Burçlara Göre Ev Hediyesi Fikirleri

Burçlara Göre Ev Hediyesi Fikirleri

Burçlar, bir insanın karakterini ve zevkini yansıtan önemli bir araç. Bu nedenle burçlara göre ev hediyesi seçmek, hediyenizi özel ve anlamlı kılmak için harika bir fikir. Üstelik burçlara göre hediye seçimi, erkek olsun kadın olsun uygun hediyeyi bulma konusunda işimizi oldukça kolaylaştırıyor. 

Burçlara göre hediyeler deyince kafanız karışmış olabilir. Hemen bir örnek verelim: Yaratıcı bir kişiliğe sahip Kova burcu için hobi malzemeleri, pratiklik seven Boğa burcu için ise işini kolaylaştıracak bir mutfak aleti alabilirsiniz. 

Burç özelliklerine uygun ev hediyesi fikri hoşunuza gittiyse okumaya devam edin. Çünkü bu yazımızda her burca özel ev hediyesi fikirleri paylaşacağız. Aslında sadece ev hediyesi ile sınırlamaya da gerek yok. Önerilerimizi burçlara göre doğum günü hediyeleri almak için de değerlendirebilirsiniz. Hatta burçlara göre Anneler Günü hediyesi için bile bu öneriler geçerli. Burçlara göre hediyelerin çoğunu Koçtaş’ın zengin ürün portföyünde bulabileceğinizi de hatırlatalım.

Ayrıca her burç için yatak odası hediyesi seçiminde “Yatak Odanız Kişiliğinizi Yansıtsın: Burçlara Göre Yatak Odası Dekorasyon Önerileri” yazımızdan, bahçe hediyesi seçiminde ise “Burçlara Göre Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımızdan ilham alabilirsiniz.

pire

Koç Burcu İçin Ev Hediyesi Fikirleri (21 Mart – 20 Nisan)

Koç Burcu Ev Hediyesi

Maceracı ruhları, bağımsız yapıları ve yaratıcılıklarıyla tanınan Koç burçları için alınacak ev hediyesi de bu özellikleri yansıtmalıdır. En son trendlere ilgi duydukları için yenilikçi olması da önemli. Burçlara göre hediyeler arıyorsanız işte, bu özellikleri yansıtan ve Koçların yüzünü güldürecek hediye önerileri:

  • Salonu için alacağınız büyük boy bir soyut tablo veya yeni yeni tanınan bir sanatçının elinden çıkmış bir heykel, Koçların cesur yanına hitap eden hediyelerden biri olacaktır. Eğer daha geniş bir bütçe ayırmayı düşünüyorsanız teknoloji ve yenilik sever Koç arkadaşınıza son teknoloji ses ve görüntü sistemleri de alabilirsiniz.

Mutfak da Koç burcunun hem yaratıcılığını kullanabildiği hem de ellerinden çıkan nefis lezzetlerle takdir toplayabileceği bir alan. O yüzden bıçak seti, tava seti ve airfryer denilen son dönemin popüler kızartma ve pişirme makineleri gibi onların aşçılık deneyimine katkı sağlayacak hediyeler de burçlara göre hediyeler arasında sayılabilir.

Boğa Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri  (21 Nisan – 20 Mayıs)

Boğa Burcu Ev Hediyesi

Boğa burcu Toprak burcu olmasının bir sonucu olarak doğal olanı tercih etse de estetiğe ve lükse de düşkündür. Haliyle ona alacağınız hediye de sade ama şık olmalıdır. İşte Boğalara uygun burçlara göre hediyeler

  • Keyif sever Boğalara rahatlatıcı bir banyonun ardından giyebileceği yumuşacık, uzun tüylü bir bornoz alabilirsiniz. Renk olarak daima nötr ve toprak tonlarını tercih edin.
  • Boğa burcu yediğinin içtiğinin de en güzeli olmasını ister. Bu yüzden mutfağında en lezzetli yemekleri pişirebileceği demir döküm tencereler, yemeklere lezzet katan çeşit çeşit baharatları koyabileceği baharatlıklar ya da kahve keyfini katmerleyecek bir kahve makinesi onu çok mutlu edecektir. 
  • Boğa için bahçe demek de keyif demek. Bu keyfi onlara verecek bir hamak veya yumuşacık yer minderleri tam Boğalara uygun bir ev hediyesi.

