Zevkli Bir Yemek Atmosferi İçin: Mutfak Duvar Dekorasyonu

Mutfak Duvar Dekorasyonu

Sizce de mutfağınız, en az diğer odalar kadar ilgiyi hak etmiyor mu? Ne de olsa  sevdiklerimizle aynı sofrayı paylaşıp en keyifli muhabbetleri burada yapıyoruz. Yemek yaparken de hatırı sayılır bir süreyi mutfakta geçiriyoruz. Buna rağmen mutfak dekorasyonu denildiği zaman neredeyse sadece yemek masası takımı aklımıza geliyor.

Gelin, mutfak duvar dekorasyonu ile işe başlayarak evin bu en canlı bölümüne güzellik katın ve yemek saatleriniz bir keyfe dönüşsün. İşte, her zevke özel mutfak duvar dekorasyonu fikirleri:

Şık ve Fonksiyonel: Mutfak Duvar Rafı

Mutfak Duvar Rafı

Bazı eşyaları mutfak dolabına sığmadıkları, bazılarını ise dolap içerisinde kalamayacak kadar güzel oldukları için rafa koymak güzel fikir! Baharat ve bakliyat kavanozlarınızı ya da renkli kaselerinizi raflara yerleştirebilirsiniz. Öte yandan rafları dekoratif amaçla da kullanabilir, canlı çiçek ve biblo gibi eşyalarla da mutfak duvarınızı güzelleştirebilirsiniz.

Yüzer rafları birer basamak şeklinde yerleştirebilir, altıgen rafları bir bal peteği gibi konumlandırabilir ya da masa arkasındaki duvara ferforje ayaklı raf monte ederek zarif bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer mutfak lavabosunun arkasında pencere varsa pencerenin her iki yanına alt alta raflar koyarak modern bir dokunuş yapabilirsiniz. Rafların altına askılar asıp kupalarınızı buraya yerleştirerek de mutfağınıza küçük bir kahve köşesi yapabilirsiniz. 

Etkili Bir Değişim İçin: Mutfak Duvar Kağıdı 

Mutfak Duvar Kağıdı

Mutfak duvarlarındaki seramik ve duvar boyası görüntüsünden siz de sıkıldıysanız bu önerimiz tam size göre! Bu sıradan görünümü değiştirmek ve mutfağınıza şık bir restoran havası katmak için duvar kağıdı uygulamaya ne dersiniz? Lavabo gibi suyla temas eden yerlerde kullanım için neme dayanıklı duvar kağıdı modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Ocak ve yemek masası çevresindeki alanlara yiyecek sıçrama riskini de düşünerek silinebilir duvar kağıdı kullanmanızda fayda var. 

Duvar kağıtları yaklaşık 10 yıl gibi uzun bir süre dayandığı için duvar boyası kadar sık değişim yapmanız gerekmeyecektir. Kararınızı verdiyseniz ¨Kusursuz Dekorasyon İçin: Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir?¨ yazımızı okuyarak mutfağınıza en uygun modeli seçebilir ve Duvarları Renklendirmek Güzel Fikir: Duvar Kağıdı Nasıl Uygulanır? yazımızdaki önerileri uygulayarak yepyeni bir mutfağa kavuşabilirsiniz. Mutfak dekorasyonunuza uygun duvar kağıdı çeşitleri ise Koçtaş’ta!

Özgün Bir Dekorasyon İçin: Dekoratif Duvar Tabakları

Duvar Tabakları

Son zamanların en popüler ev dekorasyon trendlerinden birisi de hasır duvar tabağı ile dekorasyon yapmak. Bu fikri zevkinize göre çeşitlendirerek mutfak duvarına kendi imzanızı atabilirsiniz. Örneğin keyifli bir eskici turu yaparak emaye tabaklar alabilir ve mutfağınızda seksenlerin sıcak renklerine kapı aralayabilirsiniz. 

