Burçlara Göre Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Burçlara Göre Bahçe Dekorasyonu

Burcunuz, bahçe dekorasyonu zevkiniz de dahil olmak üzere kişiliğiniz hakkında pek çok şey söylüyor. Örneğin ateş burçları genellikle gösterişli ve renkli bitkilere ilgi duyarken, toprak burçları daha geleneksel ve doğal görünümlü bahçeleri tercih eder. Hava burçları bahçelerine sıra dışı ve sanatsal unsurlar dahil etmekten hoşlanırken, su burçları sakin ve dinlendirici bahçelerde huzur bulur.

“Burçlara göre bahçe dekorasyonu nasıl yapılır?” sorusuna cevap bulacağınız bu yazıda, on iki burca göre bahçe dekorasyon stillerini inceleyeceğiz. Ayrıca burçlara uygun bahçe mobilyası önerileri, burçlara göre çiçek seçimi ve burçların olmazsa olmaz aksesuarları hakkında ipuçları da vereceğiz. 

Gelin, kişiliğimizden ilişkilerimize, özelliklerimizden zevkimize kadar birçok konuda etkisi olan burcumuz ile uyumlu bahçe dekorasyonu fikirleri nelerdir, birlikte keşfedelim.

Burçlara Göre Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Koç Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (21 Mart – 20 Nisan)

Koç Burcu Bahçe Dekorasyonu

Koç burçları ateşli kişilikleriyle tanınırlar ve hayata tutkuyla bağlıdırlar. Bu nedenle bahçeleri de bu özellikleri yansıtmalıdır. Bahçeniz için kadife çiçeği, sardunya, petunya, ayçiçeği gibi kırmızı, turuncu, sarı ve pembe gibi canlı renklerde çiçekler seçin. Yaratıcı ve maceracı yönünüzü beslemek için sıra dışı peyzaj tasarımları denemekten korkmayın. 

Koçlar özgürlüklerine düşkündür, bu nedenle bahçeleri de ferah ve geniş olmalıdır.  Hem rahatlayacağınız hem de misafirlerinizle, ailenizle, sevdiklerinizle eğlenebileceğiniz bu özel alana manzarayı engelleyebilecek uzun ağaçlar, çalılar, bitkiler dikmekten kaçının. Bunun yerine, bol güneş ışığına izin verecek, ferahlık hissini destekleyecek daha kısa bitkileri tercih edin. 

Göz önünde olmayı seven bir burç olduğunuz için bahçenizin de bu yönünüzü yansıtması güzel olmaz mı? Bahçenizde gölgesinde keyif yapabileceğiniz kocaman bir ağaç,ünlü sanatçıların imzasını taşıyan heykeller, bahçe şöminesi gibi gösterişli detaylarla bunu sağlayabilirsiniz.  

Eğer bahçeniz yer açısından müsaitse yüzme havuzu, değilse süs havuzu da bu görkemli havayı tamamlayabilir. Havuz fikrine sıcak bakıyor ancak bunu pratik şekilde çözmek istiyorsanız “Yazı Daha Keyifli Hale Getirin: Bahçe ve Teraslar İçin Şişme Havuz Önerileri” yazımıza da göz atabilirsiniz.

Koçlar en son trendlere ilgi duyarlar, bu nedenle bahçenizin farklı alanlarında  beton, metal ve cam gibi modern malzemeler kullanabilirsiniz. Ayrıca canlı renklerde bahçe mobilyası veya aksesuarlarla bahçenizi daha çarpıcı kılabilirsiniz. Bu arada bir kez daha hatırlatalım: İhtiyaç duyduğunuz tüm bahçe ürünlerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz!

Boğa Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (21 Nisan – 20 Mayıs)

Boğa Burcu Bahçe Dekorasyonu

Toprak burcu olmalarının bir sonucu olarak doğal olanı tercih eden, abartıyı sevmeyen Boğa burçların bitkileri de doğada kendi kendine de yetişen, bakımı kolay çiçek ve bitkiler olmalıdır.  Örnek vermek gerekirse Boğalar bahçelerinde gül, lavanta, zakkum ve eğrelti otlarına yer verebilirler.

Boğalar mahremiyetlerine önem verirler, bu nedenle bahçeleri de onlara aradıkları bu özel alan hissini sunacak şekilde tasarlanmalıdır. Bunun için bahçenizi uzun çitlerle çevreleyebilir, bahçenizde pergolalar, tenteler kullanabilirsiniz.

Doğayı ve doğanın güzelliklerini takdir eden bir burç olarak gerek bahçe mobilyalarında gerekse aksesuarlarda ahşap, taş ve terakota gibi doğal malzemeler tercih edin. Nötr tonlarda minder ve kırlentlerle uyumlu bir bütünlük yakalayabilirsiniz.

Doğanın bir parçası olan su da sizin için çok önemli. Buz gibi su içebileceğiniz nostaljik bir su tulumbası, şırıltısıyla huzur veren minik bir süs havuzu ya da kuşları konuk edecek mermer bir suluk da sizi mutlu edecek detaylar olabilir.

Boğalar keyiflerine düşkündür ve dinlenmeyi severler. Bahçenize  hamak, salıncak gibi rahatça gevşeyebileceğiniz eşyalar ekleyebilirsiniz. Bahçe oturma grubunu da rahat, içine gömülüp huzur bulacağınız şekilde seçmeye özen gösterin. 

Duygusal yönünüze hitap edecek şekilde aksesuar ve süslemelerde ilgi alanınızı yansıtan kişisel dokunuşlar ekleyebilir, hoşunuza giden sanat eserlerine, sevdiklerinizin hediyelerine yer verebilirsiniz. 

İkizler Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (21 Mayıs – 20 Haziran)

İkizler Burcu Bahçe

İkizler burcunu, çok yönlülükleri ve yeniliğe olan meraklarıyla tanıyoruz. Bu yüzden bahçeniz de bu özelliklerinizi yansıtmalıdır. Farklı renk, şekil ve boyutlarda bitkilerle çeşitliliğin uyumunu yakalayın. Çift kişilikleriyle bilinen İkizler burcunun çiçeği denge ve uyumu temsil eden lavanta. Hoş kokulu bu çiçeği, zambak, gelincik, karanfil, fuşya gibi farklı görüntü ve renklerdeki çiçeklerle birlikte kullanarak bahçenizde aynı sizin gibi neşeli ve renkli bir hava yaratabilirsiniz. 

Değişikliği sevdiğiniz için bahçenizde bahçe mobilyalarınızı kolay taşınabilir seçmenizde fayda var. Estetiğe olan düşkünlüğünüz sebebiyle zarif, modern tarzları tercih edin. Minimalist mobilyaları renkli kırlent ve aksesuarlarla hareketlendirebilirsiniz. 

Farklı olmak da sizin için önemli, bu yüzden yaratıcılığınızı kullanarak bahçenize sizin elinizden çıkmış detaylar ekleyebilirsiniz. 4 Bahçe Dekorasyonu Kendin Yap Fikri yazımız size ilham verecektir.

Hava burcu olduğunuz için ferah bir mekan olması sizin için önemli. Farklı olmayı seven bir burç olarak bunu sıradışı bir şekilde sağlamaya ne dersiniz? Bahçenizde uygun bir alana, örneğin verandanıza, asacağınız bir ayna ile hem ışığı yansıtarak hem de derinlik katarak daha ferah ve farklı bir tarz oluşturabilirsiniz. 

Yengeç Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (21 Haziran – 30 Temmuz)

Yengeç Burcu Bahçe Dekorasyonu

Evi ve aileyi temsil eden Yengeçler, bahçelerinin ailenin huzurlu ortamını yansıtacak şekilde dingin ve rahatlatıcı olmasını ister. Bahçe mobilyalarının yumuşak hatlı ve ahşap, bambu gibi sıcak malzemelerden olmasına dikkat ederek bu ambiyansı yakalayabilirsiniz.

Eski olana değer verdiğiniz için, anısı olan mobilyaları yenileyerek bahçenizde kullanabilirsiniz. A’dan Z’ye Bahçe Mobilyanızı Yenileme Rehberi yazımız sizin için yol gösterici olacaktır. Tekstil ürünlerinde de beyaz, mavi ve yeşil gibi açık renkler kullanarak, bu sakinleştirici ve yatıştırıcı tarzı devam ettirin.

Yengeç  burcunun çiçekleri, güller, zambaklar ve ortancalar gibi zarafetleri ile bilinen çiçeklerdir. Bunun yanında yasemin gibi kokularıyla huzur veren çiçekler, Yengeçlerin aradığı yuva hissini pekiştirirler.

İçe dönük bir burç olduğunuz için kendinizle başbaşa kalıp kitap okuyabileceğiniz rahat bir köşe de oluşturabilirsiniz. Duygusal ve hassas yönünüze hitap etmek üzere, verandanıza sevdiklerinizin fotoğraflarını asabilirsiniz. Deniz ve denizi çağrıştıran detaylar da sizi mutlu eder. Örneğin deniz kabuklarından bir rüzgar çanı hem denizi bahçenize taşır hem de her çınlayışında mistik yönünüze iyi gelir. Deniz kıyısından toplanmış taşlardan, dalgaların karaya attığı odunlardan yapılmış süs objeleri de kullanabilirsiniz. 

Aslan Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Aslan Burcu Bahçe Dekorasyonu

Aslanlar,  bahçe dekorasyonunda  cesur, davetkar ve dışa dönük kişiliklerini yansıtan bir alan yaratmayı amaçlar. Bunun için bahçe dekorasyonunuzda cesur olun; kırmızı, turuncu, sarı, altın rengi gibi iddialı renkleri seçin.  Bahçe mobilyalarında da büyük ve gösterişli parçalarla istediğiniz bu ihtişamı tamamlayabilirsiniz. Kalabalıkları sevdiğiniz için büyük bir yemek masası ve oturulabilecek bolca bahçe sandalyesi iyi olur. 

Beğenilmek, takdir edilmek hoşunuza gittiğinden bahçenizde de beğeni toplayacak detaylar kullanabilirsiniz. Sarmaşıklı bir pergola veya çardak, yüzme havuzu bir Aslan’ın bahçesine çok yakışır. Benzer şekilde büyük heykel ve objelere de yer verebilirsiniz. 

Aslan için bahçe aydınlatmaları da önemlidir. Loş ve romantik LED aydınlatmalar yerine gösterişli ve iyi aydınlatan aplikleri hatta sarkıt avizeleri tercih edebilirsiniz. Bahçe aydınlatması seçeneklerine göz atmak için Yaz Gecelerinin Kurtarıcısı: Bahçe Aydınlatmaları yazımıza bekliyoruz.

Özellikle zambak, gül ve ayçiçeği gibi renkli ve büyük çiçekler için Aslan burcunun çiçekleri diyebiliriz. Bu asil ve görkemli çiçeklerle renklendireceğiniz bahçenize konuklarınız da bayılacak! Ne de olsa Aslan, her şeyiyle gurur duyar ve takdir görmesinden hoşlanır. 

Söylememize gerek yok ama bahçenizle gurur duymak için bakımlı tutmayı da ihmal etmeyin.

Başak Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (23 Ağustos – 22 Eylül)

Başak Burcu Bahçe

Başaklar, detaylara önem verir, düzeni ve pratikliği tercih eder. Bir Başaksınız, sade ve abartısız, bakımı kolay  bitkiler ve mobilyalar seçin. Dekorasyonda toprak elementini temsil eden beyaz, yeşil ve kahverengi gibi nötr, sakinleştirici ve rahatlatıcı renkler kullanın. Yer ve duvarlar için taş, beton veya tuğla tercih edebilirsiniz.

