Bütçe Dostu Salon Dekorasyon Fikirleri

Bütçe Dostu Salon Dekorasyonu

Mobilya mağazalarında ya da ev dekorasyon dergilerinde birbirinden zevkli lüks salon tasarımları sergileniyor. Bu salon dekorasyon modelleri arasında kaybolmamak elde değil. Ancak iş aynı dekorasyonu uygulamaya geldiğinde bunun biraz hayal kırıklığına neden olduğunu da biliyoruz. Ne de olsa oldukça sade ve zarif görünen bu dekorasyonlar bütçeyi zorlayabiliyor. 

Birbirinden Güzel Dekorasyon Ürünleri

Ancak merak etmeyin! Yaşam alanınıza estetik bir dokunuş yapmak için birebir bu ürünleri satın almanıza gerek yok. Salon dekorasyonunda bazı etkili ve bütçe dostu değişimler yapmanız yeterli. İşte, bütçenizi zorlamadan hayata geçirebileceğiniz güzel salon dekorasyon önerileri:

Yeni Dekorasyona Mobilyalardan Başlayın

Salon Mobilyası Yenileme

Mobilyalar salonun en dikkat çeken dekorasyon ögelerinden. Aynı zamanda en maliyetli eşyalar olduğu da bir gerçek. Bunun çözümü ise alternatif ve oldukça etkili mobilya yenileme, eski mobilyaları değerlendirme gibi teknikleri kullanmak. İşte, salon mobilya dekorasyon önerileri:

Fazlalıkları Gözden Geçirin: Yıllar içerisinde alışkanlık eseri salonumuzun bir köşesinde yer eden kırlent, örtü, minder, sehpa gibi pek de kullanmadığımız eşyalar birikiyor. Yeni bir dekorasyonu hayata geçirmek için öncelikle “Olmasa da olur.” dediğiniz eşyaları odadan çıkarın. Bu, özellikle küçük salon dekorasyonu yaparken size yer kazandırabilir, daha ferah bir ortama kavuşmanıza yardımcı olabilir. Şimdi, elinizde sadece ihtiyacınız olan eşyalar var. Bu salon mobilyaları ile neler yapabileceğinize bakalım.

Ahşap Mobilyaları Boyayın: Sosyal medyada, öncesi sonrası mobilya boyama resimlerini görmüş olmalısınız. Bu uygulamalar bir illüzyon değil, gerçekten de fark yaratan değişimleri gösteriyor. 

Öncelikle salonunuzda görmek istediğiniz dekorasyon stiline karar verin. Buna göre mobilyanıza eskitme ile vintage, lake boya ile modern bir görünüm verebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için de aşağıdaki videoyu izlemeyi unutmayın!

Salon Mobilyalarını Yenileyin: Yeni salon mobilya takımına kavuşmanın bir diğer yolu da mobilya yenileme. Koltuklarınızı kendin yap yöntemleriyle yenileyebilir, yeni kırlentler dikebilir, koltuk döşemelerini değiştirmek yerine koltuk örtüsü kullanabilirsiniz. 

Ayrıca eski eşya satan dükkanlardan ahşap mobilyalar alıp bunları tamir edebilir ya da farklı amaçlarla kullanabilirsiniz. Örneğin kare ahşap bir masanın ayaklarını keserek orta sehpaya dönüştürebilirsiniz. Masaları yenilemenin yollarını öğrenmek için de ¨Büyük Mobilyalarda Dev Değişimler: Masa Yenileme Fikirleri¨ yazımızı okuyabilirsiniz.

¨Kendin Yap: Eski Koltuk Yenileme Önerileri¨ yazımızı okuyarak da koltuklarınıza yepyeni bir görünüm vermenin yolunu keşfedebilirsiniz. Bambaşka bir salon masasına kavuşmak için ise ¨Evinizi El Emeği ile Döşemenin Yolu: Kendin Yap Mobilyalar¨ yazımızdaki yöntemleri uygulayın.

Boyayla Büyük Değişim Yaratın

Salon Yenileme Önerileri

Yenilediğiniz mobilyaları çatlayan duvar boyalarına ya da solmuş zemine sahip bir salona yerleştirmek, beklediğiniz değişimi getirmeyebilir. Işıl ışıl bir salona kavuşmak için öncelikle duvar boyalarını yenileyin. Duvarların yarısını kağıt kaplayıp yarısını boyayabilir, renkli duvar boyama yapabilir ya da tablo benzeri bir duvar kağıdı ile tüm salonu kaplayabilirsiniz.

Hangi duvar yenileme seçeneğini tercih ederseniz edin büyük bir değişim için önemli bir adım atmış olacaksınız. Salon dekorasyonunda fark yaratmanızı sağlayacak bir karar vermek için ¨Kusursuz Dekorasyon İçin: Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir?¨ ve ¨Yepyeni Duvarlar İçin İlk Adım: Duvar Boyası Nasıl Seçilir?¨ yazılarımızı okumayı unutmayın. Salon duvarlarını yenilerken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm boya ve boya malzemeleri ile duvar kağıtları ise Koçtaş’ta!

Yer döşemesi de en çok yıpranan ve genellikle göz ardı edilen dekorasyon ögelerinden. Yepyeni Zeminlere Kavuşmanın Tasarruflu Yolu: Parke Rengi Nasıl Değiştirilir? yazımızı okuyarak parkenizi yenileyebilir ya da bütçe dostu parke türlerini keşfederek zeminleri yeniden döşemek için ¨Zemin Döşemesinde Doğru Tercih: Evinize En Uygun Parke Çeşidi Hangisi?¨ yazımıza göz atabilirsiniz.