İkizler Burcu İçin Ev Hediyesi Fikirleri  (21 Mayıs – 20 Haziran)

İkizler Burcu Ev Hediyesi

Değişiklik tutkuları ve sosyallikleri ile bilinen İkizler burcuna hediye alırken bu özellikleri dikkate almakta fayda var. Üzerine iyice düşünülmüş, kendileri gibi özgün hediyeler onları gerçekten mutlu eder. Bu kriterleri göz önüne alarak İkizler için burçlara göre hediyeler arasında neler var, bir göz atalım.

  • Uçarı ruhlarını biraz olsun sakinleştirecek bir ortam yaratmak için salonuna geniş ve yeşil yapraklı bitkiler almayı düşünebilirsiniz. Bitkilerle ilgilenmek ve her gün büyüdüklerini görmek onların değişim tutkusunu besleyen, burçlara göre hediyelerden biri olacaktır. Eğer onlardan da sıkılırlarsa saksıları değiştiriverirler. Üstelik böylece yeni bir uğraş da bulmuş olurlar. Canlı bitkileri Koçtaş mağazalarımızda bulabileceğinizi hatırlatalım.

Evde sürekli misafir ağırlamaya bayılan iletişim burcu İkizler için misafirlerine lezzetli yemeklerini şık bir şekilde sunabileceği modern çizgilerde tabak takımları almanız çok hoş bir sürpriz olacaktır. Eğer yeterince tabağı olduğunu düşünüyorsanız evde vereceği partiler için bardak almayı da düşünebilirsiniz.

Yengeç Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri  (21 Haziran – 30 Temmuz)

Yengeç Burcu Ev Hediyesi

Yengeç burcu, duygusal ve sevecen bir burçtur. Aileyi temsil eden bu burç, evlerini sevdikleriyle vakit geçirebilecekleri rahat ve huzurlu bir yuva haline getirmek isterler. Bu nedenle Yengeç burcu için ev hediyesi seçerken onların bu bakış açısını göz önünde bulundurmak önemlidir. İşte, Yengeçleri sevindirecek burçlara göre hediyeler: 

  • Aileye ve aile bağlarına çok önem veren Yengeçleri en mutlu edecek şey aile fotoğrafları için bir albüm ya da çerçeve olacaktır. Böylece sevdikleri hep gözlerinin önünde olur. Denizi ve denize ait her şeyi seven Yengeçler için genelde deniz temalı, mavi ve yeşil tonlarında hediyeleri tercih edebilirsiniz. 
  • Anılara ve maneviyata çok değer veren Yengeçler için burçlara göre hediyelerden bir diğeri de yatak odalarında eşyalarını koyabilecekleri el emeği göz nuru kutular. Hobi boyalarını ve ahşap kutuları Koçtaş’ta bulabileceğinizi hatırlatalım. Yengeç arkadaşınızın, ev hediyesi olarak “Annenize Kendi Emeğinizi Hediye Edin: DIY Anneler Günü Hediyeleri yazımızda yer alan kendin yap hediyelere de bayılacağına eminiz.

Aslan Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Aslan Burcu Ev Hediyesi

Aslan burçları, ateş grubundan oldukları için gösterişli ve iddialıdır. Cesur, davetkar ve dışa dönüklerdir. Evlerinin lüks ve konforlu olmasını isterler. Bu nedenle onlara ev hediyesi seçerken bu özellikleri göz önünde bulundurmak önemlidir. İşte, Aslanları mutlu edecek burçlara göre hediyeler:

  • Misafir ağırlamayı seven Aslan burçları, salonları için gösterişli ve şık mobilyalar tercih ederler. Burçlara göre hediyeler seçerken onlara salonlarındaki bu şıklığı tamamlayacak aksesuarlar düşünebilirsiniz. Örneğin şık bir abajur, sanatsal bir obje veya yemek masasında kullanabileceği şamdanlar veya çerçevesi süslü bir ayna. Sadece ışıltılı ve gösterişli olmasına özen gösterin. 

Aslan burçları mutfakta da göz önünde olmayı sever. İnce kesim şık bardaklar ve zarif porselen takımlar ile onların gönlünü kazanabilirsiniz.

Başak Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri  (23 Ağustos – 22 Eylül)

Başak Burcu Ev Hediyesi

Toprak grubu Başaklar; detaylara önem verir, düzeni ve pratikliği tercih eder. Ev dekorasyonunda sade, abartısız, toprak tonlarında eşyalar kullanır. Ev hediyesi seçerken bu detayları göz önünde bulundurmakta fayda var. İşte, Başak burcuna verilebilecek hediyelerden bazıları:

  • Bir Başak burcuna, salonundaki dergi ve gazeteleri derli toplu tutacak bir gazetelik veya çekmeceli bir sehpa, TV ve diğer kumandalarını koyabileceği kumandalık,  sehpalarının üzerini koruyacak bardak altlıkları almayı düşünebilirsiniz. 
  • Düzen tutkunu bu burç için çorap, çamaşır, aksesuar çekmecelerini düzenli tutmaları amacıyla organizer ve kıyafetleri için fonksiyonel askılıklar da burçlara göre hediyeler arasında sayılabilir.
  • Banyoda dağınıklığı ortadan kaldıracak saklama kutuları, çok amaçlı dolaplar, çamaşır sepetleri tam Başaklara göre. Malzeme olarak rattan ya da doğal ahşap tavsiye ederiz.

Terazi Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri  (23 Eylül – 22 Ekim)

Terazi Burcu Ev Hediyesi

Terazi, denge ve uyumun burcudur. Güzellik ve simetri onlar için önemlidir. Bu nedenle bir Terazi’ye verilecek hediye de estetik açıdan dengeli ve uyumlu olmalıdır. İşte, bir Terazi’ye alınabilecek burçlara göre hediyelerden bazıları:

  • Estetiği seven Terazi burçları, sanat ve müziğe de ilgi duyarlar. Salonlarına bir pikap ya da plaklarını koyabilecekleri doğal ahşap bir dolap çok yakışır.
  • Çevrelerini güzelleştirmekten hoşlandıkları için dekoratif objeler de çok sevecekleri hediyeler olacaktır.

Sosyal bir burç olan Teraziler sevdikleriyle vakit geçirmek isterler. Bu sebeple burçlara göre hediyeler söz konusuysa bahçe ya da balkonlarında misafirlerini ağırlayabilecekleri bir koltuk takımı, Teraziler için evin vazgeçilmezi olacaktır. Eğer daha uygun fiyatlı bir hediye arıyorsanız ve arkadaşınızın yeri müsaitse mangal ya da barbekü almayı düşünebilirsiniz.

Akrep Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri  (24 Ekim – 21 Kasım)

Akrep Burcu İçin Ev Hediyesi

Esrarengiz ve karizmatik Akrep burcu, su elementinden olduğu için aynı zamanda duygusal ve sezgiseldir. Evleri de kendileri gibi gizemli ve çekici olsun isterler. Burçlara göre hediyeler istiyorsanız onlara ev hediyesi seçerken bu özellikleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Gelin, Akreplere uygun ev hediyesi önerilerine birlikte bakalım: 

  • Akreplerin sezgisel ve mistik yönüne hitap etmek üzere kendileriyle baş başa kaldıkları banyoları için bir hediye düşünebilirsiniz. Banyolarını spa gibi bir atmosfere dönüştürmeleri için masaj özellikli bir duş başlığı, kokulu mumlar, banyo tuzları hediye edebilirsiniz.

