Katlanabilir Mobilyalar ile Evinizde Yer Açın

Katlanabilir Mobilyalar

Eski evleri şöyle bir gözünüzde canlandırın. Terası andıran geniş bir balkon, salona ek olarak oturma odası, yemek odası büyüklüğünde geniş bir antre…Yaşam hızla değişti ve bu evler birer nostalji haline geldi. Artık daha küçük metrekareye sahip, 1+1 gibi az odası bulunan evlerde yaşıyoruz. 

Bu pratik, kolay yönetilebilir bir yaşam şekli olsa da beraberinde bazı konfor sorunları da getiriyor. Çok yer kaplayan yatak, kanepe, masa gibi eşyalar yaşam alanını daraltıyor. Neyse ki sorunlar en iyi çözümleri de beraberinde getirir. Evde yerden tasarruf sağlamanın en yolu ise katlanabilir mobilya. 

Katlanabilir mobilyalar, yerden tasarruf etmeyi sağlayarak eve ferah bir hava katıyor. Peki, küçük ev dekorasyonunda tercih edilebilecek katlanabilir mobilya türleri neler? Gelin, bu fonksiyonel mobilyaları birlikte keşfedelim, konfordan da ihtiyaçlarınızdan da ödün vermeyin. 

Katlanır Masa 

Katlanır Masa

Görsel Kaynak

Katlanır yatak, katlanır sandalye gibi mobilyalar pratik olsa da yalnızca belli odalarda kullanılabiliyor. Ancak katlanır masa, evin pek çok alanında faydalanılabilen bir mobilya. Hazırsanız oda oda katlanır masa kullanım önerilerine bakalım:

  • Salon: Dostlarımızla aynı sofrada vakit geçirmeyi sevdiğimiz için sadece mutfağa değil, salona da yemek masası alıyoruz. Salon yemek masası da genellikle diğer modellere göre daha geniş ayaklı ve çok sayıda sandalyenin sığabileceği kadar büyük tablalı oluyor.

Haliyle salondaki alan daralıyor. Katlanır masa sandalye takımı tercih ederek yalnızken salonu dilediğiniz gibi kullanabilir, misafirlerinizi de rahatlıkla ağırlayabilirsiniz.

  • Mutfak: Sizin için de geniş mutfak keyifle yemek pişirme anlamına geliyorsa katlanır masa seçeneğini burada da değerlendirebilirsiniz. Hatta çekmeceli katlanabilir masa alarak mutfak dolaplarında da yer açabilirsiniz. 

Tezgah alanının küçük olduğu mutfaklarda ise katlanabilir taşınabilir masa kullanmak güzel fikir! Böylece masayı bir tezgah olarak da dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

  • Balkon: Duvara monte katlanır masa ise küçük balkonlarda pratik bir çözüm sağlayan modellerden. Duvara masa monte etmek istemediğiniz durumlarda ise katlanabilir kamp masası seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Katlanır kamp masası açık alanda kullanıma uygun oluşu ile balkonlar için de uygun bir tür. Katlanır piknik masası da balkonda yer açan modellerden.
  • Çalışma odası: Evden çalışanlar ya da çocuğu okula gidenler için çalışma masası da evin olmazsa olmazlarından. Katlanır çalışma masası, diğer modellere göre çok daha az yer kaplıyor. Genellikle duvara monte olan bu masa türü katlandığı zaman üzerine bir vazo konulacak kadar küçülüyor. 

Az yer kaplayan masa modelleri hakkında daha detaylı bilgi için ¨Evin Olmazsa Olmazı: Yemek Masası Çeşitleri Nelerdir?¨ yazımızı okuyabilirsiniz. Yaşam alanınızı genişletecek masa ve masa takımları ise Koçtaş’ta!

Katlanır Sandalye

Katlanır Sandalye

Sandalye de masa ile birlikte mutfaktan yatak odasına kadar her yerde ihtiyaç duyulan bir eşya. Salon ve mutfak için ortak katlanabilir sandalyeler kullanarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Her iki odanın dekorasyonuna uyması için de ahşap katlanabilir sandalye seçebilirsiniz. 

