Evinize Sanatsal Bir Dokunuş: Duvar Tabloları ile Dekorasyon İpuçları

Evinize Sanatsal Dokunus

Çarpıcı bir ev dekorasyonu için işe önce nereden başlarsınız? Mobilyaları değişmekten mi, duvarı boyamaktan mı, yoksa zemini yeniden döşemekten mi? Evet, ev dekorasyonunda fark yaratmak için ilk akla gelen seçenekler bunlar. Ancak bunların büyük tadilatlar gerektirmesi ya da bütçeyi zorlaması caydırıcı olabiliyor. Evinizin tasarımında gözle görünür bir değişiklik yapmak için daha pratik bir önerimiz var: Evin her odasına uygun bir duvar tablosu seçmek. 

Mobilya ya da döşeme çeşitlerine göre neredeyse sınırsız tablo seçeneği bulunduğunu biliyoruz. Ancak bu gözünüzü korkutmasın. Hangi odada nasıl bir tablo kullanabileceğinizi öğrenerek tam da zevkinize uygun dekorasyona imza atabilirsiniz. Gelin, dekorasyon önerileri ile birlikte oda oda duvar tablosu seçimi hakkında tüm detayları öğrenelim, yaşam alanınızı güzelleştirmek için hemen harekete geçin. İşte, duvar tabloları ile dekorasyon i̇puçları:

dekorasyon ürünleri

Salon İçin Duvar Tablosu Önerileri

Salon Şıklığı

Hem misafirlerin ağırlandığı hem de evin en uzun süre vakit geçirilen odası olduğu için salon tablolarını seçerken çok yönlü düşünün. Kendi zevkinize hitap ederken bir yandan da salona ilk defa adım atacakların ilgisini çekecek tablolar tercih edin. 

Bunu sağlamak için ünlü sanatçılar ya da modern ressamların tablolarından oluşan bir galeri duvarı hazırlayabilirsiniz. Salonun yatay olarak en geniş alan sunan duvarına farklı boyutlarda sanatsal tablolar yerleştirebilirsiniz.

Özellikle şömine üstü yada berjer arkası gibi bir alanı vurgulamak için de bu mobilyaların arkasında bulunan duvara tablo asabilirsiniz. Tablo asacağınız yerin kullanım amacına göre bir tablo türüne karar verebilirsiniz. Örneğin salondaki kahve köşesine yöresel ya da etnik ögelerin bulunduğu bir tablo asarken şömine üzerine de kış manzarası bulunan bir eser asabilirsiniz. 

Önünde koltuk ya da büfe gibi büyük bir mobilyanın olmadığı duvarlardan birisine de boydan boya yağlı boya tablo koyabilirsiniz. Büyük tablonun karşısındaki duvara da boy aynası koyarak simetrik bir görüntü elde edebilirsiniz.

Oda Dekorasyonunuza Uygun Ayna Modelleri yazımızı okuyarak salonunuz için en uygun aynaya karar verebilirsiniz. Zevkinize uygun ayna modelleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor. Dekorasyon zevkiniz klasiğin biraz uzağındaysa salon duvarına dekoratif bir görünüm sunan ayna çerçeveli tablolar asabilirsiniz. 

Mutfak İçin Duvar Tablosu Önerileri

Mutfak Duvar Tablosu

Sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratan duvar tabloları asarak mutfakta sevdiklerinizle birlikte keyifli yemek vakitleri geçirebilirsiniz. Masanın yanındaki duvara mutfağa özgü mottolar içeren kanvas tablolar asabilirsiniz. Bunun yanı sıra natürmort tablolarla ve yemeği çağrıştıran görüntülerle duvarınızı donatabilirsiniz. 

Daha keyifli bir görünüm için de mutfak adasının paralelindeki duvara ya da yine masanın yanına pop-art tablolar asabilirsiniz. Pop-art tablolar genellikle çok renkli olduğu için tam da mutfakta ihtiyaç duyacağınız iştah açıcı ortamı sunabilir. Daha sakin bir ortamdan hoşlanıyorsanız soyut resimleri de tercih edebilirsiniz. 

Sevgi bağlarınıza vurgu yapan aile konulu bir tablo asarak da mutfağı daha sıcak hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra manzara enstantanelerinin yer aldığı veya çiçek vazolarıyla bezeli tablolar da mutfağa hoş bir hava katar. Mutfağınıza yeni bir görünüm vermenin diğer yollarını keşfetmek için de En Çok Tercih Edilen Mutfak Dolabı Renkleri ve 2023 Mutfak Dekorasyonu Önerileri yazımızı okuyabilirsiniz. 

Yatak Odası İçin Duvar Tablosu Önerileri

Yatak Odası Duvar Tablosu

Yatak odası evin en kişisel ve özel alanı. Bu nedenle yatak odasına asacağınız tablolar sizi mutlu edecek ve kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak tarzda olmalı. Deniz, dağ ya da orman manzaralı tablolar yatak odanızda kendinizi huzurlu hissetmenize yardımcı olur. Yatağın eniyle eş bir tabloyu yatağın üstündeki duvara asabilirsiniz. 