Klasik mutfak dekorasyonundan yanaysanız antikacılarda keşfettiğiniz göz alıcı seramik tabakları duvarınıza asabilirsiniz. Mutfak dekorasyonunuzda bütünlüğü yakalamak için de Klasik Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır? yazımızdaki önerileri uygulayabilirsiniz. Modern ve enerjik bir mutfak dekorasyonu için de rengarenk geometrik tabaklara duvarınızda yer verebilirsiniz. Modern mutfak dekorasyonu çeşitleri hakkında bilgi almak için de Modern Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır? yazımızı okumayı unutmayın!

Sanatseverlere: Mutfak Duvar Tabloları

Mutfak Duvarı Tablo

Sanat sevginizi sadece salonla sınırlamanıza gerek yok. Masa yanındaki duvarı, kapı girişinin iki tarafını ve hatta lavabo arkasındaki seramik alanı bile tablolarınız için zemin olarak kullanabilirsiniz. Küçük mutfaklarda soyut ve minimal bir esere, mutfak adası bulanacak kadar büyük yerlerde boydan boya büyük bir tabloya yer verebilirsiniz. Hatta mevsim geçişleri gibi birbiri ile ilişkili olan görüntülerin yer aldığı birkaç tabloyu yan yana asabilirsiniz. 

Sıra dışı bir görünüm için de bir resmin ikiye bölünmüş halini iki ayrı tabloda yan yana asabilirsiniz. Kendi el becerinizle mutfağınızı dekore etmek için de Dekoratif Tablolar ile Evinize Renk Katın: Kendin Yap Tablo Önerileri veya Şık Bir Kendin Yap Fikri: Doğal Taş ile Tablo Yapımı yazılarımızdaki DIY önerilerini uygulayabilirsiniz. Mutfak için kendin yap tablo fikirlerini hayata geçirirken ihtiyacınız olabilecek hobi boyaları ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Zevkli Bir Yemek Atmosferi İçin: Mutfak Duvar Dekorasyonu

Tasarruflu Duvar Dekorasyonu: Fayans Boyama ve Folyo Kaplama

Fayans Boyama Folyo Kaplama

Mutfakta yenilemesi en zor alanlardan birisi lavabo arkasındaki fayanslar. Ustalık gerektiren böyle bir değişimi gerçekleştirmek istemiyorsanız mutfak seramiklerinizi boyayabilir ve yepyeni bir mutfağa kavuşabilirsiniz. Beyaz, krem, fildişi gibi nötr renkler kullanarak küçük mutfağınızı daha büyük ve aydınlık gösterebilirsiniz. 

Mutfağınız büyükse doğal bir görünüm için kahve ve yeşil tonlarını, dinamizm ve biraz da iştah açıcılık için sarı, turuncu, kırmızıyı kullanabilirsiniz. Mutfak seramiklerini boyamanın yollarını öğrenmek için de Banyo ve Mutfak Duvarlarını Tasarruflu Yenileyin: Fayans Boyama Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilir ve uygulamasını görmek için aşağıdaki videomuzu seyredebilirsiniz. 

Retronun cezbedici renklerini mutfağınıza taşımak için ise daha farklı bir önerimiz var: Yapışkanlı folyo kaplama. Kolay ve bütçe dostu bu seçenek sayesinde mutfağınız boyamadan da rengarenk olabilir. Folyo kaplama için ihtiyacınız olan malzemeler ise Koçtaş duvar ürünleri kategorisinde sizi bekliyor.

Kafe Ortamı İçin: Mutfak Duvar Tasarımları 

Mutfak Duvar Tasarımları

Mutfağınızı zevkle kahve içilecek bir mekana dönüştürmek sizin elinizde! Boş bir duvara küçük de olsa bir yüzer ahşap tezgah monte edin. Tezgahın önüne de yüksek tabureler koyun. Bu küçük ama etkili değişikliği yaptıysanız şimdi sıra mutfak duvar dekorasyonunuzda fark yaratmakta!