Pratikliği sevdiği için Başak burcunun çiçekleri de pratik olmalıdır.  Bu yüzden lavanta, yasemin veya gül gibi hem görselliğiyle hem tatlı kokusuyla bahçenizi renklendirecek çiçekler tam size göre. Bakımı kolay, yaz kış yeşil kalan çiçekleri de tercih edebilirsiniz. Bunun için Yaz Kış Kurumayan Bahçe Çiçekleri Neler? yazımız size yol gösterecektir.

Analitik ve detaycı olmak her ne kadar harika işlere imza atmanızı sağlasa da sizin için  yorucu olabilir. Bu neden bahçeniz aynı zamanda nefes alıp, gevşeyebileceğiniz konfor unsurları içermelidir. Örneğin bir bahçe salıncağı size aradığınız tazelenmeyi sağlayabilir. 

Düzen sevdiğiniz için etrafta kalabalık yaratacak dekoratif objeler istemeyebilirsiniz. Ancak biliyoruz ki dağınıklıkları toplayacak dolaplara, içi depolama alanı olabilecek veya raflarıyla dağınıklığı toplayacak bahçe sehpalarına hayır demezsiniz. 

Terazi Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (23 Eylül – 22 Ekim)

Terazi Burcu Bahçe

Teraziler denge ve uyumun burcudur. Güzellik ve simetri onlar için önemlidir. Bu nedenle eğer bir Terazi’yseniz, bahçe dekorasyonunuz estetik açıdan dengeli ve uyumlu bir tarzda olmalıdır. Bahçenin farklı alanlarında birbirini tamamlayan kontrast renkler ve dokular kullanmanız görsel olarak çekici bir alan yaratmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin mobilyalarınızda metalin soğukluğunu ahşabın sıcaklığı ile, turuncunun sıcaklığını yeşilin soğukluğu ile dengeleyebilirsiniz. 

Eğlenmeyi seven bir burç olarak bahçenizde rahatlayabileceğiniz ve arkadaşlarınızla ve ailenizle bir arada olmanın keyfini çıkarabileceğiniz rahat bir oturma alanı mutlaka olsun. Hatta bahçe salıncağı ya da bir hamak ile bahçe keyfinizi taçlandırabilirsiniz. 

Terazilerin çiçek tercihinde görünüm kadar çiçeğin anlamı da önemlidir. Bu burcunun çiçeği uyumun ve güzelliğin sembolü güldür. Gülle birlikte ortanca, papatya, orkide, lale gibi zarif çiçeklerle estetik ve sofistike bir düzenleme yapabilirsiniz. 

Toprak grubu bir burç olarak bahçenize kayalar, çakıl taşları, terakota saksılar gibi doğa unsurlarını dahil edebilirsiniz. Böylece doğa ile bağlantınızı güçlendirirsiniz. Bahçenizin keyfini hem gündüz hem de gece sürebilmek için ise aydınlatmalarına da özen gösterin.

Akrep Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (24 Ekim – 21 Kasım)

Akrep Bahçe Dekorasyonu

Esrarengizi ve karizmatik Akrep burcunun bahçesi de aynı ölçüde esrarengiz ve karizmatik olmalı. Bunu güç, tutku ve gizemi çağrıştıran siyah, mor, kırmızı gibi koyu renkler kullanarak sağlayabilirsiniz.  

Akrep burcunun çiçekleri de yine aynı şekilde siyah petunyalar, mor hercai menekşeler veya kırmızı güller gibi koyu renk çiçeklerdir. Kokusuyla baş döndüren yasemin, gardenya gibi çiçeklere ya da lotus çiçeği gibi dönüşü ifade eden sembolik bitkilere de yer verebilirsiniz.

Su grubu olduğunuz için bahçenizde minik bir süs havuzu olabilir. Sakinleştirici şırıltılarıyla kendinizle ve düşüncelerinizle başbaşa kalmanıza imkan sağlayacak bu süs havuzu  mistik yanınıza da hitap eder. Duygusal bir burç olarak bahçenizi ilgi alanlarınızı ve kişiliğinizi yansıtan kişisel dokunuşlarla, mistik semboller taşıyan kristal ve aksesuarlarla zenginleştirin.

Kendilerini ve başkalarını dönüştürme yetenekleriyle tanınan Akreplerin bahçelerinde yoga ya da meditasyon yapabilecekleri özel alanlar da oluşturulabilir. Bu alanda yoga yaparken kulllanabileceğiniz mat seçenekleri için Koçtaş’a bakabilirsiniz. Akrepler gizemi sevdiği için  bu alanı şimşirlerle ya da bitkilerle çevirip kendi özel kuytunuz yapabilirsiniz. 

Yay Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (22 Kasım – 21 Aralık)

Yay Burcu Bahçe

Yay burcu ateş burcudur. Bu ateşi yansıtacak kırmızı, turuncu, sarı ve pembe gibi canlı ve sıcak renklerle bahçenizde sizin gibi neşeli ve kıpır kıpır bir atmosfer yaratabilirsiniz. Doğal olanı sevdiğiniz için bahçe mobilyalarında, duvar ve yerlerde  ahşap, taş, hasır veya bambu gibi malzemeler tercih edin. 

Bir doğa aşığı olarak  bitki ve çiçeklerle dolu bir bahçe sizi çok mutlu edecektir. Maceracı yanınıza hitap edecek şekilde farklı şekil, boyut ve renklerde bitkilerle görsel olarak ilginç bir alan yaratabilirsiniz.

Yay burcunun çiçeği, canlı renkleri ve neşeli görünümleriyle bilinen karanfildir. Dolayısıyla bahçenizde mutlaka karanfiller olsun. Diğer bitki ve çiçeklerinizi seçerken ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurun. Krizantemler, süsenler Yay’ın maceracı yönüne hitap eder. 

Bahçenizde kendi sebzenizi meyvenizi yetiştirmek, bahçeyle uğraşmak da sizi çok mutlu eder. Sonbaharda bile bahçecilik yapabilmeniz için Sonbaharda Ne Ekilir: Sebze, Meyve ve Çiçek Yetiştirme yazımızı okuyabilirsiniz. 

Güzelliğe ve sanata olan tutkunuzu bahçenizde sanatsal objeler ve  heykellere yer vererek gösterebilirsiniz.Yaylar ayrıca seyahat etmeyi, diğer kültürleri tanımayı severler. Gittiğiniz farklı yerlerden getirdiğiniz objelerle, farklı kültürleri bahçenizde yaşatabilirsiniz. Bu size şevk ve mutluluk verecektir.

Sosyal bir burç olarak, mutlaka misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz bir alan da oluşturun. Bir bahçe şöminesinin etrafında ya da verandanızda rahat koltuklarınızda dostlarınızla yeni seyahat planları yaptığınızı hayal ettiğinizde bile içiniz mutlulukla dolmuyor mu?  

Oğlak Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (22 Aralık – 19 Ocak)

Oğlak Burcu Bahçe Dekorasyonu

Toprak grubundaki Oğlak burcu, kahverengi, bej ve yeşil gibi toprak renklerine çekilirler. Bu renklerle, bahçenizde sakin ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratabilirsiniz. Hırslı ve statüye önem veren bir burç olarak bahçe mobilyalarında kaliteli, estetik ve konforlu parçalardan vazgeçmeyin. 

Oğlaklar doğanın güzelliğini takdir ederler, bu nedenle bitkilerle dolu bir bahçeye sahip olmaktan keyif alacaklardır. Oğlak burcunun çiçekleri burcun özellikleri olan güç veya başarı ile ilişkilendirilen, yaz kış yaprak dökmeyen sukulentler, kaktüsler, ortancalar gibi uzun ömürlü ve dayanıklı bitkilerdir. Bu bitkilerden aranjmanlar yapabilirsiniz.

Güzelliğe ve sanata olan ilginizi bahçenizde de göstermek için  sanatsal objelere yer verin. Bunlar yine gücü veya statüyü temsil eden mitolojik hayvan ve insan heykelleri olabilir. 

Başarı odaklı, hırslı, azimli yanınızı mutlu etmek üzere bahçede bir çalışma alanı da oluşturabilirsiniz.Bahçedeki çalışma alanınızı düzenli tutmak için ipuçları isterseniz, Düzen Önemli: Kendin Yap Çalışma Masası Düzenleme Fikirleri yazımıza bekliyoruz.

Kova Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (20 Ocak – 18 Şubat)

Kova Burcu Bahçe Dekorasyonu

Yaratıcı ve yenilikçi Kovalar, bahçe dekorasyonunda da şık, zamanı yakalayan ve sıradışı bir tarzı benimser. Eğer bir Kovaysanız son trend bahçe mobilyaları tam size göre. Safir mavisi, mor, turkuaz, sarı gibi dinamik renklere ağırlık vererek enerjik yönünüzü yansıtabilirsiniz.

Kovalar her zaman yeni şeyler denemeye bayılır. Bu nedenle farklı bahçe dekoru fikirlerini denemekten korkmayın. “İşte bu” dediğiniz tarzı yakalamak için farklı renkler, dokular ve malzemeler deneyin. Memnun kalmazsanız ya da sıkılırsanız yaratıcı yönünüzü kullanarak kendi dokunuşlarınızla istediğiniz hale getirebilirsiniz. Mobilya Yenilemek İsteyenlere: Eskitme Boya Nasıl Yapılır? yazımız da size ilham olabilir.

Kova burcunun çiçekleri de kendi gibi sıradışı olmalı. Sukulentler, kaktüsler veya tropik bitkiler gibi herkeste bulunmayacak bitkiler seçin. Aksesuar ve objelerde de bu farklı tarzı devam ettirin. Örneğin geometrik saksılara, metal heykeller kullanabilirsiniz.

Kovalar teknolojiye de ilgi duyarlar. Bu yüzden bahçenizde güneş enerjisiyle çalışan aydınlatmalara, kablosuz müzik sistemlerine yer vererek teknoloji ile doğayı buluşturabilirsiniz.

Balık Burcu İçin Bahçe Dekorasyonu Önerileri (18 Şubat – 20 Mart)

Balık Burcu Bahçe Dekorasyonu

Su grubu üyesi Balık burçları, bahçe dekorasyonunda da suyu çağrıştıran mavi, yeşil, açık mor gibi renkler kullanarak, sakinleştirici ve dingin bir atmosfer oluşturabilir. Doğaya derinden bağlı bir burç olduğunuz için hem mobilyalarda hem duvar ve yer döşemelerinde ahşap, taş gibi doğal malzemeler tercih edin. 

Rüzgar çanları, düş kapanları, loş aydınlatmalar gibi adeta bir peri masalındaymışsınız hissi veren aksesuarlarla duygusal ve romantik yönünüzü şımartabilirsiniz. Bahçe ve Balkonlarınız İçin 3 Kendin Yap Fikri videomuzda o becerikli elinizden çıkacak bir rüzgar çanını nasıl yapacağınızı görebilirsiniz. 

Balık burcun çiçekleri de bu büyülü havayı devam ettirmeli.  Bunun için ise zambaklar, lotus çiçekleri, mor salkımlar ve hatta, bambu ideal. Suyu seven bu çiçeklerin hemen yanı başına,  şırıltısı ile size huzur veren  bir süs havuzu eşlik edebilir. Bu huzurlu köşe, farkındalığı ve mistik yönü kuvvetli bir burç olarak kendinize doğru bir içsel yolculuğa çıkabilmeniz için de biçilmiş kaftan!

Bahçe dekorasyonunuza burç özelliklerinizi de yansıtabilmeniz, bahçenizde burçlara göre çiçek seçimi yapabilmeniz için öneriler paylaştık. Dekorasyon tercihlerinizin burcunuzla uyumlu olup olmadığını öğrenmek için ise Hayalindeki Bahçeyi Anlat, Burcunu Tahmin Edelim testimizi çözebilirsiniz.