Yaşam Alanınız Yenilensin: 2023 Ev Dekorasyonu Trendleri

2023 Ev Dekorasyonu

Yeni kararlar, yeni planlar, yepyeni bir yıl! Her senenin başında hissettiğimiz yoğun yenilik rüzgârlarına evinizde de yer vermek ve yaşam alanlarına bambaşka bir ambiyans kazandırmak istiyorsanız tam zamanı! Gelin, 2023 dekorasyon trendlerine yakından bakalım ve ev yenileme fikirleri konusunda size ilham olalım.

Konforlu, Vintage, Kıvrımlı Mobilyalara Yer Açın

Son yılların yeni trend ev dekorasyonlarına baktığımızda rahatlığın ön planda olduğunu görüyoruz. Bu durum 2023 yılında da değişmeyecek, hatta daha da popüler hale gelecek gibi görünüyor.

Japon ve İskandinav tasarım ilkelerinin bir birleşimi olan “Japandi” işte tam da bu sebeple adını sıklıkla duyacağımız bir akım olacak! Japon minimalizmini ve İskandinav konforunu bir arada sunan mobilya ve dekorasyon uygulamaları bu akım için oldukça önemli. Peki, 2023 ev dekorasyonu fikirlerinde neler trend?

  • Minderleri ve sırt kısmı puf bir görünüme sahip olan mobilyalar oldukça moda. Bu mobilyalar hem görünüm hem de kullanım açısından konforlu.
  • Keskin hatlara sahip mobilyalardansa kıvrımlı hatlara sahip mobilyalar bu yıl gözde.
  • 2023 mobilya trendlerinden en dikkat çekeni ise kesinlikle minimalist mobilyalar. Diğer bir deyişle hantal görünümlü gösterişli mobilyaların ev trend mobilya seçeneklerinden olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • Yukarıda sıraladığımız özelliklerde vintage esintilere sahip tasarımlar ise mobilyalara dair diğer ev dekorasyon trendlerinden.

Bu arada İskandinav dizaynının konforuna ve şık yansımasına evinizde daha çok yer vermek isterseniz “Sadelikten Hoşlananlara: İskandinav Tarzı Dekorasyon Nedir, Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

2023 Ev Dekoru

Dikkat Çekici Bir Duvar Dekorasyonu İçin Kolları Sıvayın

Eğer ev dekorasyonu için kolları sıvadıysanız ve mobilyalarınızı değiştirmeden ya da yenileme işlemi yapmadan en son ev dekorasyon trendlerini hayata geçirmek istiyorsanız size önerimiz duvarlarınızı yenilemenizden yana. Ne de olsa ev yenileme önerileri, duvar dekorasyonsuz düşünülemez.

  • Dikkat çekici duvarlar, 2023 dekorasyon fikirlerinin en gözde trendlerinden biri olacak gibi duruyor. Büyük desenli, canlı renklerin hüküm sürdüğü duvar kağıtlarını bu yıl çokça görebiliriz.
  • Bu yıl duvarlarda aydınlatma ürünlerinin yılı! Duvarlarınızda apliklere yer vererek 2023 ev tasarımı trendlerinden birini hayata geçirebilirsiniz. Özellikle heykele benzeyen ya da altın rengi detayların bulunduğu aydınlatma ürünlerine öncelik verebilirsiniz.
  • Duvarlarda kemer kullanımı da geçen yıllara oranla daha fazla göreceğimiz bir durum olabilir. Tabii bunun için tadilat gerekebilir. Eğer tadilat yapmadan duvarlarda kemere yer vermek istiyorsanız duvar kemeri tablolarına yer verebilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise bohem duvar boyama uygulaması sayesinde duvarda kemere ulaşmanız. Evinize renk getirecek yeni dekorasyon trendleri arasında yer alan bu fikri uygulamak için aşağıdaki videomuzdan yardım alabilirsiniz.

  • Duvarlardaki sınırları belirlemek de bu yılın trend ev dekorasyonu fikirlerinden birini hayata geçirmek için yapabileceklerinizden. Duvarla tavan arasındaki kesişim noktasının hemen altına, kapı ve duvarın birleştiği noktaya, süpürgeliklerin üstüne ince şerit şeklinde bir duvar kâğıdı çekebilir ya da buraları şerit şeklinde boyayabilirsiniz.
  • Banyo ve mutfak duvarlarında ise seramikler popülerliklerini korumaya devam ediyor. Beyaz ve mavinin buluştuğu, vintage esintilere sahip seramikler ise ön planda.

Mikro Lükse Evinizde Yer Verin

2023 ev dizaynı trendlerinden bahsedilirken en çok kullanılacak terimlerden biri hiç kuşkusuz ki mikro lüks. Üstelik lükse vurgu yapan etkilerin bulunduğu objeler sayesinde uygulayabileceğiniz bu trend için evinizin her noktasında yer var. Altın rengi musluklar, altın rengi çerçeveler ya da çerçevelere sahip aynalar, mermerler veya mermer dekoratif objeler… Mikro lüksü nerede değerlendireceğiniz tamamen size kalmış. Ayrıca mor, beyaz, krem rengi, sarı, mavi gibi renkleri de bu trendle birlikte değerlendirebilirsiniz.

Evinize Dair Aradığınız Ne Varsa Koçtaş'ta!

Evinizi Bitkilerle Donatın ve Doğal Malzemelerden Üretilmiş Mobilyaları Es Geçmeyin

En trend ev dekorasyonu fikirlerinden bahsederken doğal etkilerden bahsetmemek olmaz. Bu sene de yaşam alanlarında bitkilere bol bol yer var. Eğer “Bitkilere bakma konusunda pek iyi değilim.” diyenlerdenseniz hiç üzülmeyin. “Bu Bitkilere Bakmak İçin Uzman Olmaya Gerek Yok: Bakımı Kolay Bitki Önerileri” yazımız bu konuda size yardımcı olmaya hazır. Ayrıca bitkilere seramik vazolarda ya da hasır saksılarda yer verebileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

Doğadan esintileri evinize taşımanın en güzel yollarından biri, yaşam alanlarınızda bitkilere yer vermek olsa da bunun yanı sıra hasır ya da ahşap ürünleri ve mobilyaları da evinizde değerlendirebilirsiniz.

2023 Ev Dekorasyonu Trendleri

Kişisel Alanlar Yaratın

Pandemi sonrasında oldukça yaygınlaşan evden çalışma modeli bazı insanlar için hâlâ devam ediyor. Tam da bu nedenle evlerde oluşturulan ve ev ile bir bütün halinde kurgulanan çalışma alanları oldukça popüler.

Çalışma alanlarının yanı sıra berjerler ya da salonlarda ve balkonlarda yer verilebilecek tekli salıncaklar yardımıyla oluşturulabilecek okuma alanları da ev dekorasyonunda en son trendlerden.

Tasarruf Odaklı Ev Dekorasyonu Yapmayı Hedefleyin

Sürdürülebilirlik günümüzün en önemli konularından biri. Bunun yansımalarını en son dekorasyon trendleri arasında görmek de bu sebeple hiç şaşırtıcı değil. Peki, bu doğrultuda ev dekorasyonunda neler yapabilirsiniz?

  • Vintage mobilyaların moda olması tam da bununla ilgili! Yeni mobilyalar ya da dekoratif objeler almaktansa 2. el ürünleri almayı ve yenilemeyi düşünebilirsiniz.
  • Eski mobilyalarınızı atmak yerine kendin yap uygulamaları sayesinde onlara yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.
  • Eminiz ki elinizden geleni yapıyorsunuz, ama tasarruflu beyaz eşya ve tasarruflu ampul kullanımı konusunda daha dikkatli davranabilirsiniz.
  • Artık kullanmadığınız ürünleri ileri dönüşüm fikirleri sayesinde başka amaçlarla kullanabilir, ihtiyacı olanlara verebilir ya da geri dönüşüm konteynerlerine atabilirsiniz.

2023 Dekorasyon Modası

2023 Trend Renklerine Evinizde Yer Vermeyi Unutmayın

Gelelim 2023’ün moda renklerine! Ev dekorasyonu konusunda kanaat önderi olan pek çok iç mimar ve kuruluşa göre bu senenin renklerinden biri kesinlikle açık lavanta rengi. Buna ek olarak koyu mavi, kırmızı, kahverengi tonları, adaçayı yeşili, mint yeşili ve beyaz da sıklıkla karşılaşabileceğimiz renkler gibi görünüyor. Açık ve koyu gri tonlarına yaşam alanlarında hâlâ yer olsa da bu renkler, geçtiğimiz seneki kadar popüler değil.

Ev yenileme önerilerini sıraladık. Mobilyalar, dekoratif ürünler ve diğerleri… Evinizi yenilerken ihtiyaç duyabileceğiniz ürünler için Koçtaş’a da göz atmayı unutmamanızı öneririz.