Kendilerini tazeledikleri bir diğer mekan olan yatak odası için ise aradıkları sakinliği ve huzuru sağlayacak, dilerlerse üzerinde meditasyon ya da yoga yapabilecekleri yumuşacık bir halı da burçlara göre hediyeler arasında yer alır. Hediyenizi popüler halı modellerine göre yapmak isterseniz “2023 Halı Trendleri” yazımızdan fikir alabilirsiniz.

Yay Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri  (22 Kasım – 21 Aralık)

Yay Burcu Ev Hediyesi

Yay burcu ateş burcudur. Bu nedenle ateş gibi kıpır kıpırdır. Özgür ruhlu ve maceracı bir kişiliğe sahiptirler. Her zaman yeni şeyler keşfetmeyi ve deneyimlemeyi severler. Evlerinde de yeniliğe açıktırlar. Burçlara göre hediyeler fikri size sıcak geliyorsa onlara alacağınız hediyeler dinamizmi çağrıştıran şeyler olmalıdır. Mesela aşağıdaki önerilerimiz gibi:

  • Yeni yerler keşfetmeyi seven bir burç olarak Yaylar mutlaka gezip gördükleri yerlerden çeşitli hatıralıklar getirmiştir. Salonuna bunları sergileyebileceği bir raf, hatıra fotoğraflarını asabileceği çerçeveler tam da burçlara göre hediyeler arasında olacaktır. 
  • Sosyal bir burç olarak sevdikleriyle bir arada olmayı çok severler. Davetlerde kullanabilecekleri farklı servis ve sunum tabakları, dünya mutfaklarından tarifler sunan bir yemek kitabı, masalarını süsleyecekleri şık Amerikan servisler ile Yay burçlarının eğlenceli masalarında hediyenizle yer edinebilirsiniz.

Enerjik Yaylar bahçe işlerinde de  enerjiktir.  Bahçeyle uğraşmak onlara hem fiziksel aktivite hem de doğa ile bağlantı kurma fırsatı verir. Bunun için ona bahçecilik ile ilgili şeyler alabilirsiniz. Örneğin bir çim biçme makinesi olabilir. “Evinizin Bahçıvanı Olun: Gerekli Bahçe Aletleri Neler?” yazımızda yer verdiğimiz bahçecilik gereçlerinden birini de hediye edebilirsiniz

Oğlak Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri  (22 Aralık – 19 Ocak)

Oğlak Burcu Ev Hediyesi

Oğlak burçları, pratik, disiplinli ve hırslıdır. Her zaman hedeflerine ulaşmak için çalışırlar. Çok çalışkan ve kararlıdırlar. Sorumluluk sahibi, sabırlı ve istikrarlıdırlar. Burçlara göre hediyeler alma düşüncesindeyseniz bu özelliklere hitap eden seçimler yapmanızı tavsiye ederiz. Toprak elementinden oldukları için kahverengi, bej ve yeşil gibi toprak renklerine yakındırlar. Hediye renklerinde de bunu dikkate alabilirsiniz. İşte, size birkaç hediye önerisi:

  • Çalışmadan duramayan Oğlakların evinde mutlaka çalışma masası vardır. Bu masasında kullanabileceği bir masa lambası hediye ederek gözlerini yormadan çalışmasını destekleyebilirsiniz. Kalemlikler, dosyalar, seperatörler gibi kırtasiye malzemeleri de çalışma ortamında kullanabileceği hediyelerden olacaktır. “İlham Arayanlara: Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri” yazımızdaki öneriler arasında da hem pratik yanına hem de çalışkan yanına hitap eden bir hediye fikri bulabilirsiniz.

