Birbiriyle Uyumlu Koltuk Renkleri Nelerdir?

Birbiri İle Uyumlu Koltuk Renkleri

Seçtiğiniz koltuk modelleri, salon dekorasyonlarında şıklık ve uyumla doğrudan ilgili olsa da buna ek olarak koltuk takımları ile bağlantılı bir unsur daha var: Koltuk takımı renkleri! Geçmişte ikili, üçlü koltuklar ve berjerler ile oluşturulan koltuk takımlarının tek renk ve desende olması popülerken günümüzde farklı renkler ile oluşturulan renkli koltuk takımları moda. Örneğin üçlü antrasit gri renk koltuk ile sarı berjerler bir araya gelerek uyumlu koltuk renk kombinleri oluşturabiliyorlar. Peki, birbirine uyumlu koltuk renkleri nelerdir?

İşte, koltuk takımı renk uyumu hakkında bilmeniz gerekenler:

Odayı Geniş Gösteren Koltuk Renkleri

Koltuk takımlarında renk uyumundan detaylı bir şekilde bahsetmeden önce evi geniş gösteren koltuk renklerine değinmek istiyoruz. Çünkü koltuk takımlarını yenilemek isteyen pek çok insan için bu oldukça önemli bir konu.

Ev dekorasyonunda evi büyük göstermek için bazı ipuçları mevcut. Beyaz, açık gri, açık pembe, sarı gibi ışığı yansıtan açık renkleri tercih etmek de bu ipuçlarından biri. Yani yaşam alanınızı olduğundan daha geniş ve ferah göstermek istiyorsanız açık renk koltuk takımlarını seçmenizde fayda var.

Ayrıca “Salonunuzu Daha Geniş Göstermenizi Sağlayacak İpuçları” yazımızı okuyarak renk seçiminin yanı sıra uygulayabileceğiniz diğer ev dekorasyonu fikirlerini de keşfedebilirsiniz.

Şimdi, koltuk kumaş renkleri arasındaki uyumu ve koltuk takımı renk kombinlerini inceleme zamanı!

mobilya ürünleri

Gri Renk Koltuk Kombinasyonları

En çok tercih edilen koltuk renklerinden biri olan gri, her dekorasyon stili ile uyum içerisinde olabilen ve havalı bir yansıma sunan renkler arasında yer alıyor. Ayrıca gri koltuk renklerinin hem açık hem koyu renkler ile uyum yakalayabildiğini söylemek mümkün.

Gri koltuk ile uyumlu renkler arasında yine grinin tonları, siyah ve beyaz gibi nötr renkler, sarı gibi canlı renkler bulunuyor. Bunlara ek olarak pembe, mavi, kırmızı, kahverengi gibi koltuk döşeme renkleri ile uyumlu olan grinin koltuk rengi kataloğundaki pek çok renk ile bütünlük yakaladığını söylemek yanlış olmaz. Koyu gri renk koltuk takımı seçeneklerinde ise özellikle antrasit renk koltuk kombinleri ön planda.

Gri koltuk takımına uygun renkler, koyu gri renk koltuk kombinasyonları gibi konularda daha ayrıntılı bilgi almak için “Renk Paletinizi Oluşturun: Ev Dekorasyonunda Gri ile Uyumlu Renkler” yazımızı okuyabilirsiniz. 

Kahverengi Koltuk ile Uyumlu Renkler

Koltuk Takımı Renk Kombinleri

Modası geçmeyen koltuk renklerinden biri olan kahverengi, koltuk renk seçiminde sıklıkla tercih edilen seçeneklerden. Beyaz, krem rengi, siyah, gri, sarı, açık mavi, lacivert gibi renklerle kombinlenebilen kahverenginin özellikle sütlü kahve tonları son yıllarda oldukça popüler.

Sütlü kahve koltuk renk uyumu; ekru, krem rengi, bej, beyaz gibi açık renklerle mükemmel şekilde sağlanabiliyor. Sütlü kahve ya da koyu renk koltuk takımı seçecekseniz kırlentleri bu açık renklerde tercih edebilirsiniz. Ayrıca “Dekorasyonda Kahverengi ile Uyumlu Renkler” yazımızda kahverengi koltuklarda renk kombinleri hakkında daha çok detaya ulaşabilirsiniz.

Siyah Koltuk Takımları ile Uyumlu Renkler

Siyah, şık görüntüsü ve leke göstermemesi sebebiyle koltuk takımında en çok tercih edilen renklerden. Siyah renk koltuk takımları, neredeyse her renk ile kombinlenebilmeleri sayesinde de ön plana çıkıyor.

