Yepyeni Mutfaklar: 10 Adımda Mutfak Nasıl Yenilenir?

Country tarz mutfaklar.

Yemeye doyulamayan yemeklerin, içmeye kıyılamayan içeceklerin doğduğu alan, mutfağınız! Evinizin diğer alanları gibi mutfağınızı da güzel fikirler ile daha hoş hale getirmeyi düşünüyorsanız tam yerindesiniz! Çünkü bu yazımızda, mutfağını yenilemek isteyenler için önerilerimizi adım adım sıralayacağız. Güzel bir mutfak dekorasyonuna ulaşmak için mutfak nasıl yenilenir, mutfak nasıl düzenlenir sorularının cevaplarını anlatmaya başlayalım.

1. İlk Adım: Tema Seçmek

Nereye gitmek istediğinizi bilmiyorsanız nasıl gideceğiniz konusunda da fikir sahibi olamazsınız. O nedenle mutfak yenileme aşamasında ilk olarak tema seçmelisiniz. Hangi dekorasyon stili doğrultusunda mutfağınızı dekore edeceğinize karar verdikten sonra bu doğrultuda bir tema seçebilirsiniz. Örneğin country dekorasyon ile mutfağınıza şıklık katmak istiyorsanız doğa konsepti üzerine gidebilir, ahşap dolaplar seçebilirsiniz.

Farklı tarz mutfaklar.

2. Şeffaf Ürünler ile Mutfağınıza Pratiklik Katın

Mutfağınız ne kadar düzenli olsa da bazı zamanlarda aradığınızı bulmakta zorlanabilirsiniz. Kabul edelim ki hangi kavanozun içerisinde ne olduğunu bulmak, düzenin yanında iyi de bir hafıza gerektiriyor. Zaten gün boyunca işte, evde ya da okulda çokça yoruluyorsunuz. Kendinizi daha fazla yormanıza gerek yok. Nasıl mı? Elbette ki cam saklama kaplarıyla! Hem sağlıklı hem pratik hem de şık cam kavanozlar sayesinde aradığınızı hemen bulmanız mümkün!

Mutfaklar için kiler rafları.

3. Aydınlatma Konusunda Sıra Dışı Olun

Unutmayın; aydınlatma ürünleri avize ve sarkıt ile sınırlı değil. Mutfağınıza uygun avize seçiminin yanında spot, LED şerit gibi aydınlatma seçenekleri sayesinde alanı daha şık kılabilirsiniz. Ayrıca ışıktan daha fazla yararlanacağınız için bu aydınlatmalar mutfakta işlerinizin kolaylaşmasını da sağlayacaktır. Mutfakta zaman geçiriyorsanız bol ışık şart!

4. Mutfağınızı Renklendirin

Kabul etmeliyiz ki duvar boyaları, seramikler ve duvar kâğıtları da mutfak dekorasyon ürünleri arasında. Bu nedenle yepyeni bir mutfağa kavuşmuş gibi hissetmeniz için duvarlarınızı renklendirmeniz yeterli. Mutfak dekorasyonu ile uyumlu bir renk ya da kâğıt tercih edebilir ya da duvarları seramik ile buluşturup alanda fark yaratabilirsiniz.

Farklı mutfak dekorasyonları.

5. Bir Mutfak Dolabı Seçin

Bardaklar, tabaklar, tencereler, yiyecekler… Eğer mutfağınıza monte edilen dolaplar yeterli değilse ek bir mutfak dolabı almalısınız. Çünkü dolaplarınızda olması gerekenden fazla eşya bulunması karışıklığa sebep olabilir ve sizi yavaşlatabilir. Bu nedenle çok amaçlı mutfak dolapları çok işinize yaracaktır.

Mutfağını Yenilemek İsteyenler İçin Pratik Çözüm: Hazır Mutfak Dolapları Nedir, Nasıl Monte Edilir? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

6. Mutfak Duvarlarını Değerlendirin

Evet, mutfak evin en kalabalık alanlarından biri. Ek bir mutfak dolabına sahip olsanız bile mutfak gereçleri için yeterli alanınız olmadığını düşünebilirsiniz. Hiç merak etmeyin, her zaman bir çözüm vardır. Duvara monte edilen aksesuarlar sayesinde mutfağınızdaki her alanı kullanabilirsiniz. Örneğin bardaklarınızı duvara yerleştirme fikri sizce de kulağa çok kullanışlı gelmiyor mu?

Renkli mutfak aksesuarları.

7. Dolapların İçerisindeki Düzeni Sağlayın

Mutfak düzenleyici raflar sayesinde dolaplarınızın içerisini, raflarınızı ve hatta tezgâhınızın üzerindeki mutfak ürünlerini düzenleyebilirsiniz. Mutfak düzeni konusunda en büyük yardımcılarınız olanlar bu mutfak aksesuarlarıdır, bizden söylemesi.

Mutfaklarda kullanılan portatif raflar.

8. Dekorasyon Ürünlerini Es Geçmeyin

İşlevsel aksesuarlar ya da eşya ile mutfağınızın güzelleşmesini sağlayabilirsiniz, fakat farklı dekorasyon ürünleri ile de mutfağınızı daha şık kılmanız mümkün. Mutfağa ve dekorasyonunuza uygun tablolar, sticker’lar, vazolar kullanabileceğiniz ürünlerden sadece bazıları. Bu konuda kendinizi özgür hissedin!

9. Bitkiler Mutfakta da Güzel

Yeşil, her alanda güzel ve buna mutfağınız da dâhil! Tezgâhınızın üzerine veya varsa mutfak balkonunuza yerleştirebileceğiniz rengârenk saksılar içerisindeki bitkiler sayesinde mutfağınızı daha taze bir görünüme kavuşturup yenileyebilirsiniz.

10. Mutfakta Oturma Alanı Güzel Fikir

Mutfağı sadece yemek yapılan yer olarak konumlandırmak pek de doğru değil. Mesela yenilediğiniz mutfağınızda misafirlerinizle oturup çay-kahve içmek istemez misiniz? Eğer mutfakta yeterli alanınız varsa dekorasyonunuza katkı sağlayacak mutfak mobilyaları alarak mükemmel bir oturma alanı oluşturabilirsiniz.

Mutfak masası ve kullanımı.

Yeni, kullanışlı ve sizi yansıtacak mutfağa kavuşmak bu kadar kolay! Aradığınız tüm çözümler Koçtaş’ta!

Seray Kutsal Yazdı! Mutfakta Tezgah Arası Stencil Uygulaması Nasıl Yapılır? adlı yazımızı okuyarak Stencil uygulaması hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz.