Bugünü Yaşamayı Sevenlere: Modern Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?

Modern dekorasyon tüyoları.

Ruh yaşının biyolojik yaştan daha önemli olduğunu düşünüyorsanız ve bunu giydikleriniz, dinledikleriniz ve söylediklerinizle yansıtmaktan çekinmiyorsanız sizi evinizde de bu duruşu sergilemenizi sağlayacak bir dekorasyon tarzı ile tanıştıralım: Modern dekorasyon! Peki; modern dekorasyon nedir, nasıl uygulanır?

Nedir Bu Modern Dekorasyon?

Dekorasyon, bizler gibi yaşayan bir olgu. Modern dekorasyon da yenilikten beslenen bir stil olarak evleri renklendiriyor. Eğer modern ev dekorasyonu ile evinizi dizayn ettiyseniz dekorasyon trendlerini uygulamak konusunda daha özgür olabiliyorsunuz.

Şimdi hem şık hem de konforlu bir stil olan modern dekorasyonu uygulamak için nelere ihtiyacınız olduğuna göz atalım ve modern ev dekorasyonu nasıl yapılır anlatmadan önce modern dekorasyon hakkında bilmeniz gereken ilk şeyi söyleyelim. Günümüzde modern dekorasyonda minimalizm, yani sadelik tutkusu ön plandadır.

Sadelik Tutkusu

Modern dekorasyonda öncelik, sadelik ve minimalizm. Bu doğrultuda modern dekorasyonun minimalist dekorasyona benzediğini söyleyebiliriz. Yani modern dekorasyonda da fazlalığa yer yok! Şimdi, modern dekorasyonu biraz daha açalım.

Oturma odası ya da salon için güzel ve pratik fikirler.

 

  • Sadeliğin tutkusuna kapılarak minimalist dekorasyon tarzını uygulayacaksanız beyaz ve krom renklerini tercih etmenizde fayda var.
  • Geometrik form, sadeliğin ön planda olduğu modern dekorasyonun hayalini kuranların tercih etmesi gereken bir öge. Oda dekorunda kullanacağınız mobilyalar kadar küçük dekoratif figürlerin de bu doğrultuda seçilmesini öneriyoruz.
  • Kanepe ve koltuk seçiminde ince beyaz kaplı kumaşlar, sadeliğin tutkusunu dekorasyona uygulamak için ideal.
  • Modern ev dekorasyonu için metalik renkler, mat tonlar ve opak camlar tercih edilmeli. Ayna seçiminde geometrik formlar tercih edilerek detaylı çerçevelerden uzak durulmalı.
  • Kendinden desenli ya da çizgili dokular, modern dekorasyon örneklerinin vazgeçilmez detayı. Gri, beyaz ahşap ve panama tonlarına sahip mobilyalar, oda içi aydınlatma da göz önüne alınarak doğru bir şekilde kombin edilmeli.
  • Aydınlatma konusuna gelelim. Aplik çeşitlerinin yanı sıra spot ve lambader, modern dekorasyon için oldukça uygun. Böylece ev dekorasyonunda bazı noktaları ön plana çıkararak gri-beyaz dengesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki minimalizm ayrıntılara önem vermemek değildir; minimalist dekorasyon, ayrıntılarda gizlidir!
  • Minimalist dekorasyonda ayrıntılar önemli dedik. Dekoratif aksesuarlar konusunda ne yapmak gerek? Sade, metalik kromların ön planda olduğu, belli belirsiz çizgilere sahip geometrik formlara sahip dekoratif aksesuarlar, örneğin üçgen ve dairelerden oluşan bir kedi figürü kullanılabilir. Aman dikkat! Dekoratif aksesuarlar, mobilyalara göre seçilmeli.

Rengarenk Ruhlar İçin: Modern Dekorasyonda Hayatın Renkleri

Modern dekorasyon fikirlerinde renklerin de önemi büyük. Trendlere göre renk kullanımından daha önce bahsetmiştik. Şimdi, onu modern dekorasyon örnekleri ile harmanlayacağız.