Siyahı şık ve sade bir şekilde kombinlemek istiyorsanız beyaz, gri tonları, krem rengi uygun olabilir. Daha dikkat çekici birleşmeler için ise sarı, turuncu, açık pembe, mavi gibi renkler koltuk takımında uyumlu renkler olabilir. Ayrıca fuşya renk koltuk takımının da siyah koltuk renk kombinasyonlarında değerlendirilebileceğini belirtmeden geçmeyelim. Daha fazlası için “Cesur Seçimleri Sevenlere: Dekorasyonda Siyah ile Uyumlu Renkler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Mavi Renk Koltuk Kombinleri

Mavi renk koltuk takımı modellerini bu sene beyaz ile sıkça göreceğiz. Kum beji, şeftali rengi, gümüş rengi, kahverengi ve yeşil de mavi koltuk renk uyumunu yakalayabileceğiniz seçenekler arasında. Ayrıca parlement mavisi koltuk ile uyumlu renkler arıyorsanız ve soft renk koltuk takımları ile kombin oluşturmak istiyorsanız uçuk pembe gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. “Renk Kodlarını Not Edin: Dekorasyonda Mavi ile Uyumlu Tonlar” yazımız bu konuda daha ayrıntılı bilgi vermek için sizi bekliyor!

Yeşil Renk Koltuk Kombinleri

Uyumlu Koltuk Renkleri

Yeşil renkli koltuk takımlarına uygun rengi seçmenin çok zor olduğunu düşünebilirsiniz, fakat o kadar da zor değil. Yeşil özellikle iki renkli koltuk takımlarında çok şık duruyor. Kahverengiden beyaza, mordan saks mavisine kadar birçok renk, yeşil koltuk ile uyumlu renkler arasında yer alıyor. Yeşil koltuk renkleri ile uyum yakalayabilecek diğer renkleri keşfetmek için “Göz Alıcı Renk Kombinasyonları İçin: Ev Dekorasyonunda Yeşil ile Uyumlu Renkler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bordo Koltuk ile Uyumlu Renkler

Beyaz, gri, mavi, pastel tonları… Bordo renkli koltuk takımları ile birlikte tercih edebileceğiniz bu renkler sayesinde havalı bir salon dekorasyonuna kavuşabilirsiniz. Eğer tercihinizi bordo yerine kırmızı renk koltuk takımlarından yana kullanırsanız karar vermeden önce “Canlı Renk Paleti Sevenlere: Dekorasyonda Kırmızı ile Uyumlu Renkler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Mor Renk Koltuk Kombinleri

Dikkat çekici ve sıra dışı bir dekorasyon için değerlendirebileceğiniz mor renk koltuk modelleri ile uyumlu renklerden bazılarını sarı, kahverengi, siyah, beyaz, açık mavi, gri olarak sıralamak mümkün. Ayrıca mor renkli koltuk takımlarını dilerseniz pembe renk koltuk ile de kombinlemeyi düşünebilirsiniz.

Sarı Renk Koltuk Takımları ve Turuncu Renk Koltuk Takımları ile Uyumlu Renkler

Koltuk Renkleri

Yaratıcılığa vurgu yapan, yer verildiği alanda enerjik bir yansıma oluşturan sarı ve turuncuya yaşam alanınızda yer vermek istiyorsanız hem açık renkli hem de koyu renkli bir renk paleti oluşturabilirsiniz. Özellikle son yılların popüler sarı tonlarından olan hardal sarısı ile uyumlu renkler arasında koltukta da siyah, gri, lacivert, mor gibi tonlar yer alıyor. Bunlar dışında beyaz, ekru, açık pembe gibi renkler ile de daha yumuşak bir kombin oluşturabilirsiniz. “Enerjik Renk Kombinasyonları: Dekorasyonda Sarı ile Uyumlu Tonlar” yazımızda ise sarı ile buluşturabileceğiniz diğer renkleri keşfedebilirsiniz.

2023’ün En Son Moda Koltuk Renkleri: Bu Senenin Koltuk Renkleri

Koltuk döşemelerinde renk uyumu hakkında bilmeniz gerekenleri sıraladık ve birbirleri ile uyumlu olabilecek koltuk kumaşı renklerini aktardık. Peki, son trend koltuk renkleri neler? Eğer “Dekorasyon trendleri doğrultusunda hangi renk koltuk takımı almalıyım?” diye soruyorsanız bu sene kahverengi, mavi tonları, bej, beyaz, mint yeşili ve adaçayı yeşilinin en moda koltuk renklerinden olduğunu söyleyebiliriz.

Oturma grubu renklerinin yanı sıra zevkinize uygun koltuk modelini seçmeniz de oldukça önemli. Peki, hangi modelin ihtiyacınıza ve zevkinize yönelik olduğunu nasıl öğrenebilirsiniz? “Koltuk Çeşitleri” yazımız sayesinde tarzınıza ve ihtiyacınıza en uygun modeli hemen keşfedebilirsiniz. Birbirinden güzel kanepeler, köşe koltuklar ve berjerler ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Son olarak seçtiğiniz koltuk rengini, alanın dekorasyonu ile bir bütün haline getirmenin de önemli olduğunu unutmamak gerek. “Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur?” yazımız sayesinde alanda renk paleti oluşturmanın ipuçlarını keşfedebilirsiniz.