Yerden Tasarruf Mümkün: Küçük Salonlar İçin 4 Mobilya Önerisi

Küçük Salonlar İçin Mobilya Önerileri

Evinizde en çok zaman geçirdiğiniz alan olan salonunuzun küçük olması, alanı dekore ederken ince eleyip sık dokumanız gerektiği anlamına geliyor. Renk seçiminden mobilya tercihine kadar tüm ayrıntılara dikkat ettiğiniz takdirde salon dekorasyonunda daha ferah bir ambiyans yaratabilir, aynı zamanda daha kullanışlı bir alana sahip olabilirsiniz. “Salonunuzu Daha Geniş Göstermenizi Sağlayacak İpuçları” yazımızda bu konuda size yardımcı olacak tüyoları uzun uzun anlatmıştık. Şimdi ise ürünleri karşılaştırarak küçük salon mobilya seçiminden bahsedeceğiz. Haydi, başlayalım.

  1. Küçük Salonlar İçin Koltuk Takımı mı, L Koltuk mu Seçmelisiniz?

Küçük odalar için koltuk takımı ve L koltuk seçimi hakkındaki karşılaştırmayı yapmadan önce küçük salonunuza koltuk alırken dikkat etmeniz gerekenleri kısaca aktarmak faydalı olacaktır.

  • Açık renklerin ışığı yansıtma özellikleri, alanı olduğundan daha ferah ve geniş gösterebilir. Bu sebeple açık renkli koltuklar tercih etmelisiniz.
  • Seçeceğiniz koltuğun tasarımı da oldukça önemli. Heybetli görünen bir tasarıma sahip koltuktansa minimal tasarımlı küçük koltuk takımı ya da köşe koltuk, evinizin daha geniş görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca bu sayede büyük koltukları küçük salona sığdırma derdinden de kurtulmuş olacaksınız!
  • Ayaklı, altlarında açıklık bulunan koltuklar küçük evler için mobilya seçiminde öncelik vermeniz gereken alternatiflerden. Tabii depolama alanına ihtiyacınız varsa bazalı ürünleri de tercih edebilirsiniz.

Peki; küçük salon koltuk takımları mı, yoksa köşe takımları mı seçilmeli? Küçük salona koltuk nasıl olur?

Minimal tasarımlı küçük salon koltuk takımlarını seçmeyi düşünebilirsiniz. Fakat bu noktada her ne kadar küçük koltuk takımı modelleri arasında seçim yapacak olsanız da üçlü, ikili ya da tekli koltukları salonun ayrı noktalarında konumlandırmanız gerekeceğini unutmamalısınız. Diğer bir deyişle koltuk takımının tasarımı küçük olsa da yerleşim konusunda yerden tasarruf etmeniz zor olabilir.

L koltuklar alanı daha verimli kullanmanıza ve mobilya yerleşimini küçük bir alanda daha efektif bir şekilde yapmanıza yardımcı olur. L koltukların avantajlarına ve L koltuk alırken dikkat edilmesi gereken noktalara “Konforlu ve Kullanışlı: Köşe Takımları” yazımızdan ulaşabilirsiniz. Tabii L koltuk seçiminde de küçük köşe koltuk takımı seçtiğinize emin olmalısınız.

Özetle küçük salonlar için mobilya önerilerimizden biri, imkânınız varsa köşe koltukları seçmeniz! Fakat tercihinizi küçük ölçülü salon koltuk takımlarından yana değerlendirmek istiyorsanız “Koltuk Çeşitleri” yazımız sayesinde tarzınıza ve evinize uygun koltuk modellerini keşfedebilirsiniz. Ayrıca “Şık ve Konforlu: Koltuk Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımız ister büyük  ister küçük salon için koltuk satın alacak olun, doğru seçimi yapmanız konusunda size rehberlik edecektir! 

Küçük salonlar için kullanışlı koltuk ve kanepe modelleri için Koçtaş’a göz atabilirsiniz.

Küçük Salon İçin Koltuk

  1. Küçük Ahşap Yemek Masası mı, Cam Yemek Masası mı Seçmelisiniz?

Küçük bir eviniz varsa muhtemelen bir yemek odanız olmayacak ve yemek alanına salonunuzda yer vereceksiniz. Bu noktada alanınız çok kısıtlı olduğu için küçük yemek masası seçmeniz gerektiğini biliyorsunuzdur. Peki, küçük evler için yemek masası seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

  • Küçük salona masa seçerken de açık tonları tercih etmelisiniz. Örneğin kahverengi masa yerine beyaz küçük yemek masası sizin için daha uygun olabilir.
  • Büyük boyutlu bir masa seçmek yerine açılır-kapanır özellikte olan ve bu sayede genişletilebilen masalar, küçük evler için kullanışlı mobilyalar arasında.
  • Masanın minimal bir tasarıma sahip olması da geniş bir alana kavuşabilmeniz açısından oldukça önemli. Ayrıca sandalye seçiminde de bu noktaya dikkat etmenizi öneririz.
  • Kare ya da dikdörtgen masalar yerine yuvarlak masalar seçmek, alandan tasarruf etmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

Küçük salonlar için yemek masası modellerini incelerken tasarımın yanı sıra malzemeye de dikkat etmeniz gerektiğini belirtelim. Mesela seçiminizi ahşap ya da MDF gibi malzemelerden yana mı kullanmalısınız, yoksa cam bir masa mı tercih etmelisiniz?