Çünkü ahşap; metal, cam ve diğer ahşapla mükemmel uyum sağlar. Bu nedenle mutfak ve salon masalarınızın malzemesi farklı olsa da sandalyeleriniz kolaylıkla iki modeli tamamlar. İsabetli bir seçim yapmak için ¨Sandalye Çeşitleri¨ yazımıza göz atabilirsiniz. Salon ve mutfağa uygun katlanır sandalye fiyatları ve modelleri ile ilgili tüm bilgilere ise Koçtaş’tan ulaşabilirsiniz.

Küçük balkonlarda ise katlanır kamp sandalyesi en pratik şekilde kullanılan modellerden. Bir de yine kamp ve piknikte kullanmaya alışık olduğumuz katlanır tabure seçeneği bulunuyor. Hem de katlanır tabure, kamp sandalyesine göre de daha az yer kaplıyor. 

Katlanır piknik kamp masa sandalye seti almadan önce ¨Kamp Sandalyesi Çeşitleri¨ yazımızı okumayı unutmayın. Küçük balkonunuzda büyük yer açacak kamp sandalyeleri modelleri ise Koçtaş’ta! 

Katlanır Yatak ve Yataklı Kanepe

Katlanır Kanepe

Gelelim evde en çok yer kaplayan mobilyaya: Yatak. Odanızda gardırop, yatak ve şifonyerden yürüyecek yer kalmadıysa çözüm katlanır yatakta. Duvar yatağı olarak da bilinen bu modeli kullanmadığınız zaman duvara doğru kapatabilirsiniz. Böylece yatak odanız hiç olmadığı kadar genişleyebilir. Bu yatak çeşidi küçük çocuk odaları ve kardeşiyle aynı odayı paylaşanlar için de uygun. 

Eğer misafir odası bulunacak kadar büyük bir eve sahip değilseniz muhtemelen yataklı kanepe de evinizin ihtiyaçlarından biri. Yatak olabilen çekyatları gündüz oturma alanı, gece ise yatak olarak değerlendirebilirsiniz. Az yer kaplayan kanepe modellerini keşfetmek için ¨Koltuk Çeşitleri¨ yazımızı okuyabileceğinizi de hatırlatalım. İhtiyacınıza uygun kanepe ve koltuk modelleri ise Koçtaş’ta.

Katlanabilir minder ise son zamanlarda trend haline gelen eşyalardan. Hem oturma hem uzanma imkanı veren katlanabilir minderi salonunuzda ve yatak odanızda keyifle kullanabilirsiniz.

Katlanabilir Banyo Eşyaları

Katlanabilir Banyo Eşyaları

Banyoda sık sık ihtiyaç duysak da her gün kullanmadığımız bazı eşyalar var. Bunlardan en çok yer kaplayanları çamaşır sepeti ve çamaşır kirli sepeti. Katlanır çamaşır sepeti sayesinde çamaşır yıkamadığınız zaman sepeti dolaba kaldırabilirsiniz. 

Katlanır çamaşır kirli sepeti de günlük olarak çamaşırlarınızı biriktirmenize yardımcı olur. Misafiriniz geleceği zaman katlayıp kaldırarak dağınık banyo görünümünden kurtulabilirsiniz. Genellikle kumaştan yapıldığı için de diğer modellere göre çok daha geniş hacimli olabilir. Banyonuzu düzenli hale getirecek çamaşır sepetleri Koçtaş’ta!

İster konfor amaçlı ister bir sağlık nedeni ile banyo yaparken tabure kullanılabiliyor. Küçük duş kabinlerinde de rahatlıkla oturabilmek için duvara katlanır tabure tercih edebilirsiniz. Banyonuzda yer açmanın diğer yollarını öğrenmek için de Görev, ¨Banyo Dekorasyonu! Banyonuzu Güzelleştiren ve Yer Kazandıran 6 Çözüm¨ yazımızı okuyabilirsiniz.Yazımızda küçük evlerde yer kazanmayı sağlayacak katlanabilir mobilya modellerini paylaştık. Şunu da söylemeden geçmeyelim: Akıllı mobilya olarak da bilinen katlanabilir eşyalar sadece küçük evler için değil, minimalizmden yana olanlar için de iyi bir seçenek. Eşya yoğunluğunu hafiflettiği için odaya sadelik hissi de veriyor. Bu yalın yaşam felsefesinin dekorasyona yansıması ile ilgili bilgiler ise ¨Sadeliği Sevenlere: Minimalist Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?¨ yazımızda sizi bekliyor.