Disiplinli Oğlaklar sağlıkları konusunda da disiplinlidir. Kilosunu takip edebileceği bir baskül veya günlük sporunu yapabileceği spor aletleri, mat gibi hediyeler de Oğlakların yüzünü güldürecek burçlara göre hediyeler arasında yer alır. 

Kova Burcu İçin  Ev Hediyesi Fikirleri  (20 Ocak – 18 Şubat)

Kova Burcu Ev Hediyesi

Hava grubu Kova burçları; özgür ruhlu, yenilikçi ve sosyaldir. Her zaman yeni şeyler öğrenmeyi ve değişikliği severler. Aynı zamanda çok yaratıcıdırlar. Onlara alacağınız burçlara göre hediyeler de farklı, özgün ve tabii eğlenceli olmalıdır. İşte, size Kovalara uygun birkaç hediye fikri:

  • Yerinde duramayan Kovalara en iyi ev hediyesi bir valiz olabilir. Valizi bir ev hediyesi olarak önermemizin kulağa biraz garip geldiğini kabul ediyoruz, ama Kovalar gariplik sever. Üstelik seyahat etmeden duramayan bir burca daha iyi bir hediye ne olabilir ki? Renk seçiminizde cıvıl cıvıl renklerden vazgeçmeyin.

Burçlara göre hediyeler söz konusu olunca yaratıcı yönlerini besleyecek hediyeler de Kovaların hoşuna gider. Örneğin kendi boyayabileceği bir komodin, tepsi ya da ahşap herhangi bir obje ile boya malzemeleri. Hangi malzemelere ihtiyaç duyabileceği konusunda “Yenilenme Zamanı: Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Balık Burcu İçin Ev Hediyesi Fikirleri  (18 Şubat – 20 Mart)

Balık Burcu Ev Hediyesi

Balık burçları; hayalperest, romantik ve hassastır. Duygusal olarak zengindirler ve derin bir iç dünyaları vardır. Sanat, müzik ve edebiyattan hoşlanırlar. Ayrıca doğayla iç içe olmayı severler. Balık burcuna alınabilecek burçlara göre hediyeler için bu özelliklerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Ayrıca su grubu üyesi oldukları için suyu çağrıştıran mavi, yeşil, açık mor gibi renkleri tercih ederler. İşte, Balık burcuna uygun bazı hediye önerileri:

  • Balık burçları, evlerinde rahat ve huzurlu bir ortam yaratmak isterler. Ortamda istedikleri bu huzurlu havayı yaratacak bir lambader veya abajura, üstelik deniz temalıysa bayılacaklarına eminiz.
  • Mutfağını daha sıcak kılacak masa örtüsü, önlük, perde gibi birbiriyle takım olan mutfak tekstil ürünleri veya salonunda kitap okurken, TV izlerken kullanabileceği bir battaniye de alabilirsiniz.
  • Burçlara göre hediyeler deyince su grubunun suyu seven bu üyesine, yatak odasında baş ucuna koyabileceği ince süslemelerle bezeli zarif bir sürahi ve bardak seti de hediye alabilirsiniz.

Arkadaşınıza alacağınız ev hediyesinin burç özelliklerine de uygun olması için burçlara göre hediyeler konusunda bazı öneriler paylaştık. Ama biliyorsunuz ki hediyeniz kadar onu sunuş şekliniz de önemli. Sevginizi de katarak yapacağınız hediye paketi önerileri için “Hediyeniz Gibi Paketi de Özel Olsun! Kendin Yap Hediye Paketi Fikirleriyazımıza göz atabilirsiniz.

Hem biraz eğlenmek hem de arkadaşınızın hediye zevkinin burcuyla uyumlu olup olmadığını öğrenmek için ise sizi Arkadaşının Ev Hediyesi Zevkini Söyle, Burcunu Tahmin Edelim testimize bekliyoruz.