Açılır-kapanır ahşap ya da MDF küçük yemek masası takımı yerden tasarruf etmeniz konusunda size yardımcı olabilir, ama şeffaf camlar da alanda bölünme algısı yaratabilir ve bu sayede salonunuzu olduğundan daha geniş gösterebilir. Bu sebeple cam yemek masaları da küçük evlere göre mobilyalar arasında.

Küçük salon için masa sandalye takımı satın almadan önce “Şık Sofralar, Unutulmaz Anılar: Yemek Masası Nasıl Seçilir?” yazımızı okumayı unutmayın. Bu arada stüdyo dairede yaşıyorsanız ve fazla misafiriniz olmuyorsa duvara monte edilen ve açılıp kapanabilen, çalışma masası olarak da kullanılabilen masaları değerlendirebilirsiniz.Küçük yemek masası modellerini ve küçük yemek masası fiyatlarını incelemek için Koçtaş web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Küçük Salon Küçük Yemek Masası

  1. Orta Sehpa mı, Zigon Sehpa mı Seçmelisiniz?

Salonların olmazsa olmaz mobilyalarından biri de hiç kuşkusuz ki sehpalar. Peki, küçük evler için sehpa seçerken neleri göz önünde bulundurmalısınız?

Orta sehpalardansa iç içe geçen zigon sehpalar hem ihtiyacınıza yanıt verebilir hem de yer tasarrufu yapabilmeniz konusunda size yardımcı olabilir. Fakat eğer orta sehpaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bu noktada metal çerçeveli cam sehpaların son dönemin popüler alternatiflerinden biri olduğunu belirtelim.

Tarzınıza ve ihtiyacınıza uygun sehpalar hakkında ayrıntılı bilgi alabilmek için “Sehpa Çeşitleri” infografiğimizi inceleyebilir ve kullanışlı küçük ev ve salon mobilyaları arasında yer alan sehpa modellerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz.

Küçük Salon Dekorasyonu

  1. TV Ünitesi mi, TV Askı Aparatı mı Seçmelisiniz?

Küçük mobilyalara öncelik verme durumu TV ünitesi seçerken de geçerli. Tasarımı sehpaları ya da konsolları andıran boyu küçük mobilya seçeneklerini tercih etmek, alanı daha büyük göstermeniz konusunda size yardımcı olabilir. Fakat imkânınız varsa sizin için önerimiz, tercihinizi TV askı aparatlarından yana kullanmanız olur. Bu sayede salonunuzu daha efektif bir şekilde dekore edebilir, örneğin TV ünitesi koyacağınız yere küçük açılır yemek masası konumlandırabilirsiniz.

Tercihiniz her ne olursa olsun, ihtiyacınıza cevap verecek TV ünitesi ve TV askı aparatları için Koçtaş’a göz atabilirsiniz.

Küçük Salon Pratik Mobilyalar

Önemli Bir Hatırlatma: Küçük Evler İçin Çok Amaçlı Mobilyaları Tercih Edin

Tercih edebileceğiniz küçük ev mobilyalarından bahsettik. Fakat bunlara ek olarak satın alacağınız ürünlerin çok amaçlı olmasını da es geçmemelisiniz; çünkü küçük evler için pratik mobilyalar birden fazla kullanım amacına hizmet edebilir. Örneğin bir orta sehpa almak istiyorsanız çalışma masası olarak da kullanıma uygun bir şekilde açılabilen ya da altlarında puf bulunan küçük ev mobilya çözümlerini tercih edebilirsiniz.

Ayrıca küçük daireler için mobilya çözümleri ve yer tasarrufu ipuçları için “Küçük Evlerde Yer Kazanma Tüyoları ve Hayatı Kolaylaştıran Fikirler” yazımıza göz atabilirsiniz.

Küçük Salon İçin Akıllı Mobilyalar

Salonu küçük evler için mobilya seçiminde göz önünde bulundurmanız gerekenleri anlattık, hangi mobilyanın küçük salon dekorasyon fikirlerinde değerlendirilebileceğinden bahsettik. Şimdi, sırada zevkinize ve ihtiyacınıza uygun mobilyaları seçmek var!