Zemin Dekorasyonunun Pratik Kahramanları: Kilimler

Kilim Modelleri

Mobilyalarınız, perdeleriniz, duvar dekorasyonunuz, aydınlatma ürünleriniz ve diğer dekoratif eşyanız… Hepsi sizi yansıtıyor ve bu konuda içiniz rahat. Peki ya zemin dekorasyonu? Ev dekorasyonu bir bütündür ve zemin dekorasyonu da ev dekorasyonunda oldukça önemli bir konu. Zemin dekorasyonunda şıklığı yakalayarak evinizi daha hoş bir hale getirmeniz mümkün. Halılar ve kilimler ise zemin dekorasyonunun kullanışlı ürünleri. Şimdi, zemin dekorasyonunun pratik ve süper kahramanlarını daha yakından tanıyalım.

Zemin Dekorasyonuna Neler Dâhil?

Kilimler hakkında detaylı bilgi vermeden önce zemin dekorasyonu konusu üzerinde yoğunlaşalım. Zemin dekorasyonu sadece halı ve kilimi değil, parke ve seramik gibi ürünleri de kapsıyor.

Halı mı, kilim mi; yoksa seramik mi, parke mi tercih edeceğiniz konusunda elbette ihtiyaç ve istekleriniz size yol gösteriyor. Seramik, parke, halı ve kilim dâhil zemin dekorasyonunda hangi renkleri ve desenleri seçeceğiniz konusunda ise evinizde tercih ettiğiniz renk paleti ve dekorasyonda nasıl bir etki yaratmak istediğiniz gibi detaylar önemli. 

Parkeler ya da seramiklerle ilk adımı atmış oluyorsunuz ve kusursuz zemini halı ya da kilimsiz bir şekilde açıkça paylaşmak istiyorsunuz. Fakat zemin dekorasyonu halı ya da kilimler olmadan biraz boynu bükük kalıyor, bizden söylemesi. Örneğin koltuk takımınızı dekoratif kırlentler ve minderler olmadan hayal edin. İşte, halısız ya da kilimsiz zemin dekorasyonu da tam olarak böyle renksiz bir etkiye neden olabilir! 

Kilim Modelleri

Kilimlerin Avantajları Nelerdir?

Kilim almak istiyorum, ama bu doğru bir karar mı emin değilim.” diyorsanız kilimlerin sunduğu avantajlar hakkında birkaç detay verelim, fikriniz netleşsin!

  • Halılara göre daha ince ve küçük boyutlu olabilen kilimler, fiyat olarak da daha uygun alternatifler sunuyor. Kilim fiyatları ise ürünün boyutuna ve özelliklerine göre değişiklik gösterebiliyor.
  • Özellikle evde halı kullanmak istemeyip zemin dekorasyonunu tamamlamak için bir üründen yardım almayı düşünenlerin tercih edebileceği kilimler, ince yapıda olduklarından yaz aylarında kullanılmaya elverişli oluyor.
  • Kilimleri balkonununuzda da kullanabilir ve balkon dekorasyonuna katkı sağlayabilirsiniz.
  • Bazı kilim modellerinin çamaşır makinesinde yıkanabilir olması ise temizlik konusunu sorun olmaktan çıkarıyor. Daha ne olsun!

Güncel Yansımaları Evine Taşımak İsteyenlere: Kilim Trendleri

Nasıl ki mobilya ya da perde trendleri değişiyorsa kilim modelleri de bu değişimden etkileniyor. Peki, kilim modasına daha yakından bakmaya ne dersiniz?

  • Otantik ve geometrik desenli kilimler popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi! Bunun yanı sıra genellikle seramikte karşılaştığımız damask desenleri kilimlere de taşındı!
  • “Doğaya dönüş” son yıllardaki ev dekorasyonu trendleri arasında yer alan ve en dikkat çeken tema. Tabii ki bu durum kilim modelleri arasında da kendini gösteriyor. Bambu ve hasır görünümlü kilim çeşitleri evlerde doğanın yansımasını en şık şekilde sunuyor.
  • Parke ya da seramikleri tek renk olan ve zemin dekorasyonunu hareketlendirmek isteyenlerin tercihleri ise renkli örgü kilimlerden yana olabilir. Sıklıkla tercih edilen renkli örgü halıların zeminleri daha dikkat çekici kıldığı kesin!
  • Hem klasik hem de modern kilim modelleri arasında yer alan kürk görünümlü kilimler ise antreden salona, banyodan balkona kadar dilediğiniz her alana samimi bir görünüm kazandırmaya hazır!

Kilim Modası

Kilim Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Başlıca Unsurlar

Elbette seçeceğiniz kilimin evinizin dekorasyonuyla uyum sağlaması önemli. Fakat bunun yanı sıra alacağınız kilimde hayatınızı kolaylaştıracak, hatta güvenliğinizi sağlayacak bazı özelliklerin de olması gerekiyor. O halde kilim seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, sıralayalım.

  • Temizleme firmalarından yardım almadan kiliminizin temizliğini kendiniz yapmak istiyorsanız yıkanabilir kilim modellerini tercih etmeye özen göstermelisiniz.
  • Kaygan zeminde olabilecek kazaları engellemek için ise seçtiğiniz kilimin kaydırmazlık özelliği olması şart. Eğer dekorasyonunuza uygun bir kilim bulduysanız ama kaydırmazlık özelliği yoksa kilimin alt kısmına, silikon ile nokta şeklinde uygulama yapabilir, kilimin kaymasının ve bir kaza yaşanmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Kilimin dokumalarının sık yapılmasının yanı sıra eğer varsa baş ve son saçaklarının özenli ve muntazam bir şekilde kapatılmış olması da kilimin kalitesini gösteren bir detay.

Kilimlerden Farklı Amaçlarla Yararlanmak da Mümkün

Evet, kilim dendiğinde hepimizin aklına genellikle zeminde konumlandırılan ürünler geliyor. Peki, kilimler sayesinde birbirinden güzel ve kullanışlı ürünler yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer kendin yap fikirlerine karşı ilgiliyseniz ya da tasarruflu bir şekilde yepyeni eşyaya sahip olmak istiyorsanız videomuzu kesinlikle izlemenizi öneririz.

Zevkinize ve ev dekorasyonunuza uygun kilim modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!