Evin Olmazsa Olmazı: Yemek Masası Çeşitleri Nelerdir?

Yemek Masası Tipleri

Yemek masası takımı alırken birçok konuyu değerlendirmeniz gerektiğini fark ettiniz, değil mi? Yerleştirileceği alana uygun ve dayanıklı malzemeden yapılmış bir yemek masası arayışı kulağa biraz yorucu geliyor olmalı. Merak etmeyin, bu seçimi kolaylıkla yapabilmeniz için “Yemek Masası Nasıl Seçilir?” yazımızda dikkat etmeniz gereken tüm konuları derledik. 

Artık ideal bir yemek masası gözünüzde canlanmış olmalı. Şimdi sıra en keyifli aşamada: Dekorasyon stiliniz ile uyumlu bir yemek masası modeli bulmak. Ahşap yemek masası, mermer yemek masası, katlanabilir yemek masası gibi birçok modeli bu yazımızda derledik. Hazırsanız gelin, sevdiklerinizle en keyifli anları paylaşacağınız yemek masasını birlikte keşfedelim.

Yemek Masası Çeşitleri

İhtiyacınıza, ev dekorasyonunuza uygun bir masa modeli bulmak ve masa fiyatları hakkında bilgi almak için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

En Kullanışlı Masa Hangisi?

Odanızın büyüklüğüne ve yapısına göre tercih edebileceğiniz dört masa şekli var:  

  • Yuvarlak Yemek Masası

Yuvarlak Masa Modelleri

Yuvarlak yemek masasının köşeleri bulunmadığı için çevresine daha çok sandalye konabilir. Bu özelliği yuvarlak yemek masasını küçük odalar için ideal bir model yapar. Tek bir sütun halinde ya da çok ayaklı modelleri bulunur.

  • Oval Yemek Masası

Oval Yemek Masası Çeşitleri

Eni yuvarlak masaya göre daha dar olabildiği için küçük ve uzun odalarda rahatlıkla kullanılabilir. İki tarafı birbirine daha yakın olduğu için masa üstündeki malzemelere pratik bir şekilde ulaşılabilir.

  • Kare Yemek Masası

Kare Yemek Masası Çeşitleri

Duvarın iki tarafına L şeklinde yaslanarak alandan tasarruf sağlar. Bu özelliği nedeniyle kare yemek masası küçük mutfaklar için idealdir.

  • Dikdörtgen Yemek Masası

Dikdörtgen Masa Modeli

Uzun dikdörtgen masalarda çok sayıda kişi birlikte oturabilir. Ancak diğer yemek masası türlerine göre daha çok yer kaplar. Büyük ve köşeli bir masa modeli olduğu için yaşlıların ya da bebekli ailelerin kullanımı daha zordur. 

Yemek Masası Hangi Malzemeden Olmalı?

Her biri farklı avantajlar sunan malzeme türüne göre üç çeşit masa bulunur:

  • Ahşap Yemek Masası

Ahşap Yemek Masası Çeşitleri

Rustik, modern, minimalist gibi birçok dekorasyon stili ile uyumludur. Masif ahşap en dayanıklı türlerindendir. Zamanla masa yüzeyinde oluşan hasarlar kolaylıkla onarılabilir.

  • Mermer Yemek Masası

Mermer Masa Çeşitleri

Uzun ömürlü masa çeşitlerindendir. Parlak ve damarlı görünümü ile evin dekorasyonuna şık bir hava katar. Ağır bir malzeme olduğu için masanın taşınması zor olabilir. Diğer ahşap türlerine göre daha maliyetlidir.

  • Cam Yemek Masası

Cam Yemek Masası Çeşitleri

Şeffaf görünümü sayesinde kullanıldığı alana ferah bir görünüm verir. Leke tutmaz, kolay temizlenir, kolay çizilebilir. Temperli cam en dayanıklı türlerindendir.

Yemek Masası Modelleri ve İsimleri

İhtiyacınızı karşılayacak malzeme ve şekle sahip bir masa türüne karar verdiniz. Şimdi, sıra bu özellikleri en şık şekilde yansıtan masa modelini bulmakta. İşte, eviniz için en güzel masa modelleri:

  • Modern Yemek Masası

Modern Yemek Masası Çeşidi

Sade tasarım çizgisi sayesinde modern ve minimalist dekorasyon ile uyum sağlar. Ahşap ve metal gibi farklı malzemelerin birleşiminden oluşabilir.

  • Queen Anne Yemek Masası

Queen Anne Yemek Masası Modeli

Görsel Kaynak

Karakteristik özelliği ayaklarının üst ve altının kavisli olmasıdır. Klasik dekorasyona mükemmel uyum sağlayan bu masa modeli genellikle ceviz ve diğer ahşap malzemeden yapılır.

  • Kelebek / Açılır Yemek Masası

Açılır Masa Modeli

Kenarlarından çekilerek ya da ortasından ayrılıp altta kalan parça yukarıya çıkarılarak büyütülebilir. Katlanabilir olduğu için küçük alanlarda kolaylıkla kullanılabilir.

  • Rustik Yemek Masası

Rustik Yemek Masası Modeli

Ahşaptan üretilir ve genellikle nötr renklere sahiptir. Diğer masa modellerine göre daha büyük boyutludur.

  • Pedestal Yemek Masası

Pedestal Yemek Masası Modeli

Tablası geniş bir ayak üzerinde durur. Yuvarlak veya oval şekle sahip olur. Ayağı yer kaplamadığı için sandalye yerleşimi daha kolaydır.

  • Endüstriyel Yemek Masası

Endüstriyel Masa Modeli

Endüstriyel dekorasyonda görülen metal kullanımı bu masa türünün de karakteristik özelliğidir. Boru ve kablo gibi unsurlar da dekorasyon amacı ile kullanılır. Modern dekorasyon tarzlarına uyum sağlar.

  • Mission Yemek Masası

Mission Yemek Masası Modeli

Ayakları korkuluk şeklinde olduğu için çok yer kaplar. Genellikle meşe ağacından üretilir.

Şık Sofralar: Yemek Masası Dekorasyon Önerileri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Artık masa modelleri, malzemeleri ve şekilleri hakkında tüm bilgiye sahipsiniz. Şimdi sıra karar verdiğiniz modeli tamamlayacak en güzel sandalye modelini bulmakta. Sandalye modelleri ile ilgili tüm detaylar Şık ve Kullanışlı Sandalye Çeşitleri yazımızda sizi bekliyor.