Sadeliği Sevenlere: Minimalist Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?

Minimalizm Nedir

Hayatın gittikçe karmaşıklaştığını mı düşünüyorsunuz? O zaman kendinize özel alanınızda, evinizde, bu duruma karşı bir duruş sergileyin! Çare, minimalist dekorasyon!

Minimalist Ev Dekorasyonu Nedir?

“Minimalist ev nasıl olur?” sorusunun cevabı aslında bu akımın isminde yatıyor. Az sayıda ve küçük şeylerin yeterli olduğunu ifade eden minimalizm akımı, dekorasyon dünyasında da benzer bir yansımaya sahip. Minimalist dekorasyon, basitçe tasarımda ve yaşam alanında sadeliği amaçlayan bir trend. Yani bu stili, “sadelik ve az eşya ile ev dekorasyonu trendi” olarak düşünebilirsiniz.

“Az eşya ile mutlu ol” fikrine sahip minimalist dekorasyon trendi, ferahlık hissinin oluşturduğu huzuru amaçlıyor. Evin içinde eşyaların dengeli yerleşimi, gereksiz tüm objelerden kurtulma ve bütünlük sağlamış bir ev tasarımı gibi aşamalarla minimalist dekorasyon; modern yaşamın karmaşasına karşısı sığınabileceğiniz bir alan sunuyor.  

Az Eşya İle Ev Dekorasyonu

Ferahlığın Verdiği Huzur: Minimalist Dekorasyon Nasıl Uygulanır?

Minimalist dekorasyon örnekleri üzerinden fikir sahibi olduktan sonra kendi minimalist tarzınızı oluşturabilirsiniz. Kalabalık ev dekorasyonundan sıkıldıysanız minimalist dekorasyon fikirleri aradığınız yenilik olabilir. 

Minimalist dekorasyonun ilk adımı, evdeki tüm gereksiz eşyalardan kurtulmak. Sizin için bir anlam ifade etmeyen ve işinize yaramayan tüm eşyaları kaldırın ve evinizde geniş boşluklar oluşturun. Çok fazla eşya birikmişse ve onlarla ne yapacağınızı bilemiyorsanız eşyanızı ihtiyacı olanlara verebilir ya da mobil uygulamalar yardımıyla bazılarını satabilirsiniz.

Minimalist dekorasyona başlarken ikinci yapmanız gereken şey ise kendinize en fazla iki ya da üç tondan oluşacak bir renk paleti belirlemek. Evin tüm dekorasyonunu, bu renkler etrafında şekillendirebilirsiniz. Böylece evinizin tüm odaları birbiriyle uyumlu bir görünüme sahip olabilir. Bu aşamada “Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur?” yazımızın size rehber olabileceğinden eminiz!

Minimalist Ev Dekorasyonu

Salonda ve Oturma Odasında Minimalist Dokunuşlar

Oturma odaları ya da salonlar, günün büyük bir bölümü geçirilen ve misafirlerin ağırlandığı alanlar. Minimalist dekorasyonu oturma odasına uygularken ön plana çıkartmamız gereken bölümler, oturma grupları ve aydınlatma olmalı.

Minimalist dekorasyon trendini oturma odasına uygularken tasarımların birbirleriyle bütünlük içinde olmasına da dikkat etmelisiniz. Örneğin köşeli çizgilere sahip oturma grubunuz varsa aydınlatma sistemleri, TV ünitesi, kitaplık gibi eşyalarınız da köşeli tasarıma sahip olmalı. Oturma odanız daha kıvrımlı bir tasarıma sahipse diğer eşyaları da kıvrımlı hatlı seçmelisiniz. Oturma odasının olmazsa olmazı televizyon için, minimalist tasarımlara sahip televizyon ünite ve sehpalarının da oldukça önemli olduğunu hatırlatalım.

Mobilyaların yanı sıra seçtiğiniz dekoratif ürünlerde de sadelikten yana olmak şart! Örneğin duvar dekorasyonunu kalabalık gösterecek çok sayıda çerçeve yerine alanda büyük bir tabloya yer verebilirsiniz. Seçtiğiniz biblo gibi ürünlerin ise keskin hatlara sahip olması bu dekorasyonu hayata geçirmek için oldukça uygun. Aynı zamanda rengârenk bitkilere yer vererek de salonunuzu doğal bir şekilde güzelleştirmeniz mümkün!

Ev Dekorasyonu Minimalizm Nasıl Yapılır

Yatak Odasında Minimalizm Etkisi

En güzel minimalist yatak odaları için Japon ev dekorasyonunu inceleyebilirsiniz. Yaşam felsefeleri doğrultusunda hayatın her alanında minimalizmi uygulayan Japonların, geleneksel yatak odalarında sadece bir yer yatağı ve giysileri yerleştirmek için şifonyer ya da dolap bulunuyor.

Yatak odasında minimal bir şekilde dekore etmek, uyku kaliteniz açısından da oldukça önemli. Çünkü kalabalık bir dekorasyon, alanı dağınık göstererek uyku kalitenizin düşmesine sebep olabilir. Peki, iyi bir uyku için yatak odası dekorasyonu nasıl yapılır? Mobilya yerleşiminden aydınlatmaya, ihtiyacınız olan tüm detaylar için “Daha Güzel Bir Uyku İçin 5 Yatak Odası Dekorasyon Önerisi” yazımıza göz atmanızı öneririz.

Yatak odanızda minimalizm dekorasyon uygulamak istiyorsanız klasik perdelerin yerine, sade tasarımlara sahip stor perdeleri tercih edebilirsiniz.

Minimalizm Ev Dekoru

Yepyeni Bir Çehre: Minimalist Mutfaklar

Mutfaklarda birçok objenin bulunmasından daha doğal bir şey olamaz. Peki, minimalist dekorasyonlu mutfak nasıl olur? İlk kural, tezgah üzerindeki tüm araç gereçleri göz önünden kaldırmak. Mutfakta ne kadar az eşya görünürde olursa yakaladığınız minimal atmosfer de o kadar güçlü olur. Bu konuda, diğer alanlarda olduğu gibi mutfaklarda da düzenleyicilerden ve kutulardan yararlanabilirsiniz. Mutfak işlerinde beraber kullandığınız araç gereçler için ayrı kutular oluşturup bunları dolaplarda saklayabilirsiniz.

Minimalist Ev Nasıl Olur

Yaşam alanınızda minimalizmi benimsemek ve eşya seçimi konusunda daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız “Modern Dekorasyonda Minimal” yazımız size yardım etmeye hazır. Evinizi dekore ederken ihtiyacınız olabilecek tüm ürünler ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!