Dekoratif Objeler İçin Yaratıcılığınızı Kullanın

Salon Dekorasyon Objeleri

Duvarlarınız yeni bir görünüme kavuştu, mobilyalarınız ilk günkü gibi oldu. Ancak hala bir şeylerin eksikliğini mi hissediyorsunuz? O zaman şık görünümü ile cezbeden salon iç dekorasyon örnekleri neler sunuyor tekrar bakalım. 

Duvarda asılı bohem ayna, metal şamdanlık, cam vazo gibi göz alıcı dekoratif objeler hemen dikkat çekiyor. İster küçük ister büyük salon dekorasyonu yapın, dekoratif eşyalarla salonunuzu bir üst seviyeye taşımanın da tasarruflu yolları var. Hadi gelin, bütçe dostu dekoratif eşya seçimi önerilerini ve bütçenizi zorlamayacak salon dekorasyon objelerini keşfedelim:

Salon Dekorasyon Stilinizi Gözden Geçirin: Mobilya, duvar ve zemin yenilerken hangi renklere ağırlık verdiniz? Dekorasyonda ahşap, metal ya da cam gibi malzemelerden hangisi daha çok yer kaplıyor? Mobilyalarınız klasik dekorasyon stillerine mi, yoksa modern tarzlara mı yakın? Tüm bunlar dekoratif obje seçiminizi de etkileyecek. 

Minimalist, İskandinav, bohem dekorasyon stilleriyle açık kahve tonları ve beyaz, krem gibi nötr renkler uyum sağlıyor. Rustik ve klasik dekorasyonda ise bordo, lacivert, kırmızı, zümrüt yeşili gibi iddialı renkler ile dokulu kumaşlar kullanılıyor. Modern dekorasyon stillerinde ise limon sarısı, turuncu gibi canlı renkler ve sıra dışı desenler yer buluyor.

Bu arada hangi dekorasyon stilini uygularsanız uygulayın, gri salon dekorasyonu fikirlerinin son dönemlerde çok popüler olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Dilerseniz “Renk Paletinizi Oluşturun: Ev Dekorasyonunda Gri ile Uyumlu Renkler” yazımızdan yardım alarak ev salon dekorasyonunda gri odaklı dizaynı dikkat çekici bir şekilde yapabilirsiniz.

Bitkilerden Yararlanın

Bitkilerden Yararlanın: Bitki hemen her evde bulunuyor ve mekana canlılık katıyor. Şimdi de yaşam dolu görüntüsünün ötesinde bir amaç için bitkileri kullanın. Canlı ya da kurutulmuş bitkileri salon dekorasyonunun bir parçası yapın.

Örneğin duvara asacağınız makrome saksıların içerisine ince yapraklı bitkiler yerleştirin. Salon raflarına sarmaşık bitkiler koyun. Pampas otu gibi uzun boylu bitkileri ise kapı yanında konumlandırın. Canlı bir dekorasyon için de büyük yapraklı, çiçekli bitkilerinizi saksılarıyla birlikte renkli sepetlerin içerisine yerleştirin.

Bu popüler dekorasyon yöntemini tasarruflu şekilde yapmanın yolunu öğrenmek için de ¨Düzenli ve Şık Alanlar İçin: Kendin Yap Hasır Sepet Yapımı¨ yazımızı okumayı unutmayın. 

Kendinizi bitkilerle sınırlamanıza da gerek yok. Doğada bulduğunuz tüm objeleri dekorasyonun eşsiz bir parçası yapabilirsiniz. Nasıl mı? ¨Tasarım İçin Ormana Gidiyoruz: Doğadan Topladıklarımızdan Ev Dekorasyonu Yapımı¨ yazımızı okuyarak ahşap, taş, yosun, deniz kabuğu gibi malzemelerle dekorasyon yapmanın ipuçlarına ulaşabilirsiniz. 

Kendin Yap Fikirlerini Uygulayın: Son zamanların en keyifli ve maliyetsiz dekorasyon yöntemlerinden birisi de kendin yap (DIY) projeleri. Salonunuzda görmek istediğiniz hemen her objeyi de kendi emeğinizle yapabilirsiniz. Böylece evde kullanmadığınız küçük objelere de yeniden hayat verirsiniz. Salon ve tüm evinizde uygulayabileceğiniz eğlenceli kendin yap önerileri için ¨Kendin Yap DIY Fikirleri¨ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bütçe Dostu Salon Dekorasyon Fikirleri

Fotoğraflardan Yararlanın: Salon dekorasyon ürünleri arasında vazgeçilmezlerden birisi de tablolar. Tasarruflu bir şekilde salonunuza sanatsal bir görünüm katmak için yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı! Birkaç örnek verelim: Kendi çektiğiniz soyut fotoğrafları ince siyah çerçevelerle duvara asabilir, eskicilerde bulduğunuz nostaljik resimlerden kolaj yapabilir, polaroid resimlerinizle nostaljik bir köşe yaratabilir veya baskısını aldığınız siyah beyaz bir resmi birkaç parçaya ayırarak yan yana asabilirsiniz.

Fotoğraflarla salon dekorasyonu yaparken ihtiyaç duyacağınız çerçeveleri kendiniz yaparak bunu bir keyif haline getirebilirsiniz. Resim çerçevesi yapmanın yollarını öğrenmek için aşağıdaki videomuzu seyredebilirsiniz:

Tasarruflu salon dekorasyon önerilerini tüm detaylarıyla paylaştık. Bütçenizi zorlamadan mutfağınızı yenilemenin yolları ise ¨Yeni Bir Mutfağınız Olsun: Tasarruflu Mutfak Dekorasyonu¨ yazımızda sizi bekliyor.