Çektiğiniz fotoğrafları, minimal çizimleri, kuru bitki yapraklarını ve hatta antika çatal bıçakları çerçeveletin. Bu çerçeveleri, tezgahın arkasındaki duvara aralarında küçük boşluklar kalacak şekilde asimetrik bir düzende asın. Çerçeveleri duvara asmanın en pratik yollarını öğrenmek için de aşağıdaki videoyu izlemeyi unutmayın!

Duvara tezgah monte etmek istemiyorsanız da yemek masasını duvar kenarına yerleştirebilirsiniz. Böylece mutfak duvar tasarımınız sayesinde kendinize özel bir alan yaratabilirsiniz.

Çerçevelerle mutfağı küçük bir galeriye döndürmek için gözünüzü mutfakta pek akla gelmeyen yerlere de çevirin. Örneğin davlumbazın üzerine küçük boyutlu mıknatıslı resimler asabilir, mutfak kapısının ya da pencerenin çevresini çerçevelerle çevirebilir ve buzdolabı yanındaki alanı boydan boya resimlerle doldurabilirsiniz. Hayalinizdeki çerçeveyi kendi ellerinizle yaparak mutfağınızı dekore etmek için de Evi Emeğinizle Süsleyin: Kendin Yap Çerçeve Fikirleri yazımızı okuyabilirsiniz. 

Doğayı Kucaklamak İçin: Mutfakta Bitki Yetiştirme

Mutfak Bitki Yetiştirme

Büyük balkon devrinin kapandığını düşünecek olursak çoğu kişi gibi siz de bitkilerinizi salonda yetiştiriyorsunuzdur. Peki, neden mutfağınızda da yeşilin iç açıcı etkisinden faydalanmayasınız ki! Mutfağınızın boyutu ne olursa olsun doğru saksı çeşidini seçtiğiniz sürece bitki yetiştirmek için bir engeliniz kalmayacak. Çünkü zaten tüm mutfak duvarları sizin bahçeniz olacak. Saksı seçimi için Bitki Saksısı Nasıl Olmalı: Saksı Çeşitleri ve Özellikleri yazımızı okuyup mutfağınıza uygun modeli Koçtaş saksı ve aksesuarları kategorisinde bulabileceğinizi hemen hatırlatalım. 

Sukulent gibi küçük ve nem seven bir bitki türü alarak duvar raflarına yerleştirebilirsiniz. Duvara küçük altıgen ya da yuvarlak çıtalar monte ederek içlerine saksılar yerleştirebilir ya da asabilirsiniz. Mutfak tezgahının arkasındaki alana da baharatlık askısı gibi bir aksesuar monte edip buraya saksı asabilirsiniz. 

Hatta mutfağınız güneş alıyorsa burada maydanoz, nane gibi mutfağın vazgeçilmezi otlardan yetiştirebilirsiniz. Duvara çiçekli sarmaşık türlerinden birini sardırılabilir ve bitkiyi bir fotoğraf çerçevesi gibi masa ya da kapı çevresine sabitleyebilirsiniz. Mutfağınızda yer verebileceğiniz bitki çeşitlerini öğrenmek için de Hangi Odaya Hangi Bitki: Alana Uygun Bitki Seçme ve Bakım Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz. 

Kolay Duvar Dekorasyonu İçin: Mutfak Süsleri

mutfak Süsleri

Ev dekorasyonunda sık sık yenilik yapmayı seviyorsanız pratik ve kolay değişimleri tercih etmenizde fayda var. Örneğin yemekle ilgili bir mottonun yer aldığı metal ya da ahşap bir mutfak panosu asabilir, kesme tahtası şeklindeki duvar süslerini ocağa yakın bir yere monte edebilir ya da minik LED ışıklarla tezgah ve pencere üstüne canlılık katabilirsiniz.

Sıra dışı ve pratik bir dekorasyon için de mutfak gereçlerinden faydalanabilirsiniz. Örneğin lavabo arkasındaki duvara bıçak askısı standı asabilir ve burayı renkli bıçaklarla doldurabilirsiniz. Boş mutfak duvarına kancalar monte ederek buraya bakır renkli tava ve cezveler ya da ahşap kaşıklar asabilirsiniz. Dekorasyonda kullanabileceğiniz diğer mutfak eşyalarını keşfetmek için de Düzenli Mutfak Onlardan Sorulur: Mutfak Aksesuarları yazımızı okuyabilirsiniz. Dekorasyonda kullanabileceğiniz tüm mutfak gereçleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Renk Oyunları İçin: Mutfak Duvar Boyası 

Mutfak Duvar Boyası

Mutfakta lavabonun arkası haricindeki her yer genelde duvar boyasıyla kaplı oluyor. Yani duvar boyasını değiştirerek aslında mutfak duvarlarında gözle görülür bir yenilik yapabilirsiniz. Ancak duvarı tek renge boyamak yerine farklı renk ve stilleri kullanarak mutfağınızı diğerlerinden ayırabilirsiniz. Örneğin minimalist mutfak dekorasyonu için her yeri kum bejine boyayabilir, daha küçük bir fırçayla camın etrafına çiçekler çizebilirsiniz ya da en büyük duvarı geometrik şekillerle boyayabilirsiniz. 

Mutfak duvarlarınızda evinizin genel renk tonunun dışına çıkabilirsiniz. Örneğin iştah açıcı bir etki için kırmızı, huzurlu bir atmosfer için yeşil, sıcak bir yemek ortamı için pembe ve yaratıcı bir görünüm için moru tercih edebilirsiniz. En güzel duvar boyama yöntemlerini keşfetmek için de Evinizin Havası Değişsin: Renkli Duvar Boyama Önerileri yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. 

Duvarlarınızı farklı şekillerde boyayabileceğinizden emin değilseniz boya badana ustası yardımıyla da kolaylıkla mutfağınıza şıklık katabilirsiniz. İhtiyacınızı karşılayacak bir boya badana ustası bulmak için Ustabilir platformunu ziyaret edebilir, ücretsiz şekilde ustalardan teklif alabilirsiniz. Ustaların daha önce tamamladığı işlere dair referanslarını inceleyebilir, puanlamalarını ve sertifikalarını görebilir; böylece işinin ehli bir ustaya karar verebilirsiniz. 

Sıra Dışı Bir Stil İçin: Mutfak Aynası

Mutfak Aynası

Ayna, ışığı yansıtarak mekanların daha aydınlık görünmesini sağlar. Ayrıca derinlik hissi verdiği için de odalar daha büyük görünür. Bu nedenle sadece banyo ya da antrede değil; salon, mutfak ve hatta bahçede de ayna kullanmak mümkün. Aynayı mümkünse tam pencerenin karşısındaki duvara monte edebilirsiniz. Böylece günün tüm ışığı mutfağınıza yayılır. 

Estetik bir tasarım için de birbirinden farklı şekillere sahip aynaları duvara asabilirsiniz. Ada mutfağınız varsa çok daha geniş bir aynayı tezgah hizasına yerleştirebilirsiniz. Karşılıklı duvarlara ayna asarak da çok daha derin bir görüntü elde edebilirsiniz. Daha şık bir mutfak duvarı dekorasyonu için aynanın etrafına LED ışıklar asabilir veya spot ışık yerleştirebilirsiniz. Aynayla birlikte kullanılabilecek dekorasyon yöntemleri için de Eviniz Aydınlansın: Ayna ile Dekorasyon Fikirleri yazımızı okuyabilirsiniz. Birbirinden güzel ayna modelleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Duvarlarınızı güzelleştirdiyseniz sıra mutfağın diğer bölümlerinde. En Çok Tercih Edilen Mutfak Dolabı Renkleri ve 2023 Mutfak Dekorasyonu Önerileri yazımızı okuyarak mutfağınıza tazelik katmanın diğer yollarını keşfedebilirsiniz.