Dekorasyonda Kahverengi ile Uyumlu Renkler

Kahverengi ile Uyumlu Renkler

Doğayı çağrıştırdığı için rahatlatıcı, güven verici, doğallığa vurgu yapan bir renk olan kahverengi, ev dekorasyonunda sıklıkla kullanılan renklerden biri. Oluşturacağınız renk paletinde ister ana renk ister yardımcı renk olarak tercih edin, kahverenginin yaşam alanınıza havalı ve huzur verici bir yansıma sağlayacağı kesin! Peki, kahverengi dekorasyon için nasıl bir renk paleti oluşturabilirsiniz?

Gelin, kahverengi dekorasyon modelleri için evi farklı alanlarında değerlendirebileceğiniz renk alternatiflerini inceleyelim!

Kahverengi Beyaz Ev Dekorasyonu

Beyaz ve kahverengi uyumu hepimizin malumu. Özellikle koyu kahverengi tonlarını yoğun bir şekilde kullandığınız bir ev dekoru yaptıysanız ya da yapmayı planlıyorsanız bu durumda, alanı görsel olarak daha ferah kılmak için beyaz rengi hiç düşünmeden tercih edebilirsiniz. 

Ayrıca son dönemlerin en popüler ev dekorasyon stillerinden biri olan İskandinav dekorasyonu tercih ettiyseniz de kahverengi beyaz dekorasyonu değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Bu arada İskandinav dekor hakkında ayrıntılı bilgi almak için “Sadelikten Hoşlananlara: İskandinav Tarzı Dekorasyon Nedir, Nasıl Yapılır?” ve “İskandinav Ev Dekorasyonu Renkleri ve İskandinav Dekorasyonla Uyumlu Renkler” yazılarımızı okuyabilirsiniz.

pire

Peki, kahverengi tonlarını evinizin hangi alanında nasıl kullanabilirsiniz?

  • Kahverengi oturma odası dekorasyonunda çokça tercih edilen renklerden biri. Özellikle masa, sehpa, konsol gibi mobilyalar sayesinde evlerin salonlarında sıklıkla gördüğümüz kahverengi, koltuk takımı rengi olarak da tercih ediliyor. Kahverengi koltuk takımı dekorasyonunda yararlanabileceğiniz yardımcı renkler ise koltuğun rengine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin koyu renklerde bir koltuk takımı tercih ettiyseniz kahverenginin açık tonlarıyla, açık kahverengi bir koltuk seçtiyseniz koyu kahverengi alternatifleri ile bütünlük yakalayabilirsiniz. Bunun dışında gri kahverengi salon dekorasyonun da çok şık durduğunu belirtmeden geçmeyelim. Tabii ki aşağıda sunacağımız kahverengi ile uyumlu diğer renkleri de değerlendirmeniz mümkün.
  • Yatak odası mobilyalarını kahverengi almayı düşünüyorsanız bu durumda, alanda sıkıcı bir yansıma oluşturmamak adına açık renklerle kombin yapmayı tercih etmeniz sağlıklı olabilir. Örneğin ister açık sütlü kahve ister koyu kahverengi tonlarında mobilyalar tercih edin, kahverengi beyaz yatak odası dekorasyonu oldukça şık ve ferah izlenim yaratan bir uygulama olabilir. Beyazın yanı sıra krem rengi, bej, açık gri gibi alternatifler de değerlendirebileceğiniz renkler arasında.
  • Mutfak mobilyalarında tercihini koyu ve açık renklerin oluşturduğu kontrastın şıklığından yana kullanmak isteyenlerdeyseniz koyu kahverengi ile beyazı buluşturabilirsiniz. Daha ferah bir mutfak tasarımı yapmak isterseniz açık kahverengi beyaz mutfak dekorasyonu yapmayı düşünebilirsiniz. Beyazın yanı sıra bej, krem rengi gök mavisi gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.
  • Evin diğer alanlarına göre banyolarda kahverengi kullanımı daha az tercih edilse de bu renge banyo dekorasyonunda da yer vermeyi düşünebilirsiniz. Size önerimiz, eğer küçük bir banyoya sahipseniz banyo dekorasyonunda kahverenginin en açık tonlarını beyazla kombinleyip kullanmanız olur. Dar görünümlü, sıkıcı bir havaya sahip olmayan banyolar için açık renk kullanımı oldukça önemli.

Kahverengi Beyaz Ev Dekorasyonu

Kahverengi Krem Beyaz Dekorasyon

Kahverengi salon dekorasyonu, kahverengi yatak odası dekorasyonu ya da diğer alanlar… Kahverenginin sunduğu o doğal esintiden vazgeçemeyen, ama dekore ettiği alanda ferah bir tasarım oluşturmak isteyenler için beyaz renk kullanımından sıklıkla yararlanıldığından bahsetmiştik.

Bu doğrultuda dengeli bir renk paleti oluşturmak için ise kahverengi krem beyaz salon dekorasyonu tercih edebilirsiniz. Kahverengi krem oturma odası dekorasyonu, birbirine yakışan renklerden güç alıp mükemmel uyum yakalanan bir alan kurgulamak isteyenler için ideal.

