Yılın En Gözdeleri: Ev Dekorasyonu Modasını Uygulamanızı Sağlayacak 8 Ürün

Yeni moda ev dekorasyonu

Şık ve trendler doğrultusunda dekore edilmiş bir evde yaşamak istediğinizi biliyoruz. İşte, ev dekorasyonu modası da bunu size sağlıyor. Her yıl birbirinden özel ve şık dekorasyon trendlerini evlerimize uyguluyoruz. Peki, 2019 ev dekorasyonu trendlerini evinize uygulamak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Hemen size yardımcı olalım. Öncelikle 2019’un yeniliklerini öğrenmek için “Yaşam Alanınızda Yeni Yıl Rüzgârları: 2019 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımızı okuyabilirsiniz. Ardından 2019 dekorasyon modasını evinize uygulamanızı sağlayacak 8 ürünü seçerken dikkat etmeniz gerekenleri bu yazıdan okuyabilirsiniz.

Haydi, başlayalım!

1. Seramikler

Seramikler, özellikle mutfak ve banyo dekorasyonunun olmazsa olmazı. Hem zemine hem de duvara uygulanabilen seramikler, bu yıl da popüler olmaya devam edecek. Hatta seramikleri mutfak ve banyoların yanı sıra antre, koridor gibi alanlarda da sıklıkla göreceğiz. Bu konuda parke ve mermer görünümlü seramiklerin etkisi oldukça büyük. Ayrıca seramiklerden yararlanarak mozaik duvarları andıran alanlar yaratmak da ev dekorasyonuyla ilgili en dikkat çekici trendlerden biri.

Çini desenleri 2019’a damga vurmuş en gözde trendlerden biri ve çini desenleri ile bu yılın seramik modellerinde de sıklıkla karşılaşacağız. Evinizde uygulamak istediğiniz dekorasyon stiline karar verip duvarlarınızın rengine uyum sağlayacak seramik modelleri arasından seçim yaptıktan sonra siz de Instagram’daki #ihavethisthingwithfloors trendine dâhil olmayı unutmayın!

Seramik seçenekleri

2. Kırlentler

Küçük Dokunuşlarla Ev Dekorasyonuna Katkı Sağlayacak 12 Ürün” yazımızda da bahsettiğimiz gibi dekoratif kırlentler, küçük bütçelerle alanın dekorasyonunu güzelleştirebilen ürünler. 2019’un popüler geometrik ve çini desenlerini, ayrıca doğanın yansımasını sunan dokuları evinizle buluşturmak için ise işte bu küçük ama dekorasyon konusundaki etkili ürünler yardımınıza koşuyor. Dilerseniz rengârenk geometrik desenlere, dilerseniz de doğanın yansımasını sunan çizgilere sahip kırlentler ile yaşam alanlarınızda trendlere uygun değişiklikler yapmak mümkün.

Ayrıca kırlentler yardımıyla dekorasyon trendleri 2019 uygulamaları yaparken desenlerin yanı sıra seçiminizi yılın oldukça popüler renkleri olan canlı mercan ve yeşilin tonlarından yana kullanabilirsiniz. Bu renklerin, 2018’in de trendlerinden olan ve bu yıl da etkileri süren hardal sarısı ile çok hoş kombinlenebildiğini belirtmeden geçmeyelim.

Kırlent modelleri

3. Halılar ve Kilimler

Ev dekorasyonu bir bütün ve hiç kuşku yok ki zemin dekorasyonunuzun da evinizin şıklığına katkısı var. Parke ve seramiklerin yanı sıra halı ve kilim seçimi de oldukça önemli. Elbette seçeceğiniz halılar, uyguladığınız ev dekorasyonu tarzına göre farklılık gösterebilir; ama seçiminizi genel olarak doğal renkler ve desenlerle geometrik ve renkli halılardan yana yaparsanız bu, 2019 zemin dekorasyonu trendlerini uyguladığınız anlamına gelebilir. Ayrıca geçtiğimiz yıllardan beri trend olan patchwork halılar, hem yılın renklerini şık bir şekilde kullanmanıza hem de hareketli bir ev dekorasyonuna imza atmanıza yardımcı olabilir.

Halı ve kilim

4. Saklama Kutuları ve Sepetler

Evinizdeki düzeni sağlayan ve bu sayede evin şıklığına katkı sağlayan saklama kutuları artık işlevselliklerinin yanında dekorasyona katkı sağlamalarıyla da ön plana çıkacaklar. Çini ve geometrik desenli saklama kutularının yanı sıra flamingo ya da ananas gibi desenleri barındıran kutular da 2019 trendlerini evinizde yansıtmanıza imkân tanıyor. Ayrıca bu yılın bir başka trendi olan metal sepetleri tercih ederek ve bu sepetleri masif bir alana konumlandırarak bir başka dekorasyon modasını daha yansıtabilirsiniz.