  • Modern dekorasyon renk seçiminde, beyaz ve siyah tonlarla yakalanacak kontrast kesinlikle önemli. Oda dekorasyonunda kullanacağınız mavi ve lacivert tonlarını, turuncu ile dengeledikten sonra tüm renkleri bir bütün olarak ele almalısınız. Yani oda duvarlarında ya da duvar kağıtlarında seçtiğiniz tonların yanı sıra pencere pervazlarınızın renkleri bile önemli. Pencere pervazları, çoğunlukla beyaz olduğuna göre odanın kompozisyonunu düşünürken bu genellemeyi dikkate alabilirsiniz.
  • Odada öne çıkarmak istediğiniz noktalarda canlı renkler kullanmalısınız.
  • Modern illüstratif ve el çizimi geometrik desenler, renkli bir modern dekorasyon için tercih edebileceğiniz dokular. Özellikle karşıt renklerle tasarlanmış monokrom desenler, panama ve beyaz ahşap tonları ile mükemmel uyum sağlayacaktır.
  • Renkli camlar ve jaluziler, bir odaya canlılık katmanın en basit formülü!
  • Renkli modern dekorasyonun olmazsa olmazına geldi sıra: halı ve kilimler. Renk paletine uygun bir şekilde seçtiğiniz geometrik ve çizgili desenlere sahip halı ve kilimlerle odanızda büyük bir değişim sağlayabilirsiniz.

Oturma odası veya salonda renk kullanımı.

Oturma Odasında Modern Dekorasyon

Söz konusu modern dekorasyonsa gönül rahatlığıyla ferahlıktan söz edebiliriz! Bu doğrultuda en büyük yardımcılarınız ise alçak tasarımlı, açık renkli mobilyalar ve geometrik desenli halılarla kilimler. Beyaz, bej, açık gri gibi tonlarda boyayabileceğiniz duvarlarınız da elbette bu etkinin artmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra modern dekorasyon, aydınlatma ürünleri konusunda da size özgürlük tanıyan bir stil. Oturma odanızda da evinizde bu dekorasyon tarzını uyguladığınız diğer bölümlerde de spot, lambeder, aplik gibi pek çok aydınlatma ürün çeşidinden yararlanabilirsiniz. Hatta dilerseniz avizelerinizi klasik tarzda bile seçebilirsiniz. Bu seçim oturma odanıza ayrı bir hava katacaktır!

Modern oturma odası dekorasyonu.

Yemek Odasında Modern Dekorasyon

Eğer yemek odasında modern dekorasyonu uygulamaya karar verdiyseniz yemek saatlerinin hem keyifli hem de huzurlu geçeceğinden çok eminiz! Bu güzel haberin kaynağını da hemen belirtmek isteriz: Yemek odasında modern dekorasyonu uygulamak için fazla eşyaya ihtiyacınız yok. Bu da hafiflikten gelen konfor demek! Yemek masası, sandalyeler ve bir de konsol, yemek odasını dekore etmek için yeterli. Yemek odası modern ev dekorasyonu aksesuarları arasında ise kesinlikle sarkıt avizeler var! Masanıza doğru inen bir avize, yemek odasının en dikkat çekici objesi olabilir. Ayrıca büyük bir tabloyu, duvara asmayıp sadece yaslayarak yemek odası dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Yatak Odasında Modern Dekorasyon

Alçak bir yatak, modern tasarımlı şık avizeler, açık renkli duvarlar… Evet, bunlar modern dekorasyonda var olan unsurlar; ama tek başlarına yeterli değiller! Söz konusu yatak odasında modern dekorasyonsa birkaç küçük dokunuşa daha ihtiyacınız var! Örneğin yatağınızın başucundaki duvarı farklı bir renge boyayabilir ya da dekorasyonunuza uygun bir duvar kâğıdıyla kaplayabilirsiniz. Kullandığınız tülleri düz renkli ve uzun tercih etmek ise odanızın daha hoş görünmesini sağlayabilir. Ayrıca dekoratif fon perdeler de kesinlikle değerlendirmeniz gereken modern dekorasyon fikirleri arasında, bizden söylemesi!

Yatak odaları için sade ve modern dekorasyonlar.

Mutfakta Modern Dekorasyon

Mutfakta daha çok vakit geçirmek istiyorsanız çare modern dekorasyon! Mutfak modern dekorasyon uygulamalarında genellikle tek renk kullanılıyor. Ayrıca ankastre setler de bu tarz ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Eğer mutfağınızda masa ve sandalye koyacak yeriniz varsa alacağınız sandalyeleri metal ayaklı seçebilirsiniz. Dilerseniz mutfağınızı renklendirmek için tezgâh üzerinde çiçeklere de yer verebilirsiniz.

Sade mutfak dekorasyonları.

Banyoda Modern Dekorasyon

Banyoda modern dekorasyon uygulamak için seçeceğiniz banyo paspaslarını geometrik desenli seçebilirsiniz. Ayrıca banyo aksesuarlarını modern tasarımlı seçmek de banyonuzda bu dekorasyonu uygulamanız için yeterli.

Evinizde modern yansımalar sunacak tüm ürünler Koçtaş’ta sizi bekliyor.