Kahverengi Siyah Ev Dekorasyonu

Kahverenginin o havalı yansımasının etkisini artırmak için tercih edilen renkler arasında olan siyah, yaşam alanınıza dikkat çekici bir görünüm kazandırabilir. Özellikle bu sene kahverengi siyah mutfak dekorasyonunun ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada siyah ağırlıklı ev dekoru yapmayı planlıyorsanız “Her Zamankinden Daha Popüler: Siyah Ev Dekorasyonu Örnekleri” yazımızı okumanızı öneririz.

Kahverengi Mor Dekorasyon

Her ne kadar ilk düşünüldüğünde birbirleriyle uyumlu renklermiş gibi görünmeseler de mor ve kahverengi, şık ve sıra dışı bir ev dekorasyonu yapmanızı sağlayabilir. Özellikle son dönemlerin popüler renklerinden olan lavanta rengi, açık kahverengi tonları ile güzel bir uyum yakalayabilir. Örneğin kahverengi deri koltuk dekorasyonu yapmak istiyorsanız tablo, dekoratif obje gibi detaylarda moru rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Mavi Kahverengi Dekorasyon

Kahverengi Ev Dekorasyonu

Kahverengi dışında doğayı anımsatan bir başka renk olan mavi de kahverengi ile uyum yakalayan renklerden. Bu arada bu iki rengi dilerseniz kahverengi alt tonlarındaki bordo ile de bir araya getirebilirsiniz. Kahverengi bordo mavi dekorasyon, alışılmışın dışında bir uygulama yapmanıza olanak verebilir. Bordonun dışında griyi de kahverengi ve maviyle birlikte kullanmayı düşünebilirsiniz. Kahverengi, gri ve mavi oturma odası dekorasyonu, sade fakat dikkatleri de üzerine çekmeyi başarabilen bir birleşme olabilir.

Kahverengi Turkuaz Ev Dekorasyonu

Mavinin en göz alıcı tonlarından biri olan turkuaz da ev dekorasyonu yaparken kahverengi ile bir araya getirebileceğiniz renklerden. Kahverengi turkuaz salon dekorasyonu, yaşam alanınızı doğal bir yaklaşımla dekore etmek istiyorsanız tam size göre olabilir.

Kahverengi Lacivert Dekorasyon

Klasik mavi, turkuaz gibi tonların yanı sıra daha koyu tonlardaki lacivertler de kahverengi mobilyaya uygun dekorasyon modelleri arasında yer alabilir. Örneğin kahverengi koltuğa uygun dekorasyon arayışındaysanız kırlentlerde kahverengi, lacivert, açık pembe, sarı gibi birbirinden farklı renkleri bir araya getirerek kahverengi kırlent dekorasyonu da yapabilirsiniz.

Kahverengi Sarı Ev Dekorasyonu

Kahverengi Ev Dekorasyonu

Kahverengi mobilyaya ya da kahverengi laminanta uygun dekorasyon yapmak istiyor ve bunu yaparken alana canlılık katmak istiyorsanız size önerimiz, enerjik bir etki sunan sarı rengi kahverengi ile birlikte kullanmanız olur. Salonun dışında sarı kahverengi mutfak dekorasyonunun da çok şık durduğunu belirtmeden geçmeyelim. Bu arada canlı sarının yanı sıra pastel tonlarındaki sarı alternatiflerini de değerlendirebilirsiniz.

Renk Paletiyle Birlikte Kahverengi Ev Dekorasyon Örnekleri

Şimdi, kahverengi ile uyumlu bir renk paleti oluşturulmuş ev dekorasyon örneklerine göz atalım ve size ilham verelim:

Kahverengi Oturma Odası DekorasyonuKahverengi tonlarında tercih edilmiş bir koltuk takımı ve ondan daha koyu renkte seçilmiş bir perde… Kahverengi fon perde dekorasyonunun evinize katacağı şıklığın güzel bir örneği!

Kahverengi Beyaz Salon DekorasyonuBeyaz, krem rengi ve kahverenginin uyumundan bahsetmiştik. Beyaz ya da krem rengi koltuğa sahipseniz duvarlarda kahve rengi tonlarını tercih edebilirsiniz.

Kahverengine Uygun RenklerSarı alt tonlu kahverengi koltuk, siyah, beyaz, hatta mavinin bir arada kullanıldığı şık bir salon! Farklı renkleri birbirleriyle uyumlu bir şekilde kullanmak istiyorsanız bu renk paleti size ilham verebilir.

Kahverengi Siyah DekorasyonKahverengi ve siyahın asaletinin ön planda olduğu bir ev dekorasyonu yapmayı amaçlıyorsanız size önerimiz, bu dekorasyonda altın rengi, pirinç gibi detaylara da yer vermeniz olur. Bu sayede yaşam alanınız dikkat çekici bir şekilde dekore edilebilir.

Kahverengi Gri Ev DekorasyonuSarı, kahverengi, beyaz, gri, yeşil… Pek çok rengin bir araya geldiği bu dekorasyon örneğini de evinizi dekore ederken örnek alabilir ve canlı etkiye sahip bir yaşam alanına kavuşabilirsiniz!

Kahverengi ile uyumlu renkleri sizinle paylaştık! Şimdi, sırada bu renkler doğrultusunda zevkinize uygun bir ev dekorasyonu hayata geçirmek var. İhtiyacınız olan mobilyalar, perdeler, aydınlatma ürünleri ve dekoratif ürünler için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın!