Salon Duvar Dekorasyonu ile Dikkatleri Çekin

Salon Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Salon duvar dekorasyonu ile odanıza yeni bir soluk getirmenin en zahmetsiz yolunu keşfetmeye ne dersiniz? Üstelik duvarı dekore etmek, mobilya yenileme gibi zaman ve emek harcamanızı da gerektirmeyeceği için harekete geçmeniz çok kolay olacak. Tek ihtiyacınız olan ise dekorasyon stilinize uygun fikirleri öğrenmek.

Birbirinden Güzel Dekorasyon Ürünleri

O halde klasikten moderne, bohemden retroya kadar her dekorasyon tarzına özel önerilere birlikte bakalım ve salonunuza adım atıldığı andan itibaren gözler duvarlarınıza yönelsin. İşte, salona özel duvar dekorasyonu fikirleri:

Büyük Salon Duvarı Tabloları Asın

Salon Duvar Dekorasyonu

Duvara asacağınız tabloların eşyayla uyumlu olması, duvarda simetrik durması gibi kaygıları bir kenara bırakın. Cesur bir adım atın ve salonunuzdaki kolonların önünü boşaltın. Kolonun bulunduğu duvara boydan boya uzunluğa sahip bir tablo asın. 

Salonunuzda tablo yerleştireceğiniz bir kolon yoksa boydan boya pencerenin ve kalorifer peteklerinin iki yanını değerlendirin. Pencerelerinizden kalın perdeleri çıkarın. Her iki yana büyük boyutlu tablolar asın. Tabloları farklı açılardan ışıklandırın. Böylece salonunuzda bir sanat galerisi köşesi oluşturabilirsiniz.

Evinizdeki Etkisini Keşfedin: Duvar Dekorasyonu İçin 6 İpucu adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Spor Malzemeleri ile Salon Duvarı Tasarımları Yapın

Spor yapmak sizin için bir yaşam stiliyse ya da spor turnuvalarının sıkı bir takipçisiyseniz bu zevkinizi yaşam alanınıza da yansıtın. Özellikle endüstriyel dekorasyon gibi modern stillere mükemmel uyum sağlayan spor aletlerine duvarınızda yer verin.

Bisiklet, kano gibi kullandığınız spor aletlerini kancalar yardımıyla salonun en geniş duvarına asın. Yemek masasının arkası gibi sık kullanılmayan ve dekore edilmeye uygun bir alanı raket, eldiven, fanus içinde top, üniforma gibi spor malzemelerini sergilediğiniz bir galeri haline getirin. 

 

Salon İçin Şık Duvar Saatleri Seçin

Salon Duvar Dekorasyonu İpuçları

Saati her zamanki kullanım amacının biraz dışına çıkarmaya var mısınız? Özellikle şömine üstü, deri veya vintage koltuk takımı arkasında salon için şık duvar saatine yer verin. Estetik bir görünüm için saatlerin iç mekanizmalarını yani dişli görüntüsünü de duvardan eksik etmeyin. 

Dekorasyon zevkinize ve odanın hakim rengine göre ahşap ya da metal saatler arasında bir seçim yapabilirsiniz. Eğer klasik dekorasyonu seviyorsanız salonun hakim noktasındaki duvara uzun cam kapaklı ahşap bir saat asın. Bu saatin çevresine de guguklu saatler yerleştirin. Farklı duvar saati modellerini incelemek için sizi Koçtaş’a bekleriz.

 

Aynalarla Ferah ve Şık Bir Dekorasyon Yapın

Ayna da saat gibi genellikle fonksiyonel amaçla kullanılan bir eşya. Kullanım şeklinize göre aynayı da bir dekoratif objeye dönüştürmek sizin elinizde. Tüm dekorasyon stillerine uygun bir ayna bulabileceğiniz için de bunu zorlanmadan yapabilirsiniz.

Örneğin mozaik ayna ile klasik dekorasyona zarif bir dokunuş yapabilir, makrome aynayla bohem stili tamamlayabilir, pencere şeklinde aynayla modern tarzı yakalayabilirsiniz. Hatta renkli, yazılı, farklı şekillere sahip aynaları da tercih ederek salonunuza enerjik bir hava katabilirsiniz. 

Ayrıca aynadan etkili bir dekorasyon illüzyonu için de faydalanabilirsiniz. Dekoratif obje ya da sanat eseri bulunan bir duvarın karşısına ayna asarak bu estetik görünümü çoğaltabilirsiniz. Şöminenin ya da camın bulunduğu duvarın ise tamamını kaplayabilir ve büyük aydınlık bir salona kavuşabilirsiniz. 

Salon duvarı için aksesuar olarak kullanabileceğiniz aynanın çeşidine karar vermeden önce ¨Oda Dekorasyonunuza Uygun Ayna Modelleri¨ yazımızı okumanızı öneririz. Birbirinden şık ayna modelleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

 

Kitaplık Raflarını Dekorasyona Dahil Edin

Salon Dekorasyonunda Kitaplık

Kütüphanelerin zamansız ve şık görünümünü salon duvarı dekorasyonunun bir parçası yapabilirsiniz. Klasik dekorasyona sahip bir salonda koyu ahşap tonlarını, modern dekorasyonda beyaz lakeyi, İskandinav tarzı ve bohem stilinde huş ağacı gibi açık tonları, endüstriyel tasarımda da ahşap ve metalin birleşimini tercih edebilirsiniz. Kitaplık raflarına kitapların yanı sıra dekoratif objeler, küçük boyutlu bitkiler ve antika eşyalar koyabilirsiniz. 

Bu rafları da salon köşesi, TV ünitesi çevresi, koltuk takımı arkası gibi farklı yerlere monte edebilirsiniz. Salonda kitaplık yerleşimi ile ilgili daha detaylı bilgiye ise ¨Oturma Alanınız Huzurla Dolsun: Salonda Kitaplık Kullanımı¨ yazımızdan ulaşabilirsiniz. Salonunuza uygun kitaplık türünü keşfetmek için de ¨Kitaplık Çeşitleri¨ yazımızı okumayı unutmayın. Salon duvar dekorasyonunuzu tamamlayacak kitaplık modelleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor.


Işık Oyunlarını Kullanın

Minimalist bir duvar dekorasyonu yapmak için olabildiğince az dekoratif obje kullanmak istiyorsanız aydınlatma seçeneği tam size göre. Salonunuzun en uzun duvarına duvar çıtası uygulatın. Çıtaların içerisine ince uzun aplikler yerleştirin. Akşam yaktığınız aplikler birer meşale gibi görünecek ve salonunuza şık bir hava katacak. 

Salon duvarı için tablo tercih ediyorsanız bunu ışıkla odanın odak noktası haline getirin. Çerçeveyi en dar ve mümkünse iki yanında kolon bulunan yani daha derinde kalan duvara asın. Tablonun çevresini spot ışıklarla aydınlatarak zarif bir görünüm yaratın. Salon dekorasyonunuza uygun bir aydınlatma ürününü keşfetmek için sizi Koçtaş’a bekleriz.

 

Duvar Kağıdı ile Çarpıcı Bir Etki Yaratın

Salon Duvar Dekorasyonu Nasıl Olmalı

Salon duvarlarınızı boydan boya duvar kağıdıyla kaplamak yerine bir tablo etkisi yaratmak için tek duvara uygulama yapın. Şık bir berjerin arkasını, şömine üstünü ya da koltuk arkasında kalan en geniş duvarı desenli, tabloyu andıran bir kağıtla kaplayın. Dikkat çekici olması için de salonda kullandığınız hakim renklerin zıttı canlı renkler tercih edin. 

Duvar dekorasyonunda trendleri yakalamak adına ¨Alanın Şıklığını Katlayın: Duvar Kağıdı Trendleri¨ yazımızı okumayı unutmayın. Birbirinden renkli salon duvar kağıdı modelleri ve fiyatları için de Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

 

Modern Salon Duvar Aksesuarları Kullanın

Desenini, dokusunu veya rengini sevdiğiniz herhangi bir objeyi modern salon dekorasyonunun bir parçası haline getirebilirsiniz. Son zamanların en popüler salon duvar dekorasyon objelerinden birkaçını sizinle paylaşalım: 

  • Hasır, renkli, etnik desenli tabaklarla bir pencerenin dört tarafında bulunan duvarı veya koltuk üstünü kaplayabilirsiniz.
  • Eskimeyen ve tekrar ilgi gören güzelliklerden birisi de seramik tabaklar. Her biri kendine özgü renk ve desenlere sahip antika tabakları tercih edebileceğiniz gibi modern desenlere sahip seramik tabaklar da alabilirsiniz. 

Hatta ¨Pratik Seramik Boyama Teknikleri ile Dekoratif Objelere Hayat Verin¨ ve ¨Havayla Kuruyan Seramik Hamurundan Kendin Yap Fikirleri¨ yazılarımızı okuyarak kendi emeğinizle salon duvarınızı dekore etmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

  • Duvar halısı da modern tasarımlara kavuşarak yeniden hayatımıza giren estetik dekoratif objelerden. Sevdiğiniz bir tabloyu ya da tasarımı duvar örtüsü sayesinde salonunuza taşıyabilirsiniz.

¨Salon duvar dekorasyonu nasıl olmalı?¨ sorusunun en yaratıcı ve pratik cevaplarını paylaştık. Duvarlarınıza hayat verdikten sonra salonu da güzelleştirmek için kendin yap önerileri sunduğumuz ¨Şıklığı Kendiniz Yaratın: Salonunuzu ve Oturma Odanızı Farklılaştıracak 3 Güzel Fikir¨ yazımıza göz atmayı unutmayın!