Öte yandan yatağa uzandığınızda bu manzarayla rahatlamak için karşıdaki duvarı da tercih edebilirsiniz. Yatak odasındaki hakim tonla uyumlu renklere sahip bir tablo asarak oda dekorasyonunu da bütünleyebilirsiniz.

Doğa manzaraları kadar romantik sahneler de yatak odasının atmosferine uyum sağlar. Makyaj masasının ya da şifonyerin arkasında kalan duvara küçük boyutlu birkaç tablo asabilirsiniz. Aynı tablonun birkaç bölüme ayrılmış ve ayrı ayrı çerçevelenmiş halini de daha geniş bir duvara yerleştirebilirsiniz. Böylece bir film karesi görünümü de elde edebilirsiniz. 

Günün yorgunluğunu atarken en keyifli anlarınızı görüp mutlu olmak için sevdiğiniz tatil fotoğrafı, aile fotoğrafı gibi size özel kareleri de duvarınıza asabilirsiniz. Daha minimalist bir yatak odası dekorasyonu için de yatak odasında soyut tablolardan faydalanabilirsiniz. Tablonun yanı sıra huzur verici bir yatak odası tasarımı için uygulayabileceğiniz dekorasyon ipuçlarına Şık ve Huzurlu: Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Çocuk Odası İçin Duvar Tablosu Önerileri

Çocuk Odası Duvar Tablosu

Çocuk odasını evin en eğlenceli ve renkli alanlarından birisi yapmak sizin elinizde. Çocuğunuzun hayal gücünü ve yaratıcılığını destekleyecek tablolar seçerek ilk adımı atabilirsiniz. Tablo seçiminde çocuğunuzun yaşını ve zevkini dikkate alabilirsiniz. Örneğin ilkokul çağındaki çocuğunuz için kendisinin sevdiği karakterlerin yer aldığı tabloları, anaokulu çağındaki çocuğunuz için de sevimli hayvan figürlerinin yer aldığı resimleri tercih edebilirsiniz. 

Okul çağındaki çocuğunuzun dikkatinin dağılmaması için renk dengesine önem verebilirsiniz. Çok canlı ve karışık renkler yerine pastel tonları tercih edebilirsiniz. Çocuk odasına özel diğer eşyalarda olduğu gibi tabloda da eğiticiliği ön plana alabilirsiniz. Dünya haritası, sayılar, mevsimler gibi bilgilerin estetik bir şekilde sunulduğu resimleri de çocuğunuzun boyuna uygun bir yere asabilirsiniz. 

Anlamlı olduğu kadar eğlenceli bir diğer alternatif de çocuğunuzun kendi tablolarını yapması. Çocuğunuzun renkleri özgürce kullandığı, yaşına özgü çizebildiği resimleri de duvara asabilirsiniz. Çocuğunuz kendi emeğiyle bir eser koymuş olmanın mutluluğunu yaşarken bu resimler ileride sizin için de birer hatıraya dönüşür. Çocuğunuzla keyifli vakit geçirirken odasını da dekore etmenizi sağlayan diğer önerilerimiz için Çocuğunuzla Güzel Zaman Geçirin: Çocuk Odası İçin Kendin Yap Önerileri yazımızı okuyabilirsiniz. 

Banyo İçin Duvar Tablosu Önerileri

Banyo Duvar Tablosu

Banyo da yatak odası gibi rahatlamayı ve sakinliği çağrıştıran bir mekan. Elbette doğru şekilde dekore edildiği zaman! Banyo duvar dekorasyonu genellikle ihmal edilse de aslında evin bu keyifli alanının havasını bir anda değiştirme gücüne de sahip. Önce Konforu Uzakta Aramayın: Banyonuzu Spa Atmosferine Dönüştürecek Öneriler yazımızı okuyarak kendinizi şımartacak bir banyo dekore etmenizi, ardından da bu rahatlatıcı havayı destekleyen tablolar asmanızı öneririz. 

Gelelim banyoya özel tablo önerilerine: Büyük yapraklı tropik bitki çizimlerinin yer aldığı çerçeveleri banyonuzun en büyük duvarına asabilirsiniz. Daha dingin bir görünüm için tıbbi bitki çizimlerinin yer aldığı, küçük boyutlu, metal çerçeveli birçok tabloyu duvara asarak mini galeri oluşturabilirsiniz. 

Küvet keyfini taçlandırmak için de spa taşları, kum, deniz, esansiyel yağ ve çiçek özleri gibi karelerin yer aldığı fotoğrafları duvara asabilirsiniz. Tabloların üstüne aydınlatma asabilir ve küvet keyfini loş ve şık bir havada yaşayabilirsiniz. 