Saklama kutusu

5. Mobilyalar

Koltuk, komodin, masa, sandalye… Aklınıza gelen tüm mobilyalarda masif ve metal kullanımının buluşması 2019 mobilya trendlerinin en baskın noktası. Örneğin masa, sehpa, komodin ya da dresuar gibi ahşap mobilyalarda ayakları metal olan seçenekleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca mutfak dekorasyonunda da doğal ahşabın bu yıl oldukça önemli bir trend olduğunu hatırlatalım.

2019 mobilya renkleri ve trendlerini genel trendler doğrultusunda değerlendirebilirsiniz. Yılın popüler renkleri olan yeşil tonları, gri ve canlı mercan rengini mobilyalarınızda tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra çini desenlerini barındıran şifonyerler ve komodinler de dekorasyon modasını uygulamanıza yardımcı! Fakat uyguladığınız dekorasyon doğrultusunda doğaya vurgu yapan, kahverengi tonlarındaki mobilyaları da elbette tercih edebilirsiniz.

Banyo dekorasyonunda ise konu biraz daha farklı; çünkü 2019 yılı, banyolarda mat siyahın yılı! Fakat bu, siyah mobilyaları metal kullanımı ile birleştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor! Ayrıca kırmızı ve mavi gibi dikkat çekici renklerin de bu yılın banyo dekorasyonuna damga vurduğunu belirtelim. Dilerseniz “Dikkat Çekici, Yenilikçi: 2019 Banyo Dekorasyonu Fikirleri” yazımızdan banyo dekorasyonu trendleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Mobilyalar

6. Duvar Kâğıtları

Şık ve dikkat çekici bir ev dekorasyonuna ulaşma yolunda duvar kağıtlarının etkisini görmezden gelemeyiz! Duvar kağıtları, evlerin çehresini anında değiştirebilen bir etkiye sahip. Bu yılın ev dekorasyonu modası ise duvar kağıtlarında da doğanın esintisinin bol olduğunu söylüyor. Doğa temalı, tropikal esintiler sunan duvar kağıtlarının yanı sıra yılın deseni olan tavus kuşu tüyü desenli duvar kağıtları da adından fazlaca söz ettiriyor. Ayrıca taş desenli duvar kağıdı da endüstriyel yansımalara evlerinizde yer vermek istiyorsanız kesinlikle yardım almanız gereken ürünlerden.

Duvar kağıtları dışında bu yılın duvar dekorasyonu trendlerini merak ediyorsanız “Duvarlarınızın Havası Değişsin: 2019 Duvar Dekorasyonu Trendleri” yazımızı okuyabilir ve evinizi keyifli bir atmosfere kavuşturabilirsiniz.

Duvar kağıdı çeşitleri

7. Dekoratif Objeler

Tablo, biblo, çerçeve, ayna… Evinizde yer verdiğiniz küçük bir dekoratif obje bile alanın şıklığına katkı sağlıyor ve hepimiz bunun farkındayız. Peki, ev dizaynı trendleri konusunda bu alanda nasıl tercihler yapabilirsiniz?

Bitki ve hayvan temalı tablolar, duvar panoları ve biblolar, 2019 ev dekorasyonu fikirlerinde yararlanabileceğiniz ürünler. Dekoratif aynalarda ise dilerseniz roze altın, pirinç gibi metal çerçeveli ürünlere şans tanıyabilir, dilerseniz de ahşap çerçeveli ürünleri tercih ederek evinizdeki doğal etkiyi artırabilirsiniz.

Bitkiler de doğal etkileri evinize yansıtmanızı sağlıyor. Evinizde büyüttüğünüz bitkileri, ev dekorasyonunuza uygun bir saksı ile yaşam alanınıza katkı sağlar hale getirebilirsiniz. Ahşap, renkli ve üzerinde geometrik çizimler bulunan saksılar her zamankinden daha gözde!

Dekoratif objeler

8. Aydınlatma Ürünleri

Sarkıt, avize, aplik gibi aydınlatma ürünleri, uyguladığınız ev dekorasyonu tarzını tamamlayan ürünler. Farklı renkler ve tasarımlar ile evinizi güzelleştiren aydınlatma ürünlerinde özellikle geometrik tasarımlar ön plana çıkıyor.

Aydınlatma ürünlerinin yanı sıra bu yıl ampul tercihleri de oldukça önemli. Klasik ampuller şeklinde LED teknolojisi ile üretilen ampuller hem klasik dekorasyon tarzını benimseyenlerin evlerinin şıklığını tamamlıyor hem de tasarruf etme imkanı sağlıyor.

Aydınlatma ürünleri

2019 ev dekorasyonu önerilerini hayata geçirmenizi sağlayacak birbirinden şık ürünler Koçtaş’ta sizi bekliyor!