken ihtiyaç duyulan eşyalar.

Belki evleneceğiniz, belki iş yerinize yakın bir noktada yaşamak istediğiniz, belki de şehir dışında bir okul kazandığınız için yeni bir ev kuracaksınız. Dürüst olmamız gerekirse bu süreç sizin için pek kolay olmayacak. Tüm eşyanızı kolilere yerleştirmek, taşınmak ve yeni evinizde başka düzen kurmak zamanınızı alacak. Ama biz Koçtaş olarak bu konuda size yardım etmek istiyoruz. Hayır, ev taşıma gibi bir hizmetimiz yok. Onun yerine taşınırken unutulmaması gerekenler hakkında uzun bir liste oluşturduk. Bu sayede “Bunu unutmuşuz!” demeden, strese girmeden ve elbette zaman kaybetmeden yeni düzeninizi kurabileceksiniz.

Yeni eve taşınmadan önce yapılması gerekenler arasında bir alışveriş listesi hazırlamanın çok önemli olduğunu hatırlatalım. Ne de olsa her evin ihtiyacı farklı. Biz ise bu listede yeni taşınanların en çok unuttukları, ama ihtiyaç duyulan ürünlere yer veriyoruz. Hadi, başlayalım!

1. Kaydırmazlar

Tabak, bardak, tencere gibi mutfak eşyasının yanı sıra baharatları ya da atıştırmalıkları da mutfak dolaplarına yerleştiriyorsunuz. Tüm mutfak ürünlerinizin dolaplarda kaymadan durabilmesi ve dolapların temizliğinin daha kolay bir şekilde sağlanabilmesi için kaydırmazlar olmazsa olmaz.

2. Yağ Sıçratmaz

Eğer bir fritözünüz yoksa ve kızartmaları tencere veya tavada yapacaksınız muhtemelen yağın çok sıçradığından şikâyet edeceksiniz. Yağ sıçratmaz ise hem mutfağın kirlenmesini hem de sıçrayan yağ nedeniyle yanmanızı önleyen bir ürün.

3. Nihale

Sıcak tencere veya tavaların altına koyulan altlık olan nihale kesinlikle evde olması gereken eşyalar arasında. Bu sayede zeminlerinizi, sıcağın oluşturabileceği olumsuz etkilerden koruyabilirsiniz. Bu arada sıcak demişken fırın tutacağını hatırlatmakta da yarar var.

Nihale ne işe yarar?

4. Kâğıt Havluluk ve Peçetelik

Mutfağın genelde küçük mutfak aksesuarlarından oluştuğunu ve alacak çok şey olduğunu düşününce bazı şeyleri unutmanız gayet normal. Kâğıt havlu tutacakları ve peçetelikler de unutulanlar arasında olabiliyor.

Havlu kağıtlık ve peçetelik çeşitleri.

5. Fener ve Işıldak

Elektrikler kesilebilir ya da ampulünüz patladığından geçici bir ışık kaynağına ihtiyacınız olabilir. İşte, böyle durumlarda fener ve ışıldaklar kurtarıcınız oluyor. Bu arada lafı açılmışken ampul almayı da unutmuyorsunuz, değil mi?

6. Paspas

Evet, halı ve kilimler evin olmazsa olmazları; ama evin içerisine odaklanıldığından kapının önü unutulabiliyor. Evinizdeki sıcaklığın etkisini kapınızın önüne taşımak ve elbette ayakkabılarınızın tabanını temizlemek için paspas unutulmaması gerekenler arasında.

Kapı önleri için paspaslar.

7. Saklama Kutusu, Sepet, Hurç

Evdeki tüm eşyaların düzenlenmeye ihtiyacı var ve saklama kutuları, sepetler ve hurçlardan yardım alarak düzeni sağlayabilirsiniz. Ayrıca mutfağınızda yeterli alan yoksa farklı alanlara konumlandırılabilen mutfak aksesuarlarından yararlanabileceğinizi de not düşelim.

Evde düzen sağlayacak saklama kutuları.

8. Merdiven

Yeni bir eve taşınıyorsunuz ve yapacak çok işiniz var. Kornişe perde asmak, dolabın üst raflarına giysilerinizi yerleştirmek ya da avize monte etmek… Merdivenler pek çok konuda size yardımcı olacak.

9. El Aletleri

Çokça unutulan ve en çok ihtiyaç duyulan kategorilerden biri de el aletleri… Peki, mekanik el aletleri ve elektrikli el aletleri olmak üzere ikiye ayrılan bu kategoride evde olması gereken el aletleri hangileridir? Bu sorunun cevabı ihtiyacınıza göre değişebilir, fakat “Hangi Mekanik El Aleti Ne İşe Yarar?” ve “Hangi Elektrikli El Aleti Ne İşe Yarar?” yazılarımız karar vermenizde size yardımcı olabilir.

10. Çamaşır İpi ve Mandal

Eğer kurutma işlemi için kurutma makineniz yoksa ya da çamaşır kurutma askısından yardım alacaksanız çamaşır ipine ihtiyacınız yok. Fakat bir balkonunuz varsa ve çamaşırları bu balkonda kurutmayı planlıyorsanız çamaşır ipi ve mandal olmazsa olmaz.

Çamaşır ipleri ve mandallar evlerin olmazsa olmazı.

11. Mobilya Keçesi / Tapası

Mobilya ayaklarının altına yerleştirilerek evinizin zemininin zarar görmesini engelleyen mobilya keçesi ya da mobilya tapası kesinlikle alışveriş listenizde olması gereken ürünler içerisinde yer alıyor.  

12. Cam Sileceği

Tüm temizleyici ürünleri almış olabilirsiniz, ama cam sileceği en çok unutulan temizlik gereçlerinden biri olduğu için onu hatırlatmadan olmaz. Cam silecekleri sayesinde evlerinizin camlarını daha pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.

13. İğne, İplik ve Makas

Boyutları küçük olduğu için unutulsalar da bazen en çok ihtiyaç duyulan ürünler iğne, iplik ve makas olur. Siz iyisi mi yeni eviniz için güzel bir dikiş kutusu hazırlayın; zor durumda kalmayın!

14. Oda Spreyi

Çünkü evinizin mis gibi kokmaya hakkı var! İstenmeyen kokulardan kurtulmak için en pratik çözüm olarak kabul edilen oda spreylerini evinizde bulundurmanızı öneriyoruz. Bu arada yemek kokularından daha doğal yollarla kurtulmak isterseniz “Her Şeyin Bir Çaresi Var: Evdeki Yemek Kokusundan Kurtulmanın Yolları” yazımız size yardımcı olmaya hazır!

Eve güzel koku veren oda spreyleri.

Evde olması gerekenleri sizin için sıraladık. Şimdiden güle güle oturmanızı dileriz!