Çalışma Odası İçin Duvar Tablosu Önerileri

Çalışma Odası Duvar Tablosu

Uzaktan çalışmayı tecrübe eden herkes yemek masasının çalışmak için doğru yer olmadığını fark etti. Evlere çalışma odası ya da salon içerisinde dahi olsa bir çalışma köşesi eklendi. Bu da ev mobilyalarına çalışma masası, ofis sandalyesi, masa lambası gibi birkaç eşyanın daha dahil olması anlamına da geldi. 

Elbette yeni bir düzen, yeni bir dekorasyonu da beraberinde getirir. Artık çalışma odası dekorasyonu da en az diğer odalar kadar önemli. Günün önemli bir kısmını geçirdiğimiz çalışma odasının motive edici ve konsantre olmaya yardımcı bir tasarımı olması önemli. 

Bunu sağlamanın en güzel yollarından birisi de çalışma masasının karşısındaki duvara ilham verici tablolar asmak. Harekete geçiren imgelerin ya da sözlerin yer aldığı tabloları çalışma odanızın duvarına asabilirsiniz. 

Stresi azaltmak ve rahatlamak için manzara tablolarını tercih edebilirsiniz. Yaratıcılığınızı desteklemek amacıyla da estetik bir atmosfer yaratan modern sanat tabloları asabilirsiniz. Sıradanlıktan uzak bir ortam için de soyut eserlere yer verebilirsiniz. Tabloların yanı sıra çalışma odasında yapabileceğiniz diğer yenilikleri öğrenmek için de İlham Olacak Çalışma Odası Dekorasyonu Örnekleri yazımızı okuyabilirsiniz. 

Duvar Tablosuyla Dekorasyon Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Duvar Tablosu Dekorasyonu

Beğendiğiniz bir tabloyu seçmek kadar oda içerisindeki yerleşimine karar vermek de zorlayıcı olabilir. Duvara çivi çaktıktan sonra pişman olmamak için bazı noktalara dikkat edebilirsiniz:

  • Ayakta durduğunuz zaman tablonuzun göz hizasında olmasına dikkat edin. Koltuk arkasındaki alanlarda bile ölçü olarak mobilyayı değil, göz hizasını alın. 
  • Küçük duvarlara tek büyük bir tablo asmak yerine iki küçük tablo asarak buraya hareket katın. Aksi halde tablo, boğucu bir görünüm yaratabilir.
  • Birkaç tablo asacaksanız her birinin arasında en az 15 cm bırakmaya özen gösterin. Birbirine çok yakın asılan tablolar uyumsuz ve kusurlu görünebilir. 
  • Merdiven yanı gibi dar alanlar için iki tane dikdörtgen ya da kare tablo asarsanız bir pencere etkisi oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra merdiven boyunca bir basamak görünümü verecek şekilde üst üste küçük çerçeveler de asabilirsiniz.
  • Mobilyanın üzerindeki duvara asacağınız tablonun mobilyadan daha geniş olmamasına dikkat edin. 
  • Duvarınızı bir galeri gibi birçok tablo ya da fotoğrafla dekore edeceğiniz zaman öncelikle yerleşime karar verin. Eşit boyutlu çerçeveleri yan yana ya da alt alta asmak yerine asimetrik bir görünüm verecek şekilde yerleşim planı yapın. Bunun için önce bir masaya tüm tabloları koyarak prova yapın. Bu yerleşimi en doğru şekilde uygulayabilmek için de öncelikle duvarı ölçün.
  • Tablonuzu asacağınız duvarın rengiyle çerçeve renginin aynı olmamasına dikkat edin. Duvar boyasıyla uyumlu veya kontrast oluşturan bir çerçeve tercih edin. Sıra dışı bir uygulama için de duvarı tabloya göre yeniden boyayabilirsiniz. Nasıl mı? İç Mimar Berna Yazdı! Tablo Yardımıyla Duvarlar Nasıl Yeni ve Farklı Bir Görünüme Kavuşur? yazımızı okuyarak dikkat çekici bir duvar dekorasyonu yapmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz. 
  • Sadece duvarınızı değil, tüm odayı yenileyecekseniz önce kendinize bir hakim renk tonu ve bir de yardımcı renk seçin. Tüm odayı bu iki renk ve tonlarında dekore edin. Yardımcı rengi tablonun baskın renginden seçerek eseri odanın uyumlu bir parçası haline getirebilirsiniz. Odanızın renklerini belirlemek için Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur? yazımızı okuyabilirsiniz.

Duvar tablolarıyla yaşam alanınızı yenileme önerilerini paylaştık. Evinizin tüm odalarına uygun tablo modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. Tablo ile dekorasyonu bir hobiye dönüştürmek için de Dekoratif Tablolar ile Evinize Renk Katın: Kendin Yap Tablo Önerileri ve Şık Bir Kendin Yap Fikri: Doğal Taş ile Tablo Yapımı yazılarımızı okuyabilirsiniz.